a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017



Αυτοί που γράφουν και συνεχώς τροποποιούν ή διαμορφώνουν με Οργουελικό τρόπο την επίσημη ιστορία, ουδέποτε αγάπησαν ή σεβάστηκαν την οντότητα άνθρωπος, πόσο μάλλον τα είδη του, εξόν των εκάστοτε μικροπολιτικών ή επαγγελματικών συμφερόντων τους. Για αυτόν τον λόγο, ο κάθε ερευνητής έχει υποχρέωση να διαβάζει διάφορους συγγραφείς ή άλλους ερευνητές, υπό την προϋπόθεση όσον αφορά το δικό μας Έθνος, να σκέπτεται απαραιτήτως  Ελληνότροπα και όχι Ιουδαιοχριστιανικά!  Θα πρότεινα μάλιστα, αρχικά με Επικούρεια φιλοσοφία η οποία εξαπλούστευσε τις έννοιες, φέρνοντάς την κοντύτερα στην ανθρώπινη αντίληψη και το ανθρώπινο γίγνεσθαι, ώστε να γίνεται κατανοητή και προσιτή από τον κάθε έναν, αφού το μέλημα της περιστρεφόταν γύρω και μόνον από την ευδαιμονία του ανθρώπου!   Με αυτόν τον τρόπο, διαβάζοντας ένα κομμάτι από μία πηγή, επιλέγοντας άλλο από διαφορετική κ.ο.κ., μπορεί με ανοικτό πνεύμα να συνδυαστεί ένα μωσαϊκό ιστορικό παζλ!   
Διαβάζοντας λοιπόν την περιγραφή των Αιγυπτιακών από την πηγή - ανάρτηση από τ0 Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις ή συνδυασμούς :
      
         - Βρίσκω λογικό το συμπέρασμα να υπάρχει ομοιογένεια ανάμεσα στις νομάδες της Αιγύπτου!  Βρίσκω επίσης λογική συνέπεια και σύμφωνα με την νομαδική βαρβαρική αντίληψη, να αποκεφαλίζουν τους εχθρούς τους εξ αιτίας της ιερο-πολιτικής τους σκοπιμότητας! 
-        - Εξ αιτίας ξένων επιρροών και μετά την συνένωση των νομάδων σε ένα κράτος από τον πρώτο βασιλιά τους τον Menes - Μήνης (Μηνία ή Μινωίτη),  όπως μας πληροφορεί η αναγραφή του Λίθου του Παλέρμο, ναι μεν οι Αιγυπτιακές νομάδες  ανθρωποποίησαν τις θεϊκές δυνάμεις, ΔΕΝ παράλειψαν όμως στην απόδοση των θεϊκών μορφών τους τα στοιχεία ζώων ή πτηνών (Ώρος) ως κεφαλές, σύμφωνα με την παλιά παράδοσή τους!  Όπως ήταν η ιερή αγελάδα, ο Φαραωνικός θεός ταύρος που αντιστοιχούσε στην εξουσία! Για αυτό στην ιερογλυφική γλώσσα τους, εκτός των γεωμετρικών βασικών σχημάτων – συμβόλων, συμμετείχαν ζώα και πληθώρα σχήματα πουλιών!   Επειδή ΔΕΝ επηρεάζονταν μόνον αλλά επηρέασαν επίσης, βλέπουμε στο Ελληνικό πάνθεον των Θεών και Θεαινών, να εμφανίζονται ημίθεες οντότητες διφυούς φύσεως (Ανθρώπου και Ζώων πχ. Κένταυροι) ως προς το σώμα και όχι ως προς την κεφαλή, η οποία εθεωρείτο το Πυρ – Διάνοια ή να εισάγονται ανατολικής προέλευσης θεότητες όπως ο Ερμής ο λεγόμενος τρισμέγιστος στον οποίον δυστυχώς πολλοί μέχρι ακόμα και επιστήμονες αποτείνονται αφελώς!   Το γιατί και πως συνέβη αυτό,  μπορεί ίσως να γίνει πιο κατανοητό από μία παράγραφο αστραπιαίου ιστορικού ταξειδιού που θα ακολουθήσει παρακάτω.  
-        - Έως και οι Φαραωνικές σφραγίδες, το αποτύπωμά τους ήταν οι σκαραβαίοι, οι οποίοι από φιλοσοφικής απόψεως και εξ αιτίας του ευεργετικού έργου τους στην φύση, χρησιμοποιούντο ως φυλακτά.  Θεωρούντο ως ιερά όντα. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και για μαγικά τεχνάσματα.  Οι σφραγίδες αυτές, αντικαταστάθηκαν από τους Ρωμαίους, με τις δικές τους!    
-        - Ο Θωθ σύμφωνα με την περιγραφή, υπήρξε από τους πολύ αγαπητούς θεούς στην Μεγάλη Ερμούπολη (Magna Ermoupolis),  ο οποίος δημιουργήθηκε (εκτός των άλλων δοξασιών) από την δύναμη του … Λόγου, ο οποίος απαντάται αργότερα στον ιουδαιοχριστιανισμό και ταυτίζεται με τον Θεό! Για αυτό προφανώς αγαπήθηκε μεταξύ άλλων, ως προστάτης της γραμματέων και του γραπτού λόγου. Ήταν ο γραφέας του κάτω κόσμου!  Ήταν ο μεγάλος μάγος που «ήξερε ό,τι είναι κρυμμένο κάτω από τον ουράνιο θόλο»!             

Θα ήθελα απαραίτητα να προσθέσω στο σημείο αυτό, ότι τίποτα ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ως διαχρονικό ανθρώπινο αποτύπωμα, χωρίς την Φιλοσοφική του ερμηνεία! Ειδάλλως είναι περατό και θνησιγενές, αποτέλεσμα του οποίου είναι η σημερινή κατάρρευση του κόσμου μας!    Επίσης θα ήθελα να τονίσω, πως η Ελληνική Φιλοσοφία ήταν ανθρωποκεντρική και σύμφωνη με το Φυσικό περίβλημα και διόλου μεταφυσική ή δαιμονοποιημένη!  Ως ανθρωποκεντρική, έβαζε τον άνθρωπο στο κέντρο, στην θέση του παρατηρητή του Φυσικού περιβάλλοντός του, πράγμα που συνέτεινε στην ανάπτυξη των Φιλοσοφικών τάσεων και Ιδεών, των γραμμάτων, των τεχνών και στην ανάπτυξη των επιστημών, σε αντίθεση με τις στεγανοποιημένες ανατολικού τύπου δοξασίες! 
       
        -  Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή των άγριων σκύλων στις Αιγυπτιακές παλέτες, όπου αποδεικνύεται η διαφορετική Φιλοσοφική αντίληψη με αυτήν των Μινωϊκών και Μυκηναϊκών ευρημάτων!
-         
-     - Εμφανέστατα γίνεται μέσω ης αφήγησης αντιληπτό ότι, ό,τι είχε σχέση με μεταλλουργεία κλπ. υπήρχαν οι … αλλοδαποί εξειδικευμένοι που εργάζονταν σε αυτόν τον τομέα!
-         
       - Τα δε ευρήματα πολύ περισσότερο περίτεχνων ανάγλυφων αντικειμένων, προήρχοντο από αγορές εισαγόμενων τεχνουργημάτων, μεταξύ των άλλων εμπορικών εισαγωγών στις οποίες επιδίδονταν!  Δηλαδή με αυξητικό ρυθμό εισήγαγαν τα πολυτελή και περίτεχνα αντικείμενα που θα συνόδευαν τον βασιλιά στην ταφή του!   Ή σε άλλες περιπτώσεις, τα αντικείμενα ήταν απομίμηση άλλων ξένων τεχνοτροπιών. Για να μπορείς να μιμηθείς κάτι ή να εισάγεις κάτι, σημαίνει πως αυτό το κάτι, πρέπει να προϋπάρχει και να έχει αναπτυχθεί πριν από αυτόν που το εισάγει!   
              
-    - Με τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούσαν οι Αιγυπτιακές νομάδες με τους όμορους Λαούς, (Σημιτικά φύλα κλπ), ΔΕΝ τους ήταν δύσκολο  να υιοθετήσουν τον «δυισμό» (έρημος – κοιλάδα, ύπαρξη – μη ύπαρξη)!  Να πως διείσδυσε η αντίθετη ως προς την γνήσια Ελληνική αντίληψη και Φιλοσοφία, αυτή του περί δυϊσμού (καλού – κακού)!  Όταν η Ελληνική σκέψη και Φιλοσοφία ουδέποτε αναφέρθηκε σε αυτήν την διττή (επί της ουσίας ανύπαρκτη) έννοια, αντίθετα χάραξε ακόμα και στα τεχνουργήματά της, την αρμονική σχέση των αντίρροπων αλλά σε ισορροπία Φυσικών δυνάμεων (ηλεκτρομαγνητικών ροπών), όπως αποτυπώνεται στα κιονόκρανα (σπείρες) του Ιωνικού ρυθμού ή στον δίσκο της Φαιστού και όχι μόνον !!!   Ένα πανάρχαιο και παγκόσμια διαδεδομένο Ελληνικό σύμβολο, όπως και ο κακοποιημένος αγκυλωτός σταυρός !!!                

Μετά τις τελευταίες καταστροφικές  γεωφυσικές ανακατατάξεις στην περιοχή που έλαβαν χώρα περίπου στο 4.500 π.χ, κάποιοι διασωθέντες που έγιναν ιεροφάντες – μάγκες, διατήρησαν την ιστορική μνήμη – συνέχεια και τα ιστορικά διασωθέντα μυστικά, για τον εαυτό τους! Εξ αυτού συνεπάγεται όταν ήρθε η χρονική στιγμή, το πείραγμα του ιεροφάντη στο πρόσωπο του επισκέπτη Σόλωνα, σχετικό με το ότι : εξακολουθούμε να είμαστε παιδιά που ποτέ ΔΕΝ μεγαλώνουμε και που ΔΕΝ … «ξέρουμε» την λαμπρή ιστορία μας!   Μια πανούργα ιστορική μαεστρία που κρατά μέχρι τις μέρες μας. Φαντάζομαι πως αν πήγαινε ο Σόλωνας σήμερα στον σύγχρονο ιεροφάντη, θα τύγχανε του ιδίου και ακόμα χειρότερου πειράγματος, κατά το σοφό ρητό «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού»!   Να λάβουμε εδώ υπ’ όψη μας, ότι Βασιλιάς - Φαραώ ήταν το ίδιο το Φαραωνικό ιερατείο!

Αξίζει λοιπόν να γίνει σε αυτό το σημείο η αστραπιαία ιστορική αναδρομή όπως προανέφερα, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη εποχή της Βαβυλώνας, την έξοδο – μετανάστευση των Σημιτών με την βοήθεια του Κύρου στην Παλαιστίνη και το κτίσιμο με Βαβυλωνιακή χορηγία, του δεύτερου ναού του Σολομώντα.  Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, πηγαίνουμε στην εποχή του Μωϋσέως στην 2η χιλιετηρίδα, ο οποίος αφού κέρδισε με δόλιο και ποταπό τέχνασμα την εύνοια του Φαραώ Ακενατών, έγινε ιερέας πείθοντας τον Φαραώ να μεταρρυθμίσει την θρησκεία, από πολυθεϊστική σε μονοθεϊστική!  Η εγκαθίδρυση της μονοθεϊστικής θρησκείας, κράτησε για 17 χρόνια. Επανήλθαν στην προτεραία  κατάσταση αφού επαναστάτησαν τόσο το αντίπαλο ιερατείο όσο και ο Λαός.   
Περνάμε στην εποχή του ονειροκρίτη Ιωσήφ, την αποφυλάκισή του εξ αιτίας της ερμηνείας των «ισχνών και παχιών αγελάδων», την ανάληψη εκ μέρους του υψηλών καθηκόντων, όπου εκεί πλέον μετά την γνωστή έξοδο, κλείνει οριστικά η αυλαία του Φαραωνικού πολιτισμού και ακολουθεί η ραγδαία παρακμή!   Αυτήν την ταξειδιωτική ιστορική αναφορά, την έχω κάνει πολλές φορές, γιατί φτάνει μέχρι τις μέρες μας.  Μετά την γνωστή «έξοδο», ακολουθεί το ταξείδι στην Ελλάδα…, στην Ευρώπη, αργότερα πέραν του ατλαντικού και σήμερα γίνεται η επιστροφή του … ταξειδιώτη, έχοντας δημιουργήσει πολλές βάσεις, όπως είναι η Αστάνα, η Ιερουσαλήμ κλπ κλπ κλπ .   Οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει ο κάθε ερευνητής και αναγνώστης, έγκειται καθαρά στην προσωπική αντίληψη του καθενός και στο κατά πόσον αναγνωρίζει την εσωτερική φωνή της έμφυτης υποσυνείδητης εσωτερικής γνώσης η οποία αν ελευθερωθεί, αναδύεται στον συνειδητό κόσμο.
Όταν βέβαια άνοιξε αιώνες αργότερα η αυλαία της παρηκμασμένης πλέον Φαραωνικής Αιγύπτου και η επιστημο0νική της έρευνα,  η γραπτή γνωστή ιστορία είχε ήδη παραποιηθεί!   

-  Επανέρχομαι τώρα στην παρακάτω ανάρτηση.  Όσον αφορά την περιγραφή της παλέτας σχετική με την νίκη των Αιγυπτίων εναντίον της Λιβύης (την νίκη του Σκορπιού ή του Nar Meher), αυτή ταυτίζεται με την γνωστή μας μυθιστορία, στην οποία ο Αίγυπτος έρχεται σε ρήξη με τον αδελφό του Δαναό βασιλέα της Λιβύης και εγείρει επεκτατικές απαιτήσεις εναντίον της Χώρας του, όπου επιδίδεται στην λαφυραγωγία!  Ο Αίγυπτος και ο Δαναός σύμφωνα με την μυθιστορία, ήταν υιοί του Βήλου και της κόρης του Νείλου, Αρχινόης. 
Ο δε Βήλος ήταν υιός του Ποσειδώνα και της Λιβύης, κόρη του Έπαρχου ιδρυτή της Μέμφιδας!   πηγή      
Εφ όσον γίνεται στο κείμενο του συνδέσμου αναφορά στην Μέμφιδα η οποία ήταν η πρωτεύουσα του ενωμένου πλέον βασιλείου κατά τα τέλη της 3ης χιλιετίας, παραθέτω τούτο :  «Έπαφος δε βασιλεύων Αιγυπτίοις γαμεί Μέμφιν την Νείλου θυγατέραν και από ταύτης κτίζει πόλιν Μέμφιν, και τεκνοί θυγατέρα Λιβύην. Λιβύης δε και Ποσειδώνος γίγνονται παίδες δίδυμοι Αγήνωρ και Βήλος. Αγήνωρ μεν εις Φοινίκην εβασίλευσε κα'κεί μεγάλης ρίζης εγένετο Γενάρχης» (Απολλόδωρος Β, Ι 4).
Ποιος ήταν ο Έπαφος ; Υιός του Δία και της Ιούς που ίδρυσε πολλές πόλεις στην Αίγυπτο. πηγή   


-        Πρωτεύουσα της Άνω Αιγύπτου ήταν η Θήβα, το σημερινό Καρνάκ!   Θήβες υπήρχαν αρκετές, όπως στην Παλαιστίνη!  Υπάρχει όμως και στην Βοιωτία, όπου βρίσκεται η αρχαιότερη Ελληνική πυραμίδα. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο 
 [ «Το πυραμιδικό σχήμα» εξηγεί, «απαντάται σε όλους τους πολιτισμούς (κεντρική Αμερική – Ευρώπη – Ινδία – Αίγυπτο), αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την ανακάλυψη του εκπληκτικού μνημείου στη Θήβα, το οποίο η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή του προσκρούει στην ειρωνεία, δοκησισοφία και το κατεστημένο, το οποίο τελεί με την εντύπωση της αλάθητης γνώσης».
Να υπενθυμίσουμε πως ο Θ. Σπυρόπουλος είχε καταθέσει την θεωρία του για την βαθμιδωτή πυραμίδα του Αμφείου στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ομόφωνα έγινε υφηγητής! Και θα συνέχιζε την έρευνα, αλλά η ξαφνική του «μετάθεση» άλλαξε τα σχέδια του…  ]

Ή από άλλο σημαντικότατο άρθρο παραθέτω!  [Πρώτος ο Αισχύλος, στο δραματικό του αριστούργημα Επτά επί Θήβας, μας άφησε μια λαμπρή περιγραφή και αναφορά στα φυσικά ορόσημα της θηβαϊκής Ακρόπολης -της Καδμείας- αλλά και στις πύλες του τείχους της. Μπροστά από αυτά τα τείχη είχαν παραταχθεί οι επτά λοχαγοί της εκστρατείας των Πελοποννησίων εναντίον της Θήβας, προκειμένου να εγκαταστήσουν στον θρόνο των Λαβδακιδών τον εκδιωχθέντα Πολυνείκη.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ«ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Η εποχή μας είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή που οι Μεσανατολικοκεντρικές θεωρίες μεσουρανούν και επιβάλλουν τις επιδράσεις και τις παραμέτρους τους σε πάρα πολλούς τομείς και της φανερής και της αφανούς καθημερινότητας.

Όμως στην άσημη σημερινή Θήβα, ακριβώς στο σημείο που η αρχαία Παράδοση αλλά και όλες οι γραπτές μαρτυρίες τον τοποθετούσαν, έγινε πριν τριάντα περίπου χρόνια από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη, που ωστόσο μένει άγνωστη και παραγκωνισμένη, αν και μπορεί να αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα ιστορικά -και όχι μόνο- δεδομένα: Βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων, Ζήθου και Αμφίονος, που σύμφωνα με όλες τις πηγές είχαν ταφεί μαζί!

Γιατί όμως αυτή η ανακάλυψη είναι τόσο σημαντική;

Όχι μόνο επειδή ο επισκέπτης μπορεί σήμερα να αγγίξει πλέον το ίδιο το μνημείο όπου τάφηκαν δύο ήρωες της ελληνικής μυθολογίας! Πράγμα δηλαδή που σημαίνει ότι αυτοί οι ήρωες όντως έζησαν και μαζί τους διαδραματίστηκαν αληθινά γεγονότα, που κάποιοι μας έχουν συνηθίσει να θεωρούμε ως συμβάντα ενός ομιχλώδους χρόνου, μέσα στον οποίο τοποθετούμε πρόσωπα κατ καταστάσεις ουσιαστικά ανύπαρκτες ή το πολύ πολύ συμβολικές! …]

-        Τέλος, όσον αφορά τους τρόπους επικοινωνίας που ανέπτυξαν οι νομάδες, πολύ μετέπειτα ενωμένο βασίλειο όπως είπαμε, οι περιφερειακοί τοπικοί τρόποι επικοινωνίας ήταν μιας άλλης παράδοσης από αυτήν της Φαραωνικής κωδικοποιημένης ιερογλυφικής η οποία αντιστοιχούσε στην φωνητική, εικονιστική και συμβολική!  Η Αιγυπτιακή γραφή (δείγμα αυτής υπάρχει ;) επηρεάστηκε από τους Σουμέριους, αποτελείτο μόνον από σύμφωνα, κάτι που ΔΕΝ μου κάνει εντύπωση και εύλογα με συνδέει με την Σημιτική καταγωγή της, σε αντίθεση με την τοποθέτηση της ανάρτησης! Η ιερογλυφική γραφή χρησιμοποιήθηκε από το 3300 π.χ. μέχρι το 394 μ.χ.!  Αυτός που την αποκωδικοποίησε ήταν ο Σαμπολλιόν!     https://www.youtube.com/watch?v=cUs89bU1iv8 

-        Όσο για την προέλευση της γραφής σύμφωνα με την περιγραφή, οι γραμματείς ήταν ανώνυμοι, οπότε … άγνωστοι για να ταυτοποιηθούν ιστορικά. Η αφήγηση όμως κάνει αναφορά στους λάτρεις της γραφής της εποχής που ήταν οι εισοδηματίες και οι κερδοσκόποι!  Εντύπωση κάνει που δύο φορές από την Γλωσσολογική εταιρεία Παρισιού και Λονδίνου (1866 και 1911 αντίστοιχα) απαγορεύθηκε ό,τι είχε σχέση με την προέλευση της Αιγυπτιακής γλώσσας!     

Καλή ανάγνωση

Πηγή : Πανεπιστήμιο Αιγαίου  «Η γένεση της γραφής στην Αίγυπτο κατά την Προδυναστική περίοδο, τα ταφικά αρχαιολογικά ευρήματα και η ερμηνεία τους.pdf»



Νάγια    
 

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ



Αυτοί που γράφουν και συνεχώς τροποποιούν ή διαμορφώνουν με Οργουελικό τρόπο την επίσημη ιστορία, ουδέποτε αγάπησαν ή σεβάστηκαν την οντότητα άνθρωπος, πόσο μάλλον τα είδη του, εξόν των εκάστοτε μικροπολιτικών ή επαγγελματικών συμφερόντων τους. Για αυτόν τον λόγο, ο κάθε ερευνητής έχει υποχρέωση να διαβάζει διάφορους συγγραφείς ή άλλους ερευνητές, υπό την προϋπόθεση όσον αφορά το δικό μας Έθνος, να σκέπτεται απαραιτήτως  Ελληνότροπα και όχι Ιουδαιοχριστιανικά!  Θα πρότεινα μάλιστα, αρχικά με Επικούρεια φιλοσοφία η οποία εξαπλούστευσε τις έννοιες, φέρνοντάς την κοντύτερα στην ανθρώπινη αντίληψη και το ανθρώπινο γίγνεσθαι, ώστε να γίνεται κατανοητή και προσιτή από τον κάθε έναν, αφού το μέλημα της περιστρεφόταν γύρω και μόνον από την ευδαιμονία του ανθρώπου!   Με αυτόν τον τρόπο, διαβάζοντας ένα κομμάτι από μία πηγή, επιλέγοντας άλλο από διαφορετική κ.ο.κ., μπορεί με ανοικτό πνεύμα να συνδυαστεί ένα μωσαϊκό ιστορικό παζλ!   
Διαβάζοντας λοιπόν την περιγραφή των Αιγυπτιακών από την πηγή - ανάρτηση από τ0 Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις ή συνδυασμούς :
      
         - Βρίσκω λογικό το συμπέρασμα να υπάρχει ομοιογένεια ανάμεσα στις νομάδες της Αιγύπτου!  Βρίσκω επίσης λογική συνέπεια και σύμφωνα με την νομαδική βαρβαρική αντίληψη, να αποκεφαλίζουν τους εχθρούς τους εξ αιτίας της ιερο-πολιτικής τους σκοπιμότητας! 
-        - Εξ αιτίας ξένων επιρροών και μετά την συνένωση των νομάδων σε ένα κράτος από τον πρώτο βασιλιά τους τον Menes - Μήνης (Μηνία ή Μινωίτη),  όπως μας πληροφορεί η αναγραφή του Λίθου του Παλέρμο, ναι μεν οι Αιγυπτιακές νομάδες  ανθρωποποίησαν τις θεϊκές δυνάμεις, ΔΕΝ παράλειψαν όμως στην απόδοση των θεϊκών μορφών τους τα στοιχεία ζώων ή πτηνών (Ώρος) ως κεφαλές, σύμφωνα με την παλιά παράδοσή τους!  Όπως ήταν η ιερή αγελάδα, ο Φαραωνικός θεός ταύρος που αντιστοιχούσε στην εξουσία! Για αυτό στην ιερογλυφική γλώσσα τους, εκτός των γεωμετρικών βασικών σχημάτων – συμβόλων, συμμετείχαν ζώα και πληθώρα σχήματα πουλιών!   Επειδή ΔΕΝ επηρεάζονταν μόνον αλλά επηρέασαν επίσης, βλέπουμε στο Ελληνικό πάνθεον των Θεών και Θεαινών, να εμφανίζονται ημίθεες οντότητες διφυούς φύσεως (Ανθρώπου και Ζώων πχ. Κένταυροι) ως προς το σώμα και όχι ως προς την κεφαλή, η οποία εθεωρείτο το Πυρ – Διάνοια ή να εισάγονται ανατολικής προέλευσης θεότητες όπως ο Ερμής ο λεγόμενος τρισμέγιστος στον οποίον δυστυχώς πολλοί μέχρι ακόμα και επιστήμονες αποτείνονται αφελώς!   Το γιατί και πως συνέβη αυτό,  μπορεί ίσως να γίνει πιο κατανοητό από μία παράγραφο αστραπιαίου ιστορικού ταξειδιού που θα ακολουθήσει παρακάτω.  
-        - Έως και οι Φαραωνικές σφραγίδες, το αποτύπωμά τους ήταν οι σκαραβαίοι, οι οποίοι από φιλοσοφικής απόψεως και εξ αιτίας του ευεργετικού έργου τους στην φύση, χρησιμοποιούντο ως φυλακτά.  Θεωρούντο ως ιερά όντα. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και για μαγικά τεχνάσματα.  Οι σφραγίδες αυτές, αντικαταστάθηκαν από τους Ρωμαίους, με τις δικές τους!    
-        - Ο Θωθ σύμφωνα με την περιγραφή, υπήρξε από τους πολύ αγαπητούς θεούς στην Μεγάλη Ερμούπολη (Magna Ermoupolis),  ο οποίος δημιουργήθηκε (εκτός των άλλων δοξασιών) από την δύναμη του … Λόγου, ο οποίος απαντάται αργότερα στον ιουδαιοχριστιανισμό και ταυτίζεται με τον Θεό! Για αυτό προφανώς αγαπήθηκε μεταξύ άλλων, ως προστάτης της γραμματέων και του γραπτού λόγου. Ήταν ο γραφέας του κάτω κόσμου!  Ήταν ο μεγάλος μάγος που «ήξερε ό,τι είναι κρυμμένο κάτω από τον ουράνιο θόλο»!             

Θα ήθελα απαραίτητα να προσθέσω στο σημείο αυτό, ότι τίποτα ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ως διαχρονικό ανθρώπινο αποτύπωμα, χωρίς την Φιλοσοφική του ερμηνεία! Ειδάλλως είναι περατό και θνησιγενές, αποτέλεσμα του οποίου είναι η σημερινή κατάρρευση του κόσμου μας!    Επίσης θα ήθελα να τονίσω, πως η Ελληνική Φιλοσοφία ήταν ανθρωποκεντρική και σύμφωνη με το Φυσικό περίβλημα και διόλου μεταφυσική ή δαιμονοποιημένη!  Ως ανθρωποκεντρική, έβαζε τον άνθρωπο στο κέντρο, στην θέση του παρατηρητή του Φυσικού περιβάλλοντός του, πράγμα που συνέτεινε στην ανάπτυξη των Φιλοσοφικών τάσεων και Ιδεών, των γραμμάτων, των τεχνών και στην ανάπτυξη των επιστημών, σε αντίθεση με τις στεγανοποιημένες ανατολικού τύπου δοξασίες! 
       
        -  Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή των άγριων σκύλων στις Αιγυπτιακές παλέτες, όπου αποδεικνύεται η διαφορετική Φιλοσοφική αντίληψη με αυτήν των Μινωϊκών και Μυκηναϊκών ευρημάτων!
-         
-     - Εμφανέστατα γίνεται μέσω ης αφήγησης αντιληπτό ότι, ό,τι είχε σχέση με μεταλλουργεία κλπ. υπήρχαν οι … αλλοδαποί εξειδικευμένοι που εργάζονταν σε αυτόν τον τομέα!
-         
       - Τα δε ευρήματα πολύ περισσότερο περίτεχνων ανάγλυφων αντικειμένων, προήρχοντο από αγορές εισαγόμενων τεχνουργημάτων, μεταξύ των άλλων εμπορικών εισαγωγών στις οποίες επιδίδονταν!  Δηλαδή με αυξητικό ρυθμό εισήγαγαν τα πολυτελή και περίτεχνα αντικείμενα που θα συνόδευαν τον βασιλιά στην ταφή του!   Ή σε άλλες περιπτώσεις, τα αντικείμενα ήταν απομίμηση άλλων ξένων τεχνοτροπιών. Για να μπορείς να μιμηθείς κάτι ή να εισάγεις κάτι, σημαίνει πως αυτό το κάτι, πρέπει να προϋπάρχει και να έχει αναπτυχθεί πριν από αυτόν που το εισάγει!   
              
-    - Με τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούσαν οι Αιγυπτιακές νομάδες με τους όμορους Λαούς, (Σημιτικά φύλα κλπ), ΔΕΝ τους ήταν δύσκολο  να υιοθετήσουν τον «δυισμό» (έρημος – κοιλάδα, ύπαρξη – μη ύπαρξη)!  Να πως διείσδυσε η αντίθετη ως προς την γνήσια Ελληνική αντίληψη και Φιλοσοφία, αυτή του περί δυϊσμού (καλού – κακού)!  Όταν η Ελληνική σκέψη και Φιλοσοφία ουδέποτε αναφέρθηκε σε αυτήν την διττή (επί της ουσίας ανύπαρκτη) έννοια, αντίθετα χάραξε ακόμα και στα τεχνουργήματά της, την αρμονική σχέση των αντίρροπων αλλά σε ισορροπία Φυσικών δυνάμεων (ηλεκτρομαγνητικών ροπών), όπως αποτυπώνεται στα κιονόκρανα (σπείρες) του Ιωνικού ρυθμού ή στον δίσκο της Φαιστού και όχι μόνον !!!   Ένα πανάρχαιο και παγκόσμια διαδεδομένο Ελληνικό σύμβολο, όπως και ο κακοποιημένος αγκυλωτός σταυρός !!!                

Μετά τις τελευταίες καταστροφικές  γεωφυσικές ανακατατάξεις στην περιοχή που έλαβαν χώρα περίπου στο 4.500 π.χ, κάποιοι διασωθέντες που έγιναν ιεροφάντες – μάγκες, διατήρησαν την ιστορική μνήμη – συνέχεια και τα ιστορικά διασωθέντα μυστικά, για τον εαυτό τους! Εξ αυτού συνεπάγεται όταν ήρθε η χρονική στιγμή, το πείραγμα του ιεροφάντη στο πρόσωπο του επισκέπτη Σόλωνα, σχετικό με το ότι : εξακολουθούμε να είμαστε παιδιά που ποτέ ΔΕΝ μεγαλώνουμε και που ΔΕΝ … «ξέρουμε» την λαμπρή ιστορία μας!   Μια πανούργα ιστορική μαεστρία που κρατά μέχρι τις μέρες μας. Φαντάζομαι πως αν πήγαινε ο Σόλωνας σήμερα στον σύγχρονο ιεροφάντη, θα τύγχανε του ιδίου και ακόμα χειρότερου πειράγματος, κατά το σοφό ρητό «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού»!   Να λάβουμε εδώ υπ’ όψη μας, ότι Βασιλιάς - Φαραώ ήταν το ίδιο το Φαραωνικό ιερατείο!

Αξίζει λοιπόν να γίνει σε αυτό το σημείο η αστραπιαία ιστορική αναδρομή όπως προανέφερα, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη εποχή της Βαβυλώνας, την έξοδο – μετανάστευση των Σημιτών με την βοήθεια του Κύρου στην Παλαιστίνη και το κτίσιμο με Βαβυλωνιακή χορηγία, του δεύτερου ναού του Σολομώντα.  Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, πηγαίνουμε στην εποχή του Μωϋσέως στην 2η χιλιετηρίδα, ο οποίος αφού κέρδισε με δόλιο και ποταπό τέχνασμα την εύνοια του Φαραώ Ακενατών, έγινε ιερέας πείθοντας τον Φαραώ να μεταρρυθμίσει την θρησκεία, από πολυθεϊστική σε μονοθεϊστική!  Η εγκαθίδρυση της μονοθεϊστικής θρησκείας, κράτησε για 17 χρόνια. Επανήλθαν στην προτεραία  κατάσταση αφού επαναστάτησαν τόσο το αντίπαλο ιερατείο όσο και ο Λαός.   
Περνάμε στην εποχή του ονειροκρίτη Ιωσήφ, την αποφυλάκισή του εξ αιτίας της ερμηνείας των «ισχνών και παχιών αγελάδων», την ανάληψη εκ μέρους του υψηλών καθηκόντων, όπου εκεί πλέον μετά την γνωστή έξοδο, κλείνει οριστικά η αυλαία του Φαραωνικού πολιτισμού και ακολουθεί η ραγδαία παρακμή!   Αυτήν την ταξειδιωτική ιστορική αναφορά, την έχω κάνει πολλές φορές, γιατί φτάνει μέχρι τις μέρες μας.  Μετά την γνωστή «έξοδο», ακολουθεί το ταξείδι στην Ελλάδα…, στην Ευρώπη, αργότερα πέραν του ατλαντικού και σήμερα γίνεται η επιστροφή του … ταξειδιώτη, έχοντας δημιουργήσει πολλές βάσεις, όπως είναι η Αστάνα, η Ιερουσαλήμ κλπ κλπ κλπ .   Οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει ο κάθε ερευνητής και αναγνώστης, έγκειται καθαρά στην προσωπική αντίληψη του καθενός και στο κατά πόσον αναγνωρίζει την εσωτερική φωνή της έμφυτης υποσυνείδητης εσωτερικής γνώσης η οποία αν ελευθερωθεί, αναδύεται στον συνειδητό κόσμο.
Όταν βέβαια άνοιξε αιώνες αργότερα η αυλαία της παρηκμασμένης πλέον Φαραωνικής Αιγύπτου και η επιστημο0νική της έρευνα,  η γραπτή γνωστή ιστορία είχε ήδη παραποιηθεί!   

-  Επανέρχομαι τώρα στην παρακάτω ανάρτηση.  Όσον αφορά την περιγραφή της παλέτας σχετική με την νίκη των Αιγυπτίων εναντίον της Λιβύης (την νίκη του Σκορπιού ή του Nar Meher), αυτή ταυτίζεται με την γνωστή μας μυθιστορία, στην οποία ο Αίγυπτος έρχεται σε ρήξη με τον αδελφό του Δαναό βασιλέα της Λιβύης και εγείρει επεκτατικές απαιτήσεις εναντίον της Χώρας του, όπου επιδίδεται στην λαφυραγωγία!  Ο Αίγυπτος και ο Δαναός σύμφωνα με την μυθιστορία, ήταν υιοί του Βήλου και της κόρης του Νείλου, Αρχινόης. 
Ο δε Βήλος ήταν υιός του Ποσειδώνα και της Λιβύης, κόρη του Έπαρχου ιδρυτή της Μέμφιδας!   πηγή      
Εφ όσον γίνεται στο κείμενο του συνδέσμου αναφορά στην Μέμφιδα η οποία ήταν η πρωτεύουσα του ενωμένου πλέον βασιλείου κατά τα τέλη της 3ης χιλιετίας, παραθέτω τούτο :  «Έπαφος δε βασιλεύων Αιγυπτίοις γαμεί Μέμφιν την Νείλου θυγατέραν και από ταύτης κτίζει πόλιν Μέμφιν, και τεκνοί θυγατέρα Λιβύην. Λιβύης δε και Ποσειδώνος γίγνονται παίδες δίδυμοι Αγήνωρ και Βήλος. Αγήνωρ μεν εις Φοινίκην εβασίλευσε κα'κεί μεγάλης ρίζης εγένετο Γενάρχης» (Απολλόδωρος Β, Ι 4).
Ποιος ήταν ο Έπαφος ; Υιός του Δία και της Ιούς που ίδρυσε πολλές πόλεις στην Αίγυπτο. πηγή   


-        Πρωτεύουσα της Άνω Αιγύπτου ήταν η Θήβα, το σημερινό Καρνάκ!   Θήβες υπήρχαν αρκετές, όπως στην Παλαιστίνη!  Υπάρχει όμως και στην Βοιωτία, όπου βρίσκεται η αρχαιότερη Ελληνική πυραμίδα. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο 
 [ «Το πυραμιδικό σχήμα» εξηγεί, «απαντάται σε όλους τους πολιτισμούς (κεντρική Αμερική – Ευρώπη – Ινδία – Αίγυπτο), αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την ανακάλυψη του εκπληκτικού μνημείου στη Θήβα, το οποίο η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή του προσκρούει στην ειρωνεία, δοκησισοφία και το κατεστημένο, το οποίο τελεί με την εντύπωση της αλάθητης γνώσης».
Να υπενθυμίσουμε πως ο Θ. Σπυρόπουλος είχε καταθέσει την θεωρία του για την βαθμιδωτή πυραμίδα του Αμφείου στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ομόφωνα έγινε υφηγητής! Και θα συνέχιζε την έρευνα, αλλά η ξαφνική του «μετάθεση» άλλαξε τα σχέδια του…  ]

Ή από άλλο σημαντικότατο άρθρο παραθέτω!  [Πρώτος ο Αισχύλος, στο δραματικό του αριστούργημα Επτά επί Θήβας, μας άφησε μια λαμπρή περιγραφή και αναφορά στα φυσικά ορόσημα της θηβαϊκής Ακρόπολης -της Καδμείας- αλλά και στις πύλες του τείχους της. Μπροστά από αυτά τα τείχη είχαν παραταχθεί οι επτά λοχαγοί της εκστρατείας των Πελοποννησίων εναντίον της Θήβας, προκειμένου να εγκαταστήσουν στον θρόνο των Λαβδακιδών τον εκδιωχθέντα Πολυνείκη.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ«ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Η εποχή μας είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή που οι Μεσανατολικοκεντρικές θεωρίες μεσουρανούν και επιβάλλουν τις επιδράσεις και τις παραμέτρους τους σε πάρα πολλούς τομείς και της φανερής και της αφανούς καθημερινότητας.

Όμως στην άσημη σημερινή Θήβα, ακριβώς στο σημείο που η αρχαία Παράδοση αλλά και όλες οι γραπτές μαρτυρίες τον τοποθετούσαν, έγινε πριν τριάντα περίπου χρόνια από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη, που ωστόσο μένει άγνωστη και παραγκωνισμένη, αν και μπορεί να αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα ιστορικά -και όχι μόνο- δεδομένα: Βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων, Ζήθου και Αμφίονος, που σύμφωνα με όλες τις πηγές είχαν ταφεί μαζί!

Γιατί όμως αυτή η ανακάλυψη είναι τόσο σημαντική;

Όχι μόνο επειδή ο επισκέπτης μπορεί σήμερα να αγγίξει πλέον το ίδιο το μνημείο όπου τάφηκαν δύο ήρωες της ελληνικής μυθολογίας! Πράγμα δηλαδή που σημαίνει ότι αυτοί οι ήρωες όντως έζησαν και μαζί τους διαδραματίστηκαν αληθινά γεγονότα, που κάποιοι μας έχουν συνηθίσει να θεωρούμε ως συμβάντα ενός ομιχλώδους χρόνου, μέσα στον οποίο τοποθετούμε πρόσωπα κατ καταστάσεις ουσιαστικά ανύπαρκτες ή το πολύ πολύ συμβολικές! …]

-        Τέλος, όσον αφορά τους τρόπους επικοινωνίας που ανέπτυξαν οι νομάδες, πολύ μετέπειτα ενωμένο βασίλειο όπως είπαμε, οι περιφερειακοί τοπικοί τρόποι επικοινωνίας ήταν μιας άλλης παράδοσης από αυτήν της Φαραωνικής κωδικοποιημένης ιερογλυφικής η οποία αντιστοιχούσε στην φωνητική, εικονιστική και συμβολική!  Η Αιγυπτιακή γραφή (δείγμα αυτής υπάρχει ;) επηρεάστηκε από τους Σουμέριους, αποτελείτο μόνον από σύμφωνα, κάτι που ΔΕΝ μου κάνει εντύπωση και εύλογα με συνδέει με την Σημιτική καταγωγή της, σε αντίθεση με την τοποθέτηση της ανάρτησης! Η ιερογλυφική γραφή χρησιμοποιήθηκε από το 3300 π.χ. μέχρι το 394 μ.χ.!  Αυτός που την αποκωδικοποίησε ήταν ο Σαμπολλιόν!     https://www.youtube.com/watch?v=cUs89bU1iv8 

-        Όσο για την προέλευση της γραφής σύμφωνα με την περιγραφή, οι γραμματείς ήταν ανώνυμοι, οπότε … άγνωστοι για να ταυτοποιηθούν ιστορικά. Η αφήγηση όμως κάνει αναφορά στους λάτρεις της γραφής της εποχής που ήταν οι εισοδηματίες και οι κερδοσκόποι!  Εντύπωση κάνει που δύο φορές από την Γλωσσολογική εταιρεία Παρισιού και Λονδίνου (1866 και 1911 αντίστοιχα) απαγορεύθηκε ό,τι είχε σχέση με την προέλευση της Αιγυπτιακής γλώσσας!     

Καλή ανάγνωση

Πηγή : Πανεπιστήμιο Αιγαίου  «Η γένεση της γραφής στην Αίγυπτο κατά την Προδυναστική περίοδο, τα ταφικά αρχαιολογικά ευρήματα και η ερμηνεία τους.pdf»



Νάγια    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου