a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η Αναγκαιότητα της Συλλογικότητας



Το αναγκαίο γεννά το καινούργιο και υγιές.

Η Δημοκρατική ΕΝότητα Ελευθέρων Πολιτών «Δ.ΕΝ.», είναι το απόσταγμα του αναγκαίου. Το καινούργιο και υγιές είναι ότι, αυτή η κίνηση Ελευθέρων Πολιτών μετουσιώθηκε σε μορφή πολιτικού φορέα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά, δομημένα και συντονισμένα, το καθεστώς που δυστυχώς έχει επιβληθεί στην Χώρα μας καταστρέφοντας την ίδια, αλλά και τους Πολίτες της.

Είναι γεγονός πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες εδώ και πολλά χρόνια δέχονται οικονομικό και νομικό πόλεμο. Ένα πόλεμο που ασφαλώς κανείς ΔΕΝ γνώριζε, ούτε ποτέ ενημερώθηκε για το πραγματικό του μέγεθος και αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό και επειδή η κατάσταση πλέον έχει φτάσει σε ακρως επικίνδυνα και ολέθρια αδιέξοδα … διέξοδα, το σωματείο «Ελευθερία» δημιουργήθηκε παράλληλα με την (Δ.ΕΝ.) ώστε να παρέχει κάθε νομική λύση προς την κατεύθυνση αυτή, για κάθε συλλογικό θέμα που είναι απόρροια των καθεστωτικών εκτροπών.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητό, ότι οι νομικές αυτές λύσεις και παρά το σοβαρότατο νομικό υπόβαθρο που έχουν, τη γνώση από τα προηγούμενα δεδικασμένα σε ατομικές υποθέσεις πολιτών και παρά την αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση των αποδεικτικών στοιχείων, ποτέ ΔΕΝ κατάφεραν να τελεσφορήσουν σε ατομικό επίπεδο. Οι λόγοι είναι, διότι η ίδια η Δικαιοσύνη κρύβεται πίσω από την… εξουσία της, μη εκδίδοντας αποφάσεις για δίκες που έχει διεξαγάγει ή μη εκτελώντας δεδικασμένες τελεσίδικες αποφάσεις, παραπέμποντάς τις στο διηνεκές. Συνεπώς η εμπειρία αυτή μας «έδειξε» πως οι όποιες νομικές ενέργειες θα πρέπει πάντοτε να γίνονται σε συλλογικό επίπεδο, συντονισμένα και με συγκεκριμένη εκτελεστική δομή. Αυτομάτως δε, αυτές να κοινωνούνται από την (Δ.ΕΝ.), την πολιτική στήριξη, δηλαδή, που όλοι οι εξαπατηθέντες και οι ληστευθέντες Έλληνες Πολίτες χρειάζονται, αλλά και να συμμετέχουν σε αυτή, προκειμένου να απεγκλωβιστούν τόσο ουσιαστικά όσο και τυπικά, αλλά και οριστικά από τα δεσμά της ξένης και ντόπιας ασυδοσίας.

Επίσης η Δικαιοσύνη, που δυστυχώς σήμερα είναι δέσμια ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος, θα μπορεί πλέον να έχει την πολιτική στήριξη-κάλυψη, ώστε, απερίσπαστη και ανεξάρτητη να αποδώσει… «τα του Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ», ξεκαθαρίζοντας την αβέβαιη θολή και θλιμμένη καθημερινότητα όλων μας βάσει του Συντάγματος και των νομίμων Νόμων του κράτους.

Με λίγα λόγια, η συντεταγμένη και συλλογική απαίτηση της εφαρμογής του πραγματικού δικαίου των Πολιτών, πραγματώνεται μέσω της δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα (Δ.ΕΝ.) και ασφαλώς μη ελεγχόμενου από το καθεστώς ούτως ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτό όσο πιο σύντομα το αντιληφτούν οι Πολίτες, τόσο γρηγορότερα θα απαλλαγούν από το καθεστώς και τα εγκλήματα του εναντίον τους.

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Η επίθεση που δεχόμαστε από αυτό το εχθρικό και κυριολεκτικά δολοφονικό καθεστώς, γίνεται και εμπεριέχει νομικά και οικονομικά «εργαλεία και όπλα». Σε μια τέτοια επίθεση, η απάντηση της «Δ.ΕΝ.» πρέπει να είναι βάσει αυτών. Και όσο οι καθεστωτικοί επιμένουν και εμμένουν να χρησιμοποιούν αυτά τα «όπλα», εμείς ΔΕΝ πρέπει να παρασυρόμαστε από «Κασσάνδρες» που καλούν τον κόσμο να πάρει τα πραγματικά όπλα. Διότι, τα όπλα της βίας και του αίματος είναι ο δικός τους στόχος. Ένας στόχος στον οποίο εκεί θέλουν να μας σύρουν, προκειμένου και βάσει της υπέροχης τους, να μας αποδεκατίσουν στο όνομα της Δημοκρατίας και να πατάξουν δήθεν τη βία των εξεγερθέντων φτωχών και ανυπεράσπιστων πολιτών. Η μέθοδος αυτή από μέρους τους είναι πασίγνωστη και έχει δυστυχώς επαληθευτεί, όπου και εάν έχει εφαρμοστεί, με ολέθρια αποτελέσματα για τους μη ¨υπάκοους¨.

Επίσης, πολλοί πρόθυμοι και καλοθελητές «πατριώτες» κυκλοφορούν ανάμεσά μας μόνο και μόνο για να γκρεμίζουν κάθε συντονισμένη προσπάθεια για απεγκλωβισμό κι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΕΝ είναι «λίγοι» ούτε μοιρολάτρες. Είναι «τσιράκια» του συστήματος και σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γνωρίζουν οι τρισάθλιοι τι σημαίνει ΚΑΘΑΡΟΣ πολιτικός φορέας κι αυτό τους σμπαραλιάζει τα σχέδια για το διαχρονικό και πάντα σε βάρος του λαού μεροκάματο τους. Προσπαθούν ήδη, να βγάλουν λανθασμένο και άνευ ουσίας το εγχείρημα. Με τεχνάσματα και λογικές δήθεν για ένα επιπλέον κόμμα (απόκομμα) σαν όλα τα άλλα που μας οδήγησαν στον όλεθρο, την καταστροφή και το απόλυτο χάος. Το γνωρίζουμε και τους γνωρίζουμε καλύτερα απ ότι οι ίδιοι φαντάζονται.
Η «Δ.ΕΝ.» έχει δημιουργηθεί και προσωρινά συν-διοικείται από καθημερινούς Ανθρώπους εξαπατηθέντες και ληστευθέντες του σημερινού καθεστώτος, μακριά από επαγγελματίες πολιτικούς, δήθεν «σωτήρες» και φυσικά εγκάθετους «σκοτεινών» συμφερόντων.
Η «Δ.ΕΝ.» γεννήθηκε αποκλειστικά από Ανθρώπους που είναι τα πραγματικά θύματα αυτής της Εθνικής προδοσίας και που είναι αποφασισμένοι να:
  • Τελειώσουν οριστικά την γενοκτονία που συντελείται σκόπιμα και βάσει ανατριχιαστικού σχεδίου, στέλνοντας όλους τους υπεύθυνους στην πραγματική και «ακηδεμόνευτη» Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τα εγκλήματα τους.
  • Εδραιώσουν μια υγιή και δημοκρατική κοινωνία για όλους τους Πολίτες, που θα σέβεται την Αξία του Ανθρώπου, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και θα διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής, βασισμένο στη Δημοκρατία, στη Δικαιοσύνη, στην Ισονομία και στην Ισοπολιτεία.
Η μεγάλη διαφορά και η καινοτομία της «Δ.ΕΝ.», φαίνεται και στα επίσημα έγγραφα της:
Ειδικά με το συγκεκριμένο καταστατικό, εξασφαλίζεται η διαφάνεια στα οικονομικά και η οικονομική αυτοτέλεια μακριά από ύποπτες χορηγίες και συναλλαγές «σκοτεινών» συμφερόντων. Η άμεση Αιρετότητα, Ανακλητότητα και αντικατάσταση των εκπροσώπων του φορέα, σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς αποδειχτεί ανεπαρκής ή επικίνδυνος για το σύνολο, είναι η βάση του οικοδομήματος της «Δ.ΕΝ.». Επίσης, με την κατάθεση της αντίστοιχης δεσμευτικής υπεύθυνης δήλωσης, αποδεικνύεται  η αυστηρή επιλογή που υπάρχει για το ποιος/α μπορεί να είναι Ιδρυτικό Μέλος / Όργανο ή Πολιτευτής ή υποψήφιος Βουλευτής του υπό σύσταση φορέα:
Συνεπώς και προκειμένου οι Πολίτες να προστατευτούν από την σημερινή ληστρική λαίλαπα του καθεστώτος (τράπεζες, φόροι, ΕΝΦΙΑ, κ.τ.λ.), το ουσιαστικό θέμα που πρέπει να απασχολεί κάθε σκεπτόμενο Πολίτη, ΔΕΝ είναι τόσο το σωστό και στοιχειοθετημένο δικόγραφο, αλλά η συλλογικότητα των προσφυγών και των αντιδράσεων, όπως και η πολιτική στήριξη των δικογράφων αυτών, αλλά και άλλων κινήσεων-δράσεων (π.χ. Πολιτική Ανυπακοή), μέσω του οργανωμένου και με σωστή δημοκρατική δομή, αλλά και διαφάνεια πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Ενότητας Ελευθέρων Πολιτών «Δ.ΕΝ.».

Η συμμετοχική άμυνα, η διεκδίκηση των Δικαίων του Πολίτη, καθώς και η σίγουρη απαλλαγή του από αυτό το τρομο-ληστρικό και φονικό καθεστώς είναι:
α.  Τα απολύτως τεκμηριωμένα δικόγραφα της «Ελευθερίας».
β. Η συνειδητή ένταξη του στην «Δ.ΕΝ.», τον μεγάλο πολιτικό φορέα όλων των αποφασισμένων, σε οποιοδήποτε επίπεδο, θυμάτων του καθεστώτος.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους αδέσμευτους και Ελευθέρους Έλληνες Πολίτες να διεκδικήσουμε συλλογικά και συμμετοχικά, αλλά και επί ίσοις όροις, τα Δίκαια, την Αξιοπρέπεια και τη Λαϊκή κυριαρχία, όπως ειδικά η τελευταία αποτυπώνεται στο Σύνταγμα βάση του θεμελιώδους άρθρου 1 παρ. 2 και του άρθρου 52. Θέματα τα οποία έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε για εμάς, για την οικογένειά μας, για τους συνανθρώπους μας, για τα παιδιά μας και κυρίως για τη Χώρα μας.
Επίσης και βάσει του Συντάγματος (άρθρο 120), αλλά και της Ιστορίας μας, κανένας γνωστός ή άγνωστος εγκάθετος επαγγελματίας πολιτικός ΔΕΝ μπορεί να τα κάνει πράξη, παρά μόνον ο κυρίαρχος λαός.

ΔΕΝ είμαστε εδώ για το… «μπούγιο», αλλά για να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτά που πλέον ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
Είμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τα ανατριχιαστικά και υπογεγραμμένα σχέδιά τους.
Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τις προσχεδιασμένες και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους για την κλοπή του πλούτου της Χώρας και της ιδιωτικής μας περιουσίας.
Είμαστε εδώ για να καταλάβουν ότι η καρδιά κάποιων ανθρώπων χτυπά διαφορετικά.
Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε πως ΔΕΝ είναι όλοι το ίδιο.
Είμαστε εδώ για να δώσουμε γνώση και λύσεις ανάσας, έως ότου αποφασίσει δημοκρατικά ο λαός την οριστική  διαγραφή όλων όσων εσκεμμένα έφεραν στη Χώρα την απόλυτη θλίψη και καταστροφή.

Διαδικασία Εγγραφών Ελλήνων Πολιτών στην «Δ.ΕΝ.» από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου:
Όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν ως Ιδρυτικά Μέλη της Δημοκρατικής Ενότητας Ελευθέρων Πολιτών «Δ.ΕΝ.»,  μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν τα κάτωθι έγγραφα:

Έγγραφο 1: Εξουσιοδότηση Εγγραφής Ιδρυτικού Μέλους
Έγγραφο 2: Υπεύθυνη Δήλωση Ιδρυτικών Μελών

Αυτά τα δυο έγγραφα-υπεύθυνες δηλώσεις, συμπληρώνει, υπογράφει και θεωρεί με το γνήσιο της υπογραφής (π.χ. ΚΕΠ, Αστυνομία, Δικηγόρος, κ.τ.λ.), ενώ τα αποστέλλει με ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, υπόψη  του Ιδρυτικού Μέλους, που έχει εξουσιοδοτηθεί από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της «Δ.ΕΝ.», επί του θέματος αυτού:
Μασσέλος Ν. Ιωάννης,
25ης Μαρτίου 7, Πλ. Ν. Σμύρνης,
ΤΚ 171 21, Αθήνα.
Τηλ. 694.60.22.503
Με την παραλαβή των εγγράφων σας θα σας ενημερώσουμε για την εγγραφή σας, καθώς και τον αριθμό εγγραφής Ιδρυτικού Μέλους που λάβατε.

http://den.com.gr/h-anagkaiotita-tis-syllogikotitas/ 

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ALEXANDER DUGIN

Καίτοι μας απασχολούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα και τους πολίτες της, υπάρχει όμως ένα παράλληλο σύμπαν συμβάντων στο οποίο αναπτύσσονται αλλά ΔΕΝ πίπτουν στην δική μας αντίληψη για διάφορους λόγους, εντελώς άλλου επιπέδου γεγονότα, όπως γεωστρατηγικά – γεωπολιτικά έως και «μεταφυσικά»! [πάντα εντός εισαγωγικών επειδή ο όρος είναι εντελώς αδόκιμος εφ όσον τα πάντα γύρο μας ορατά ή μη, αισθητά ή μη, εκπορεύονται ως γνήσια τέκνα της Δημιουργικής Φύσης και διέπονται από τις ιδιότητές της οι οποίες είναι και οι άρρητοι Νόμοι της !!! ] 

Ανά διαστήματα λοιπόν η πορεία των Λαών αλλάζει πλεύση, είτε ηθικο-κοινωνική, είτε οικονομική, είτε πολιτική είτε πολιτισμική και όλα αυτά καταγράφονται στις σελίδες της ιστορίας ως ορόσημα. Σε μια τέτοια αλλαγή πλεύσης βρίσκεται η ανθρωπότητα έστω και εν αγνοία της, μόνον που κάποιοι θέλουν να την διαμορφώσουν κατά το δικό τους δοκούν.
Έγραψα νωρίτερα σήμερα σε κάποιο σχόλιο για την χρήσιμη μελλοντική σύνδεση της Ρωσίας σε μία νέα ανεξάρτητη Ευρώπη, την Ευρώπη των Λαών και των Εθνών, η οποία όμως θα επανοικοδομηθεί από τους ίδιους τους Λαούς της με απόλυτο σεβασμό και μέσα σε ένα ασφαλές αλληλεπιδρόμενο περιβάλλον. 


Από πλευράς μας είναι αλήθεια πως ΔΕΝ αξιωθήκαμε να είμαστε έτοιμοι στο να καταθέσουμε μία νέα πρόταση στον σύγχρονο κόσμο, σαν συλλογικότητα. Σε πνευματικό επίπεδο ΔΕΝ έχουμε να παρουσιάσουμε τίποτα το ελκυστικό, αρκούμενοι στο αναμάσημα των όσων επιφανειακά μπορεί να γνωρίζει ο καθένας. Ένα μεγάλο ποσοστό επίσης του Ελληνικού πληθυσμού έχει μπολιαστεί με τον νεοταξίτικο ιό χωρίς να το έχει αντιληφθεί, εφ όσον οι όποιες καθημερινές ασχολίες, ανάγκες και υποχρεώσεις ΔΕΝ αφήνουν πολλά περιθώρια ούτε για σκέψη, ούτε για προβληματισμό. Από παλαιότερα έγραφα ότι καλούμαστε να ανοίξουμε τους ορίζοντες της σκέψης μας ώστε νέες φωτεινές και δημιουργικές ιδέες να ξεπηδήσουν. Όμως πέραν από την αναγκαιότητα της καθημερινότητας, ο φόβος της αλλαγής, η ψευδαίσθηση μιας υποτιθέμενης ασφάλειας εντός μιας εδραιωμένης θεωρίας ή ενός κατεστημένου, ξυπνούσε επιτακτικά την αναποφάσιστη ανθρώπινη πλευρά, αυτή που ΔΕΝ θέλει να αλλάξει την συνήθειά της. Με αποτέλεσμα άλλοι να σκέφτονται για τους πολλούς και εν προκειμένω το ίδιο και για εμάς τους Έλληνες. Προ καιρού επίσης είχα αναφερθεί στο πόσο μας εξευτελίζουν οι «σοφοί» για την εικόνα μας ως Ελληνική κοινωνία και ότι από την ώρα που ΔΕΝ έχουμε τίποτα νεώτερο και αξιόλογο να αναδείξουμε τότε ΔΕΝ υπάρχει λόγος να υπάρχουμε ως μια ξεχωριστή οντότητα και άνετα θα μπορούσαμε να απορροφηθούμε ή να συγχωνευτούμε με άλλους. Ιδού λοιπόν μία ακόμα νέα πρόταση των «σοφών» που έχει επιλεγεί για εμάς εξ αιτίας της παντελούς απουσίας μας κυρίως ως πνευματικά όντα αντάξια των ιστορικών μας καταβολών. Στο σημείο αυτό ξεκινά η θεωρία του Dukin με την ευγενή υποστήριξη της μονής Όπτινα λίγο έξω από την Μόσχα, την οποία το Άγιο Όρος την έχει περί πολλού http://www.diakonima.gr/…/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-…/ και φυσικά καθόλου συμπτωματικά. Βλέπετε τα ιερατεία όποιο προσωπείο και αν είχαν από αρχής της ύπαρξής τους στα βάθη των χιλιετηρίδων, πάντοτε ήταν «ένα και το αυτό» στην βάση τους, με τους ίδιους εξουσιαστικούς σκοπούς και την συνέχιση της δράσης τους μέσω της πολιτικής διαπλοκής όταν άρχισαν πλέον τα θεοκρατικά κράτη να μετατρέπονται σε κοσμικά. 

Η Ρωσσική θεωρία λοιπόν του Dukin ο οποίος είναι καθηγητής, φιλόσοφος, αναλυτής της γεωπολιτικής και σύμβουλος του Πούτιν, χωρίζεται σε 3 μέρη. Την προ-νεωτερικότητα, την νεωτερικότητα και την μετα-νεωτερικότητα. Η μετα-νεωτερικότητα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει καθ΄ όσον οι προηγούμενες έχουν ήδη παρέλθει και η μετα-νεωτερικότητα ΔΕΝ είναι τίποτα άλλο από το μοίρασμα της τράπουλας της νεωτερικότητας με διαφορετικό κόψιμο από το οποίο θα προκύψει η μετα-νεωτερικότητα. 

Η Ρωσσική θεωρία της μετα-νεωτερικότητας ΔΕΝ στηρίζεται στα Έθνη κράτη όπως από λάθος εντύπωση πιστεύουν πολλοί. Στηρίζεται σε πολυπολικές πολιτισμικές ζώνες. Χωρίζει δηλαδή τον κόσμο βάσει του «Λόγου» ο οποίος εκφράζεται με «μεταφυσικό» τρόπο. Οι προσφερόμενοι «Λόγοι» είναι : Παράδειγμα ο δυτικός Προτεσταντικός και Ρωμαιοκαθολικός. Ο Βυζαντινοσλαβικός υπό την ηγεμονία της Ρωσίας ως την μόνη ισχυρή και ως άξια συνεχιστής του Βυζαντίου. Άλλωστε οι συνεχείς επισκέψεις του Πούτιν στο Άγιο Όρος, ο πακτωλός χρήματος που έχει ρεύσει ώστε τα περισσότερα μοναστήρια να έχουν περιέλθει υπό την Ρωσσική πατριαρχική ηγεμονία, παρέχοντας την απόλυτη υποστήριξη του το Άγιο Όρος, το κτίσιμο της δεύτερης υπερσύγχρονης μονής Εσφιγμένου, δίπλα στην ομώνυμη κακοποιημένη και εγκαταλειμμένη στην τύχη της μονή μαζί με τους ελάχιστους αποφασισμένους μοναχούς, είναι βασικά δείγματα απόδειξης των προθέσεων της Ρωσσικής πολιτικής. Ενίοτε κάπου δίπλα βρίσκεται και ο σχεδιασμός της Σαλβομακεδονίας. Κάτω από αυτό το πρίσμα βασίζεται η άποψη των «σοφών» ότι σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, η Ελλάδα θα πρέπει να συγχωνευθεί και να γίνει μία «πάμπτωχη» Ρωσσική επαρχία.
Συνεχίζουμε, υπάρχει ο Κινεζικός Βουδιστικός «Λόγος», ο Ινδουιστικός, ο Ιαπωνοσυντοϊστικός ανιμιστικός «Λόγος», ο Αφρικανικός, ο Ισλαμικός. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλει αυτή η θεωρία, δηλαδή να χωρίζεται ο κόσμος σε μεγάλες περιοχές ανάλογα με την διαφορά του «μεταφυσικού» Λόγου της!


Ως εκ τούτου ΔΕΝ θα υπάρχουν Έθνη ή κράτη, ούτε τάξεις ή ιδεολογίες, αλλά όπως το χαρακτηρίζει η θεωρία των «σοφών», θα υπάρχουν διαφορετικές «μεγάλες αλήθειες»… Δηλαδή ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κάθε ζώνη την έννοια του θεού, του «μεταφυσικού» και το αρχέτυπο του ανθρώπου. 

Όλη αυτή η ανάλυση αποσκοπεί να αναδείξει και να υπογραμμίσει ότι θα πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε προς τα έξω, ψάχνοντας να πιαστούμε από κάποιον να μας σώσει. Μας δίνεται πραγματικά μια ιστορική χρυσή ευκαιρία που αν όλοι μας την αγκαλιάσουμε και την προστατεύσουμε θα μπορούσαμε ειλικρινά να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα. Θυμώνω γιατί για όλα αυτά ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος να είναι κάποια διάνοια για να τα κατανοήσει και να τα αντιληφθεί. Λίγο να μπορούσαμε να συλλάβουμε την ιστορική ευκαιρία, λίγο να κατανοούσαμε τις αιτίες ωθώντας μας να δράσουμε αποφασιστικά, με εντιμότητα και νομιμότητα, παρακάμπτοντας το σκουπιδομάνι που έχει μπλοκάρει τα γρανάζια του μυαλού μας, είμαι σίγουρη πως τότε θα νοιώθατε όπως νοιώθω γράφοντας τούτες τις αράδες. Έχουμε τον τρόπο να καταθέσουμε την δική μας ιστορική πρόταση, η οποία μπορεί να μην είναι πνευματική, είναι όμως κατάθεση ψυχής στον βωμό της Δικαίου! 

Αν πρώτα μέσα μας ΔΕΝ αναζητήσουμε την Ελευθερία που μας ανήκει και που υποτίθεται ότι ποθούμε, τότε ποτέ ΔΕΝ θα την βρούμε ούτε απ’ έξω μας!

Νάγια

Υσ : σε αυτό το βίντεο θα πάρετε ένα μιρκό δείγμα των όσων γράφω παραπάνω  https://www.youtube.com/watch?v=3H4KGPcpsXY 

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ: Αυτές είναι όλες οι Ελληνικές Μ.Κ.Ο., οι ιδιοκτήτε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ:

Αυτές είναι όλες οι Ελληνικές Μ.Κ.Ο., οι ιδιοκτήτες τους και τα εκατομμύρια που τόσα χρόνια άρπαζαν από δημόσιο χρήμα σε βάρος του λαού

Αυτές είναι όλες οι Ελληνικές Μ.Κ.Ο., οι ιδιοκτήτε...: Σημειώνουμε εδώ ότι το TPP δεν κάνει καμία αξιολογική κρίση σχετικά με τις ΜΚΟ. Είναι προφανές ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οργανώσ...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ !!!

 
Για πολίτες που είναι αποφασισμένοι να πάρουν την ζωή στα χέρια τους, που θέλουν να αγωνιστούν παρ’ όλες τις απογοητεύσεις που γεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αφορούν όσους έχουν παραδώσει την ύπαρξή τους στην τύχη και στο «κακό» πεπρωμένο, που στην τελική εμείς οι ίδιοι το κτίζουμε συνειδητά ή μη. Πάρε λοιπόν μολύβι και χαρτί φίλε μου, άκου την εκπομπή με προσοχή και κράτα σημειώσεις. Δείγμα των δικών μου ακολουθεί :
 
Βάσει του άρθρου 232 του Ποινικού Κώδικα τιμωρείται με 3 χρόνια φυλάκιση όποιος συγκαλύπτει κακούργημα και ένα από τα κακουργήματα είναι και η υπεξαίρεση των χρημάτων από πλευράς των τραπεζών. Το 2012 είχαν δοθεί στοιχεία στην δικαιοσύνη η οποία είναι ενήμερη σε όλη την διαβάθμισή της, εξ αιτίας των οποίων ο κ. Πεπόνης είχε ξεκινήσει τότε νομικές διαδικασίες. Ο ίδιος σήμερα έχει μετατεθεί και έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κακοποιημένων ζώων! Τα δάνεια που έπαιρναν οι Ελληνικές τράπεζες τα ενέκρινε η ΕΚΤ πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζε και γνωρίζει τόσο η ίδια όσο και οι «ισχυρές Ευρωπαϊκές ηγεσίες» για το κακούργημα που συντελείται στην πατρίδα μας επί σειρά ετών. Απόδειξη, ότι ενώ κατηγορούσαν την Ελλάδα ως αφερέγγυα εν τούτοις δάνειζαν τις τράπεζές της με τις εγγυήσεις της «αφερέγγυας»! Από την πλευρά της κρατικής εξουσίας δε, ΔΕΝ βρέθηκε κόμμα ή απόκομμα, ούτε ακόμα και από ενήμερα εξω-κοινοβουλευτικά αποκόμματα με νομικά υποτίθεται τμήματα, που να προσέγγισαν την Ελληνική δικαιοσύνη με τεκμηριωμένα δικόγραφα. Ξεκινάμε λοιπόν :
 
α) Με τον νόμο 3845 του 2010 δόθηκαν στις τράπεζες 15 δις επιπλέον από τα αρχικά 23 δις που είχαν πάρει επί Καραμανλή. Σύνολο 38 δις.
 
β) Με τον νόμο 3872 τον Σεπτέμβριο του 2010 έδωσαν στις τράπεζες 25 δις τα οποία υπεξαιρέθηκαν όπως και τα προηγούμενα. 38 +25 = 63 δις
 
γ) Τον Μάϊο του 2011 έδωσαν ξανά 30 δις (63 + 30 = 93 δις) καίτοι οι ευρωπαίοι «ηγέτες» γνώριζαν πάρα πολύ καλά την υπεξαίρεση των Ελληνικών τραπεζών, γεγονός που συνετέλεσε στην συνεχή και συστηματική διάλυση της Ελληνικής οικονομίας, την απορρύθμιση του Ελληνικού κράτους και την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ανέχονται την επί τέσσερις φορές τραπεζική κακουργηματική υπεξαίρεση, αλλά παράλληλα ΔΕΝ θέλουν, ούτε πιστεύουν στον Θεό, ούτε πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση. 
 
Όχι μόνον οι τράπεζες ΔΕΝ έριξαν στην Ελληνική αγορά τα 93δις που πήραν, αλλά μάζεψαν και αρκετά δις η κάθε μία εξ αυτών από τα δάνεια που είχαν δώσει στην αγορά. Δηλαδή αφαίρεσαν επιπλέον από την Ελληνική οικονομία ακόμα 34 δις που κυκλοφορούσαν. Θα έπρεπε λοιπόν αυτεπάγγελτα η Ελληνική δικαιοσύνη να έχει στείλει στο αυτόφωρο όλους τους τραπεζίτες! 
 
Μόνον με αυτά τα στοιχεία η Ελλάδα θα έπρεπε να ζητά αποζημίωση ως κρατική οντότητα και αντί να υφίσταται όλα αυτά τα δεινά να έχουν εκπέσει τα πάντα! Η ειρωνεία είναι ότι παράδειγμα ο Πάνος Καμμένος γνώριζε τα πάντα έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια του μέσω του νομικού του τμήματος του κόμματός του, με τον ίδιο να παραδέχεται την υπεξαίρεση των τραπεζών με δήλωσή του το 2012 στην ΔΕΘ. Συνεπώς ΔΕΝ προχώρησε στις πρέπουσες νομικές διαδικασίες όπως είχε ηθικό καθήκον να πράξει, αντίθετα περιέπαιξε την κοινή γνώμη. Το αυτό ακριβώς ενίοτε ισχύει και για το μεγαλύτερο μέρος του Νομικού και δικαστικού κόσμου. Οι οποίοι ενώ γνωρίζουν, εφ όσον όλη η διαβάθμιση του δικαστικού σώματος έχει ενημερωθεί, συγκαλύπτουν αποδεικνύοντας με αυτήν τους την ενέργεια : την συνυπευθυνότητά τους και την συνεργία τους στο έγκλημα. 
 
δ) Μετά τα 93 δις, τον Σεπτέμβριο του 2011 με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και με την αιτιολογία ότι οι τράπεζες χρειάζονται άμεσα ρευστότητα «λόγω απρόβλεπτης μεταβολής συνθηκών» πήραν επιπλέον χρήματα, συνολικά δηλαδή 233 δις. Μην ξεχνάμε και τα ακριβότερα δάνεια μέσω ELA πάλι με την εγγύηση του “αφερέγγυου” 
 
Να ξεκαθαρίσουμε πως το PSI ΔΕΝ επέφερε στην πραγματικότητα μείωση χρέους, αλλά μόνον την καταστροφή των μικρο-ομολογιούχων και φυσικά των ασφαλιστικών ταμείων για τα οποία υπάρχει συμφωνία τα αποθεματικά τους να περνούν στην δικαιοδοσία της ΤτΕ (!) Πριν το PSI, την χρονική εκείνη περίοδο το χρέος ήταν 370 δις. Με το PSI μειώθηκε στα 280 δις βάσει των επίσημων αναρτημένων στοιχείων στο ενημερωτικό δελτίο με αρ. 65 τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, στην σελίδα του Υπ. Οικονομικών. Στο αμέσως όμως επόμενο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου, το χρέος αυξήθηκε κατά 23 δις το οποίο είναι προϊόν απάτης της συνεργασίας του «καλού και φιλάνθρωπου» Ολάντ με την Λαγκάρντ(!) ο οποίος μας επισκέφθηκε για να κλείσει πρώτα την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την οποία εφ όσον ΔΕΝ ντρέπονται οι ίδιοι τότε θα έπρεπε να λογοδοτούν όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη και για να ολοκληρώσει τα «ψώνια» του στην Ελλάδα έχοντας μαζί του μεταξύ άλλων και τον κάτοχο της Nestle και της εταιρείας Σουέζ…. Είναι πανάρχαιο το παιγνίδι μεταξύ του «καλού» πχ. Ολάντ η χώρα του οποίου συνέταξε το 3ο κατά άλλους 4ο μνημόνιο θεωρώντας πολύ σωστά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως τέτοιο, κατ’ εντολήν της πέραν του Ατλαντικού χώρας και του κακού Σόϊμπλε που τα φταίει όλα, αλλά ΔΕΝ φταίει κανένας άλλος εκτός από αυτόν ... 
 
Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουν μπει στο δημόσιο χρέος τα 73 δις. Εκκρεμούν ακόμα να μπουν 160 δις, σύνολο δηλαδή 233 δις. Μην ξεχνάμε τα 550 δις που είχε παραδεχθεί ο Στουρνάρας τότε στην βουλή απαντώντας στον τότε διαμαρτυρόμενο Τσίπρα «μα που θα βρούμε τα 550 δις που έχουμε πάρει ;» Βγαίνουν λοιπόν στα κανάλια οι βουλευτές, οι δημοσιογράφοι παπαγάλοι και μιλούν 1) για κούρεμα χρέους πχ. 10 , 20 ακόμα και 60 δις 2) ή αναφέρονται στο ότι ΔΕΝ είναι βιώσιμο το χρέος 3) ή μιλάνε για αναδιάρθρωση, ΑΛΛΑ κανένας ΔΕΝ μιλάει : τι θα γίνει όταν φορτωθούν τα 160 δις στο Δημόσιο χρέος ; Γεγονός που θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια, με τις κρατικές εγγυήσεις να καταπίπτουν, από την στιγμή που όλες οι τράπεζες είναι στεγνές, με μη διαθέσιμες στο 100% των καταθέσεων των πελατών τους, χωρίς τα δάνεια των ανακεφαλαιοποιήσεων τα οποία υπεξαίρεσαν στέλνοντάς τα σε οικονομικούς «παραδείσους». ΔΕΝ σώζονται ακόμα και αν πάρουν με νέα ανακεφαλαιοποίηση επιπλέον 100 δις. Πράγμα που σημαίνει ότι και να γίνει μείωση χρέους τώρα, αυτό θα εκτοξευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επομένως μιλάμε για μεγάλη κοροϊδία, υποκρισία και πολιτικό κακούργημα, όταν όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα αφορούν αποκλειστικά και μόνον τα 73 δις που ήδη έχουν εκπέσει. 
 
Όσο γιατί ΔΕΝ πέφτουν οι αντικειμενικές αξίες βάσει των οποίων υπολογίζεται ο αντισυνταγματικός ΕΝΦΙΑ, είναι επειδή αυτές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Δηλαδή το να μειωθούν οι αντικειμενικές σημαίνει ότι θα πρέπει οι τράπεζες να καλύψουν την επισφάλεια, την διαφορά. Εξ αιτίας αυτού προέκυψε στα μουλωχτά η αλλαγή του κώδικα πολιτικής δικονομίας μέσα στο καλοκαίρι, ότι δηλαδή οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στις εμπορικές αξίες.
Το ελεγκτικό συνέδριο και το ελεγκτικό συμβούλιο που εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς του κράτους, το 2012 έγραφαν «πιθανή κατάπτωση εγγυήσεων 170 δις!» Τον αμέσως επόμενο χρόνο που έληγαν εγγυήσεις 44 δις, για να μην μπουν άμεσα στο Δημόσιο χρέος, τις αντικατέστησαν με νέα ομόλογα λήξης το 2057!, υπό μορφή δηλαδή swap, αλά το κρυφό swap του Σημίτη με την Goldman Sacks, το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από 10 χρόνια στον προϋπολογισμό του κράτους, το οποίο μαζί με την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που έπραξε ο Γεωργίου ως τότε πρόεδρός της, οδήγησαν την χώρα στο Β’ μνημόνιο με απεχθέστερους όρους και μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας η οποία έτσι και αλλιώς ΔΕΝ παραχωρείται και ας το λένε. Για αυτό αλλάζουν τους μηχανισμούς της «δημιουργικής» λογιστικής απάτης ώστε να μην μπορεί να ακολουθηθεί η πορεία του χρέους. Το 2013 ο Σαχινίδης ως γνωστόν εξέδωσε ομόλογα με συνολικό επιτόκιο 14% (μαζί με το euribor = διατραπεζικό επιτόκιο). Για αυτό τίποτα στην ουσία ΔΕΝ αποδίδει, όταν όσα δικόγραφα κυκλοφορούν είναι έτσι στημένα ώστε επί της ουσίας να μην οδηγούν πουθενά! 
 
Διότι όλα αυτά είναι εγκλήματα εσχάτης προδοσίας και βάσει του ποινικού κώδικα 154, σε συνδυασμό με την εισαγγελική απόφαση της κας Παπανδρέου στην οποία αναφέρεται «τα εγκλήματα του λευκού κολάρου είναι τόσο πολύπλοκα που μπορούν να διωχθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, με βάση τα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας», ουδέποτε αυτά παραγράφονται οποτεδήποτε γίνουν αυτά αντιληπτά, όταν ειδικότερα είναι άπαντες ενήμεροι επί του εγκλήματος εξαπάτησης το οποίο διαπράττεται εις βάρος της Ελλάδας! 
 
Προ μίας εβδομάδος, είχε γίνει μία μικρή σχετική ενημέρωση την ίδια ημέρα στην σελίδα μου στο facebook, ο Γιώργος Σαρρής παρέδωσε στην δικαιοσύνη πλήρες αναλυτικό υπόμνημα καθ΄ όσον ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε πλέον διώξεις στον Γεωργίου για κακούργημα, ενώ αρχικά είχε παραπεφθεί απλώς για πλημμέλημα και μάλιστα προσπάθησαν να κλείσουν την υπόθεσή του στο αρχείο, οριστικά. 
 
ε) Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το 2012, οι επιχειρήσεις βάσει αυτού μπορούν να επιδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ : 1) χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα 2) χωρίς καμία προσφορά θέσεων εργασίας και 3) χωρίς να υπόκεινται σε έλεγχο πραγματοποίησης του έργου για το οποίο έχουν επιδοτηθεί. Πολιτικές αποφάσεις δηλαδή αδιανόητες.
 
Για περισσότερες λεπτομέρεις στο βίντεο 
 
Καλή ακρόαση
Νάγια (Ιδρυτικό μέλος της "Δ.ΕΝ" www.den.com.gr)





Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Διεθνές Δικαστήριο για το πρώτο πυρηνικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Ναρίσκιν: «Οι ΗΠΑ καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των λαών με τον πυρηνικό όλεθρο στη Χιροσίμα. Το ίδιο κάνουν και σήμερα…»
Οι μνήμες από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες που σκόρπισαν θάνατο και όλεθρο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το 1945, δεν είναι λιγότερο σημαντικές από τις μνήμες για τα φρικιαστικά εγκλήματα των Ναζί.

Όπως δήλωσε σήμερα σε ομιλία του ο πρόεδρος της ρωσικής ΔούμαςΣεργκέι Ναρίσκιν, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας σε αμάχους στην Ιαπωνία, «η ψευδαίσθηση της ατιμωρησίας μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, με βαριές συνέπειες».

«Δυστυχώς, στο σημερινό κόσμο κυριαρχούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να σβήσουν από την ιστορία τις τραγικές “λεπτομέρειες” των επιθέσεων με ατομικές βόμβες και τα φοβερά αποτελέσματά τους, καθώς και την υπενθύμιση του ποιος διέπραξε αυτά τα εγκλήματα» τόνισε ο Ναρίσκιν, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), η οποία ήταν αφιερωμένη στην 70η επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

«Στην πραγματικότητα οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών το 1945 καταχράστηκαν την κληρονομιά της κοινής πάλης των λαών του συνασπισμού κατά του Χίτλερ, καθώς το ατομικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας ήταν αρχικά μόνο μια κατάλληλη απάντηση στα σχέδια των Ναζί» είπε ο Ναρίσκιν, συμπληρώνοντας: «Με λύπη διαπιστώνουμε και σήμερα πως οι αρχές των ΗΠΑ καταχρώνται επίσης την εμπιστοσύνη τόσο της Ρωσίας μετά τον ΨυχρόΠόλεμο, όσο και τη συμπάθεια όλης της ανθρωπότητας μετά τις επιθέσεις της11ης Σεπτεμβρίου».

«Το στοίχημα της Δύσης στις εκάστοτε μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες και το ότι αγνοεί τις ζωές των ανθρώπων, έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία…Τώρα σε αυτήν τη θλιβερή λίστα προστίθεται και η -εως χτες- ειρηνική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 7000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται έως δεκάδες χιλιάδες» συνέχισε ο Ναρίσκιν, καταλήγοντας: «Κατά την άποψή μου, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η μέθοδος που επιλέχθηκε το 1945 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν βασίστηκε σε αληθινή ανάγκη για το καλό της ανθρωπότητας, ούτε σε στρατιωτικές ανάγκες».

Ο Τρούμαν και τα «ευχάριστα νέα» των χιλιάδων νεκρών

Εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει από το πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945, όταν το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος Εnola Gay διέπραττε το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε στην ιστορία των πολέμων, ρίχνοντας την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα κατ’ εντολή του προέδρουΤρούμαν.

Αν και η Γερμανία είχε δηλώσει παράδοση στους Συμμάχους ήδη από τις 8 Μάη του 1945 και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αναπόφευκτο, οι αμερικανοί προχώρησαν σε μια επίδειξη δύναμης για το ποιος θα είναι ο αρχηγός στο νέο ψυχροπολεμικό τοπίο.

Η πρώτη βόμβα που σκοτώνει ακαριαία 70.000 αμάχους από την πρώτη κιόλας μέρα, στο Ναγκασάκι, λέγεται Little boy (Μικρό Αγόρι) κάνοντας τον τότε πρόεδρο Τρούμαν να αναφωνήσει: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ιστορία», έναν μάλλον σαφή απειλητικό υπαινιγμός προς όλη την ανθρωπότητα και ειδικότερα προς το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα και την ΕΣΣΔ, ενώ όταν έφτασαν τα «ευχάριστα νέα» στη βάση από την οποία ξεκίνησε το αεροπλάνο που προκάλεσε το ολοκαύτωμα ξέσπασαν τρελοί πανηγυρισμοί.

Το δεύτερο φρικιαστικό αμερικανικό έγκλημα ήρθε τρεις μέρες μετά, στις 9 Αυγούστου του 1945 στο Ναγκασάκι με τη ρίψη της δεύτερης βόμβας, του Fat Boy (Χοντρό Αγόρι).

Τα θύματα του αμεριακανικού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, όπως έχουν χαρακτηριστεί οι βομβαρδισμοί σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, υπολογίζονται ότι μέχρι το 1950 είχαν φτάσει τα 300.000, εξ αιτίας και της πυρηνικής ακτινοβολίας.


Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Διεθνές Δικαστήριο για το πρώτο πυρηνικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Την παραμονή της 70ης επετείου των βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, στη Μόσχα, διπλωμάτες, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαίου, πρότειναν τη σύσταση ενός Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου για την εξέταση των δύο αυτών –μοναδικών στην παγκόσμια ιστορία- πυρηνικών επιθέσεων.

Η ιδέα αυτή εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου), Σεργκέι Ναρίσκιν, στη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο των τραγικών συμβάντων του 1945, που διοργάνωσε το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO). «Ο ατομικός βομβαρδισμός των ιαπωνικών πόλεων είναι η μοναδική περίπτωση στην ανθρώπινη ιστορία, που δεν έχει γίνει ακόμα θέμα έρευνας από Διεθνές Δικαστήριο. Δεν έχει γίνει ακόμα. Αλλά ξέρουμε, ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Η μνήμη της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στην ιστορία της Ρωσίας έχει πάρει μια ιδιαίτερη χροιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας. Τα δύο αυτά επιθετικά «ατομικά» χτυπήματα δεν έγιναν μόνο για να πειστεί η Ιαπωνία να συνθηκολογήσει άνευ όρων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «αλλά και σαν μια επίδειξη πολεμικής ισχύος απέναντι στην τότε Σύμμαχο των ΗΠΑ, τη χώρα μας».
Η πύρινη στήλη που σκόρπισε την καταστροφή…

«… Τώρα, έγινα ο θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων…» (Ρόμπερτ Οπενχάϊμερ, θεωρητικός φυσικός, περιγράφοντας με ένα στίχο του επικού ποιήματος «Μπαγκάβαντ Γκίτα» τη στιγμή της πρώτης έκρηξης της ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό, τον Ιούλιο του 1945).

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Ο τρόπος που επελέγη το 1945 από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν βασίστηκε ούτε σε ανθρωπιστικούς λόγους, ούτε υπήρχε κάποια συγκεκριμένη στρατιωτική ανάγκη, είπε ο Ναρίσκιν. «Είναι αλήθεια ότι οι Ιάπωνες μιλιταριστές είχαν διαπράξει πληθώρα εγκλημάτων κατά του άμαχου πληθυσμού στην Κίνα, στην Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Και σε αυτή τη συμπεριφορά των στρατοκρατών, η πολιτισμένη ανθρωπότητα έδωσε πολιτισμένες απαντήσεις. Στη διάρκεια των εργασιών των Διεθνών Στρατιωτικών Δικαστηρίων στο Τόκιο και στο Χαμπάροβσκ. Αλλά οι κάτοικοι των πόλεων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, δεν είχαν καμιά σχέση με αυτά τα εγκλήματα που εξέτασαν τα Διεθνή Στρατιωτικά Δικαστήρια για την Άπω Ανατολή. «Σήμερα, θέλουν να κρύψουν όχι την τραγωδία της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά την υποκρισία και τον κυνισμό της τότε αμερικανικής ηγεσίας. Μια πράξη που ρίχνει τη σκιά της πάνω στη σύγχρονη αμερικανική πολιτική, που αποτελεί τη διάδοχο «της ίδιας ιδεολογίας του εκλεκτικισμού (αμερικανικής ιδιαιτερότητας)», κατέληξε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.

«Υπήρξε μια πραγματική ευκαιρία για να σταματήσει ο πόλεμος»

Με τη θέση αυτή, για την ανάγκης σύστασης ενός Διεθνούς Δικαστηρίου για τους ατομικούς βομβαρδισμούς στην Ιαπωνία το 1945, συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Ισάγιεφ. Ο ρώσος βουλευτής, πιστεύει επίσης, ότι υπάρχει η αιτιολογική βάση της ανάγκης υλοποίησης αυτής της ιδέας. Κατά τη γνώμη του, το Διεθνές Δικαστήριο θα πρέπει να δώσει μια ενιαία νομική αξιολόγηση του γεγονότος της στρατιωτικής χρήσης πυρηνικών, που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να το θεωρούν ως ένα απαραίτητο μέτρο έκτακτης ανάγκης.

«Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της χώρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, συνεχίζει να παρουσιάζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σαν μια πράξη γενναιότητας. Αυτό αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο που «λύνει τα χέρια» για τη διάπραξη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον», σημείωσε ο Ισάγιεφ. Το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο θα πρέπει να θέσει το κρίσιμο ερώτημα: «Κατανοούσαν ή όχι οι ΗΠΑ, ότι με τη ρίψη της ατομικής βόμβας διενεργούσαν έγκλημα κατά του άμαχου πληθυσμού;», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Κάτω Βουλής και τονίζει ότι, κατά τη γνώμη του, η πραγματοποίηση των πυρηνικών επιθέσεων στην Ιαπωνία ήταν «μια σαφής επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σοβιετική Ένωση». Παρόμοια, με την επίδειξη της αμερικανικής ισχύος που έγινε το Φεβρουάριο του 1945, με το βομβαρδισμό της Δρέσδης.

Το διπλωματικό παρασκήνιο για τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας

Από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υπενθύμισαν επίσης τον ιδιαίτερο ρόλο των Σοβιετικών διπλωματών εκείνη την περίοδο. Ο επικεφαλής του τμήματος Ιαπωνίας της Διεύθυνσης Ασιατικών Υποθέσεων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Ιλίσεφ-Βεντένσκι, δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, υπήρξε μια ρεαλιστική ευκαιρία για να σταματήσει ο πόλεμος». Η Ιαπωνία είχε σχεδόν συμφωνήσει με τους όρους της Διακήρυξης του Πότσνταμ (σ.σ. υπογράφτηκε στις 26 Ιουλίου 1945 στη διάρκεια της Διάσκεψης του Πότσνταμ και καθόριζε τους όρους της παράδοσης της Ιαπωνίας) και ήταν έτοιμη να συνθηκολογήσει. Αυτό τηλεγράφησε ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην ΕΣΣΔ την τελευταία ημέρα του Ιουλίου.

Ωστόσο, η πρόταση του πρέσβη δεν έγινε αποδεκτή από την «Ανωτέρα Διοίκηση της μιλιταριστικής Ιαπωνίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σοβιετική Ένωση συνέχισε τις διπλωματικές της προσπάθειες και ήδη, την 6η Αυγούστου, ημέρα που ρίφθηκε η ατομική βόμβα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τόγκο, έγραψε ότι η Ιαπωνία συμφώνησε να συνθηκολογήσει με τους όρους που είχε προτείνει η ΕΣΣΔ. Ο Ιλίσεφ–Βεντένσκι, δεν αποκλείει ότι οι Αμερικανοί που παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες στο ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, έμαθαν γι’ αυτό υποκλέπτοντας το σήμα. Ίσως, το τηλεγράφημα αυτό να «αποτέλεσε τη τελευταία σταγόνα στη λήψη της απόφασης να ρίξουν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα».

Αμφιλεγόμενη πράξη – Ανείπωτη τραγωδία

Η απόφαση αυτή, εκτός από την ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε, είχε σημαντικές επιπτώσεις και σε διπλωματικό επίπεδο, στη δημιουργία του μεταπολεμικού status quo.

Κατά πρώτον, μια τέτοια κρίσιμη πολεμική πράξη των ΗΠΑ, όπως είναι η πυρηνική επίθεση, ήταν σε αντίθεση με τη Διακήρυξη του Πότσνταμ, στην οποία αναφέρεται ότι είναι στις προθέσεις των Συμμάχων να μην επιτραπούν άλλες απώλειες μεταξύ των αμάχων, θεωρούν σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεύτερον, η επίθεση αυτή, στην πραγματικότητα δεν είχε συμφωνηθεί με τους άλλους Συμμάχους, «ήταν μια μονομερής δράση».

«Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τον τερματισμό του πολέμου (στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού). Όπως γνωρίζετε, ο καθοριστικός παράγοντας για αυτό, ήταν η είσοδος της ΕΣΣΔ στον πόλεμο (9 Αυγούστου)», σημείωσε ο Ιλίσεφ-Βεντένσκι.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε επίσης, ότι ήδη στις 6 Αυγούστου 2015 (στην 70η επέτειο τα ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα), η Ρωσική Ιστορική Εταιρεία (ΡΙΕ) αναρτά στην ιστοσελίδα της ένα μοναδικό αρχειακό έγγραφο που δώρισε η ΡΙΕ στο ΥΠΕΞ: Την έκθεση που συντάχθηκε από το διπλωματικό προσωπικό της Σοβιετικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία το Σεπτέμβριο του 1945 για τις συνέπειες της χρήσης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. «Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία για τη φρίκη των πυρηνικών βομβιστικών επιθέσεων», εξήγησε ο Ιλίσεφ-Βεντένσκι.


http://dia-kosmos.blogspot.gr/ 

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πέθανε ο δάσκαλος σύμβολο της τραγωδίας στην Άγκυρα που έγινε πρωτοσέλιδο. Κρατούσε στην αγκαλιά την κόρη του, που «έφυγε» και αυτή. Ήταν ιδεαλιστής και δίδασκε φτωχά παιδιά...

Νάγια : Όλοι μας έχουμε πληροφορηθεί για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα και τα αθώα θύματα που ξεπερνούν τα 128. 
Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο δάσκαλος με την κόρη του, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του να μαθαίνει γράμματα σε φτωχά παιδιά. Και όπου ΔΕΝ υπάρχει πολιτισμός, παιδεία, πραγματική μόρφωση και όχι εκπαίδευση, εκεί πεθαίνει και η Ειρήνη !!!
======================================================   



Η εικόνα του 46χρονου Ιτσετίν Τσεβίκ να αγκαλιάζει την κόρη του που υποφέρει «σφράγισε» την ανείπωτη τραγωδία. Τόσο η κόρη του όσο και η αδερφή του έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις… 

Από την έκρηξη του Σαββάτου στην Άγκυρα έχασαν τη ζωή τους 97 άνθρωποι, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των τουρκικών αρχών, αλλά μια απώλεια έχει συγκλονίσει ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες την τουρκική κοινωνία. 

Πρόκειται για τον θάνατο του 46χρονου δασκάλου Ιτσετίν Τσεβίκ η φωτογραφία του οποίου να αγκαλιάζει την κόρη του που υποφέρει από τα τραύματά της σημάδεψε την τραγωδία και προβλήθηκε από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Χουριέτ, στα πρωτοσέλιδα.  



Εκτός από τον 46χρονο από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους η κόρη του Μπασάκ και η αδερφή του Νιλγκούν ενώ η σύζυγός του Χατίς τραυματίστηκε, αλλά επέζησε των εκρήξεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από συγγενείς του ο Ιτσετίν ήταν ένας ιδεαλιστής που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία. Η οικογένεια του Τσεβίκ είχε μετακομίσει στην Άγκυρα επειδή η κόρη του, Μπασάκ, είχε ξεκινήσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Παρόλα αυτά ο 46χρονος δάσκαλος συνήθιζε να ταξιδεύει στις νοτιανατολικές επαρχίες της χώρας προκειμένου να διδάξει παιδιά οικογενειών που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

Όσο για την αδελφή του άτυχου 46χρονου είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο είχε προσβληθεί. 

Νταβούτογλου: Δύο άνδρες καμικάζι οι δράστες της διπλής επίθεσης στην Άγκυρα 

Δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, την πλέον αιματηρή μέχρι σήμερα σε τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ ο αριθμός των νεκρών έγινε γνωστό ότι ανέρχεται σε 97. 

«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας» το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε. 

Το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερος–128 νεκροί–αλλά οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει....

http://www.mixanitouxronou.gr/

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η Ρωσία αλλάζει τον κόσμο στη Συρία

Του δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα

Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στον εμφύλιο της Συρίας έχει θέσει νέα δεδομένα στις διεθνείς γεωστρατηγικές ισορροπίες. Και δεν είναι ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα καταφέρουν να κατανικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, όπως πολλοί φαίνεται να πιστεύουν. Η ρωσική δύναμη που έχει μεταβεί εκεί είναι πολύ μικρή για να πετύχει κάτι τέτοιο και ο εξαιρετικά προσεκτικός πρόεδρος Πούτιν πολύ δύσκολα θα επέλεγε μία μεγάλης κλίμακας επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων που θα μπορούσε να εγκλωβίσει την Ρωσία σε ένα τέλμα αντίστοιχο με αυτό που έπνιξε μέσα του την αμερικανική πολεμική μηχανή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και παλαιότερα στο Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, οι άμεσες στοχοθετήσεις της ρωσικής παρέμβασης δείχνει να είναι πολύ μετριοπαθείς, περιοριζόμενες στο να εξασφαλίσουν την επιβίωση του καθεστώτος Άσαντ και μαζί του και των τελευταίων υπολειμμάτων της πολιτισμένης Συρίας. Μόνο όταν εξασφαλιστεί αυτό θα καταστεί δυνατή η σχεδίαση του επόμενου σταδίου.

Αν όμως οι άμεσες στρατιωτικές συνέπειες της ρωσικής επέμβασης δεν μοιάζουν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, οι επιδράσεις της στο υψηλότερο γεωπολιτικό επίπεδο ενδέχεται να είναι κατακλυσμιαίες. Κατ΄ αρχάς, με αυτή την ενέργεια η Μόσχα επιφέρει σκληρό πλήγμα στα απομεινάρια των αντιλήψεων περί μονοπολικού κόσμου. Επεμβαίνοντας δραστικά στη Συρία, η Ρωσία αποδεικνύει ότι αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα διαμόρφωσης των διεθνών εξελίξεων, ενώ, αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες οπισθοχωρούν από την προνομιακή θέση του ρυθμιστή των παγκόσμιων εξελίξεων. Και ενδέχεται να το κάνουν όχι με ιδιαίτερη απροθυμία. Σε αντίθεση με τα διάφορα τρομολαγνικά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία είναι θέμα χρόνου να προκύψει εμπλοκή αμερικανικών και ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος βαθμός συνεννόησης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον. Όπως έχουμε αναφέρει, το πλέγμα εξουσίας στις ΗΠΑ ούτε ενιαίο είναι ούτε έχει κοινή γραμμή. Ορισμένοι εντός του επιμένουν σε μία σκληρή όσο και άγονη αντιρωσική στάση, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι προωθούν μία συνεργασία με τη Μόσχα, τουλάχιστον σε τακτικό επίπεδο.

Παρεπιμπτόντως, πολύ σκληρότερο πλήγμα από τη ρωσική επίθεση στη φαντασίωση περί μονοπολικού πλανήτη και στην καθιέρωση ενός πολυπολικού κόσμου ενδέχεται να έδωσε και η κινεζική παρουσία στην περιοχή, με το κατεξοχήν σύμβολο της ανερχόμενης κινεζικής ισχύος, το αεροπλανοφόρο “Liaoning”. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Κίνα διεκδικεί ρόλο σε μία περιοχή του κόσμου η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από το δικό της γεωσύστημα, αποδεικνύοντας τόσο ότι η ίδια εξελίσσεται σε δύναμη παγκοσμίων στοχοθετήσεων, με ζωτικά συμφέροντα σε όλη τη γήινη σφαίρα, όσο και ότι το παγκόσμιο σύστημα μετατρέπεται σε πολυπολικό. Ειρήσθω εν παρόδω, με αυτή του την κίνηση το Πεκίνο επιβεβαιώνει ότι έχει αναπτύξει βαθιά γεωστρατηγική σχέση με τη Μόσχα, η οποία φαίνεται ότι καταφέρνει να υπερβεί τα ανταγωνιστικά στοιχεία στις σχέσεις των δύο χωρών. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν σινορωσικό άξονα, μοναδικό στην ανθρώπινη ιστορία, που ενισχύει ολοένα και περισσότερο τη δυναμική του, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία του κυρίαρχου παράγοντα διαμόρφωσης των διεθνών εξελίξεων κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο στη ρωσική επέμβαση στη Συρία ενδέχεται να είναι ότι εμβαθύνεται η στρατηγική σχέση της Μόσχας με τον σιιτικό κόσμο, κέντρο του οποίου είναι το Ιράν. Με άλλα λόγια, με την επέμβαση στη Συρία, οι ρώσοι πιθανώς στοχεύουν όχι τόσο στην ενίσχυση της παρουσίας τους εκεί όσο στην περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών τους με την Τεχεράνη. Πράγματι, με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν η Ουάσιγκτον είχε μία μικρή πλην υπαρκτή ευκαιρία να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Τεχεράνη, την οποία φαίνεται να χάνει.

Όπως έχει αναφέρει ο γράφων σε παλαιότερα άρθρα, το Ιράν θα μπορούσε, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να αποτελέσει σημαντικότατο φράγμα έναντι της Ρωσίας, με την οποία δεν είχε και τις καλύτερες ιστορικές σχέσεις τόσο την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης όσο και εκείνη της τσαρικής Ρωσίας. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Επιδεικνύοντας μεγάλη επιδεξιότητα στις κινήσεις της, η Μόσχα δείχνει να «τσιμεντώνει» τις σχέσεις της με την Τεχεράνη, δημιουργώντας έναν άξονα τεράστιας γεωπολιτικής δυναμικής, που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σε αυτόν ενταχθεί και το Πεκίνο.

Απώλειες και κέρδη

Φυσικά, η Ρωσία έχει και απώλειες στο γεωπολιτικό επίπεδο από τις κινήσεις της. Η πιο σημαντική από αυτές ενδέχεται να είναι η εκ νέου δραστική επιδείνωση των σχέσεών της με την Τουρκία, οι οποίες διέρχονταν μία περίοδο άνθησης που μάλλον αποδεικνύεται απατηλή. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει και τόσο το Κρεμλίνο. Η ρωσική εξωτερική πολιτική αισθανόταν μάλλον άβολα μέσα σε αυτή τη σύντομη άνοιξη των ρωσοτουρκικών σχέσεων, δεδομένων των βαθιών και διαρκών ανταγωνιστικών στοιχείων στις γεωπολιτικές ταυτότητες των δύο χωρών.

Όσο δε για την άλλη μεγάλη δύναμη της περιοχής, το Ισραήλ και τις επιδράσεις στις σχέσεις του με την Ρωσία, δεν θα πρέπει να βιαστούμε να εξάγουμε συμπεράσματα. Το Τελ Αβίβ έδειχνε μάλλον αμήχανο όσον αφορά στον προσδιορισμό του τι το συμφέρει σε βάθος χρόνου αναφορικά με τις εξελίξεις στην περιοχή. Ναι μεν δεν επιθυμούσε την ύπαρξη ενός ισχυρού συμπαγούς σιιτικού άξονα που θα περιλάμβανε μία ενιαία Συρία υπό τον Άσαντ, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αλλά δύσκολα θα επεδίωκε και τη δημιουργία μίας Συρίας στην οποία θα κυριαρχούσαν οι τζιχαντιστές. Επιπροσθέτως, είναι περίπου βέβαιο ότι θα ήθελε να δει τη δημιουργία ενός μεγάλου κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ και τη Βόρεια Συρία. Η επέμβαση της Ρωσίας δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει αποφασιστικά προς μία εξισορρόπηση αντίρροπων δυνάμεων στη Συρία αλλά και το Ιράκ και αυτό ενδέχεται να βολεύει το Τελ Αβίβ, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Χαμένοι της υπόθεσης είναι, φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία. Κυρίως η τελευταία. Σε μεγάλο βαθμό, η Άγκυρα είχε επενδύσει στην κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ και στην κυριαρχία ενός σουνιτικού πολιτικού συστήματος στη Συρία, το οποίο θα ετίθετο υπό τη σφαίρα επιρροής της. Αυτή η προσπάθεια δείχνει να καταρρέει. Η προσπάθεια κυριαρχίας στη Συρία τελειώνει για την Τουρκία με την δημιουργία ενός ακόμη de facto κουρδικού κράτους στα νότια σύνορά της και με δραστική επιδείνωση των σχέσεών της τόσο με τη Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στους αμερικανούς και τους δυτκοευρωπαίους κολαούζους τους, τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα. Και δεν είναι τόσο ότι αποτυγχάνει η στρατηγική τους. Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν είχαν ποτέ στρατηγική. Ο γράφων επιμένει πεισματικά ότι, κόντρα στις πανίσχυρες στερεοτυπικές αντιλήψεις περί του αντιθέτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να σχεδιάσουν και, πολύ περισσότερο, να υλοποιήσουν μία στοιχειωδώς ρεαλιστική γεωπολιτική στρατηγική. Παραδοσιακά περνάνε από λάθος σε λάθος, από γκάφα σε γκάφα, από παρανοϊκή ανάγνωση της πραγματικότητας σε ακόμη πιο παρανοϊκή. Απλώς είναι τόσο μεγάλα τα μεγέθη και τόσο αστείρευτο το γεωπολιτικό τους δυναμικό που μπορούν να αντέξουν τις συνεχείς αποτυχίες, ενώ πολλές φορές με έναν μαγικό τρόπο, τις μετατρέπουν σε κάποιου είδους «επιτυχία». Άλλωστε, σύμφωνα με τη διάσημη ρήση του Πρώσου καγκελάριου Ότο φον Μπίσμαρκ, «φαίνεται πως υπάρχει ένα είδος θείας πρόνοιας που προστατεύει τα παιδιά, τους ηλίθιους, τους μεθυσμένους και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Μεταξύ άλλων παρανοϊκών τους αντιλήψεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν πράγματι να πιστεύουν ότι η μεγάλη μάζα του συριακού πληθυσμού είναι εναντίον τόσο του Άσαντ όσο και του ISIS. Έτσι επιμένουν σε φαντασιώσεις περί της ανάγκης ενίσχυσης των «μετριοπαθών ανταρτών», που οι ομάδες τους αριθμούν μερικές δεκάδες ανθρώπων η καθεμία, οι οποίοι μάλιστα, συνήθως σπεύδουν να αυτομολήσουν στο ISIS μόλις τελειώσουν την (αμερικανική) εκπαίδευσή τους. Η έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα DefencePoint, που κάθε άλλο παρά φιλορωσική ή «φιλοασαντική» μπορεί να χαρακτηριστεί, έχει αρκετά σχετικά άρθρα για τις κωμικοτραγικές επιδόσεις των αμερικανών όσον αφορά στη δημιουργία «μετριοπαθών ανταρτών» που πολεμούν τον Άσαντ χωρίς να είναι τζιχαντιστές.

Η πραγματικότητα, την οποία οι αμερικανοί αλλά και οι δυτικο-ευρωπαίοι ισχυρίζονται ότι δεν βλέπουν, είναι ότι αν το καθεστώς Άσαντ πέσει, στη Συρία θα μείνουν μόνο τζιχαντιστές και νεκροί. Οι μειονότητες, θρησκευτικές και εθνοτικές, θα σφαγιαστούν και η Ευρώπη ξα σαρωθεί από ένα κύμα προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτό που δέχεται σήμερα.
Και ίσως η πιο «χτυπητή» αποτυχία των αμερικανών είναι ότι δείχνουν να απαξιώνονται ακόμη και από τους Κούρδους, που ήταν οι φυσικοί τους σύμμαχοι στην περιοχή, οι οποίοι ενισχύουν ολοένα και περισσότερο τους δεσμούς τους με τη Μόσχα, αφού αυτή είναι που διασφαλίζει την επιβίωσή τους.

Εν κατακλείδι, οι εξελίξεις στη Συρία ξεπερνούν τα στενά όρια της συγκεκριμένης χώρας, αλλά και της Μέσης Ανατολής εν συνόλω και ενσωματώνονται σε μία ευρύτερη μετάλλαξη του διεθνούς συστήματος που ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο από την απατηλή ψευδοπραγματικότητα της αμερικανικής παντοδυναμίας και περνά σε πιο ρεαλιστική ταυτότητα της πολυπολικότητας.

Ο δρ. Γρίβας διδάσκει το μάθημα της Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνων.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 309

http://kostasxan.blogspot.gr/2015/10/blog-post_580.html 

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ντιρκ Μιούλερ: "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!"

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ: «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες»
Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...
προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.


Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο». 

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. 

Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; 

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο" (βίντεο)* και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".



(Παπανδρέου: "Πετρέλαιο δεν έχουμε"!)


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ἕνας Μινωϊκὸς Λαβύρινθος στὴν Ἰνδία!!!


Ἕνας Μινωϊκὸς Λαβύρινθος στὴν Ἰνδία!!!1Λαβύρινθος 2.000 ἐτῶν ποὺ ἀνεκαλύφθη στην Ἰνδία, ἐμφανίζει τὸ ἴδιο σχῆμα μὲ τὸν Ἑλληνικὸ Λαβύρινθο τοῦ 1200 π.Χ. 

Οἱ λαβύρινθοι εἶναι σίγουρα μιὰ ἀπὸ τὶς πιὸ αἰνιγματικὲς συλλήψεις τῆς ἀνθρωπότητος. Τὸ ἀρχαιότερο λαβυρινθικὸ σχῆμα βρίσκεται στὴν Σαρδηνία, στὸ Μνημεῖο τοῦ Λαβυρίνθου (Luzzanas), χαραγμένο σὲ βράχο, ποὺ ἀνήκει σὲ ταφή, ἡ ὁποία, σύμφωνα μὲ τοὺς εἰδικούς, χρονολογεῖται ἀπὸ τὸ 2500 π.Χ., τὴν νεολιθικὴ, δηλαδή, ἐποχή.
Ὁ πιὸ γνωστὸς ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα εἶναι σίγουρα ὁ θρυλικὸς λαβύρινθος τῆς Κνωσσοῦ, ὁ ὁποῖος, σύμφωνα μὲ τὴν ἑλληνικὴ μυθολογία κατασκευάστηκε ἀπὸ τὸν βασιλιᾶ Μίνωα στὸ νησὶ τῆς Κρήτης, γιὰ νὰ φυλακίσῃ τὸν Μινώταυρο, ποὺ γεννήθηκε ἀπὸ τὴν ἕνωση τῆς Πασιφάης, γυναῖκας τοῦ βασιλιᾶ, μὲ ἔναν ταῦρο .

Οἱ συμβολισμοὶ καὶ οἱ σημασίες τῶν λαβυρίνθων στὸν ἀρχαῖο κόσμο εἶναι πολύπλοκοι καὶ πολλαπλοί. Σύμφωνα μὲ τὸν μελετητὴ J. C. Cooper, σὲ ὁρισμένους ἀσιατικοὺς πολιτισμούς, ὁ λαβύρινθος ἤἦταν συνδεδεμένος μὲ τὶς ἀρχὲς τοῦ Κάρμα καὶ τὸν κύκλο τῆς Samsara, ἤ τὸν κύκλο τῆς γεννήσεως, τοῦ θανάτου καὶ τῆς μετενσαρκώσεως στὸν κόσμο τῶν ἀνθρώπων. Ἡ ἔξοδος ἀπὸ τὴν Samsara σήμαινε τὴν ἐπανένωση μὲ τὴν φώτιση, τὴν διακοπὴ τοῦ κύκλου τῆς ἀναγεννήσεως καὶ τὴν ἕνωση μὲ τὴν αἰωνιότητα.
Ὅπως ἔχει ἐξηγηθεῖ ἀπὸ τὸ Ancient Origins, σὲ ἄλλους πολιτισμούς, ὁ συμβολισμὸς δυνδέεται μὲ τὸ ξεπέρασμα τῶν δυσκολιῶν τῆς παρούσης ζωῆς, ἕνα εἶδος μεταβάσεως ἀπὸ τὸ βέβηλο στο ἱερό. «Τὸ ταξείδι τῆς ζωῆς μέσα ἀπὸ τὶς δυσκολίες καὶ τὶς αὐταπάτες τοῦ κόσμου ὁδηγεῖ στὴν φώτιση»,  γράφει ὁ Κοῦπερ. «Ἠ εἴσοδος σὲ ἕναν λαβύρινθο συμβολίζει τὸν θάνατο τοῦ ἀτόμου, ἐνᾦ ἡ ἔξοδος εἶναι ἰσοδύναμη μὲ τὴν ἀναγέννησησῃ».
Πρόσφατα, μιὰ ὁμάδα Ἰνδῶν ἀρχαιολόγων ἀνεκάλυψαν ἕναν λαβύρινθο ποὺ χρονολογεῖται ἀπὸ τὸ 2000 π.Χ.
  Ἡ κατασκευὴ βρίσκεται στὸ χωριὸ Gedimedu καὶ ἔχει ἔκταση 17 τετραγωνικῶν μέτρων. Ὅπως ἀνεφέρθη ἀπὸ τοὺς Times τῆς Ἰνδίας, ὁ λαβύρινθος εἶναι σήμερα σὲ φάση ἀνασκαφῆς ἀπὸ ἐρευνητὲς τοῦ Ἀρχαιολογικοῦ καὶ Ἱστορικοῦ Κέντρου Ἐρευνῶν, Verarajendran.
Ἕνας Μινωϊκὸς Λαβύρινθος στὴν Ἰνδία!!!2
Οἱ κάτοικοι εἶχαν ἀνεγείρει ἕναν ναὸ ἐπάνω ἀπὸ τὸν λαβύρινθο, ἀλλὰ οἱ ἀρχαιολόγοι προτίθενται νὰ ζητήσoουν τὴν ἄδεια νὰ τὸν ἀφαιρέσουν, γιὰ νὰ καταστοῦν δυνατὲς οἱ περαιτέρω ἀνασκαφὲς καὶ μελέτες. «Ὁ λαβύρινθος δείχνει μιὰ διαδρομὴ ἀπὸ τὴν πόρτα πρὸς τὴν ἔξοδο. Θὰ πρέπη νὰ τὸν διανύσῃ κάποιος μέσα ἀπὸ τὸν σωστὸ δρόμο, γιὰ νὰ ἐπιτύχῃ νὰ φθάσῃ στὸν στόχο του», ἐξηγεῖ  ὁ S. Ravikumar, ἐπικεφαλῆς τῆς ἐρευνητικῆς ὁμάδος. «Πιστεύεται ὅτι τὸ ἄτομο ποὺ θὰ τὸν διανύση σωστά, θὰ δῆ νὰ ἐκπληρώνονται οἱ ἐπιθυμίες του.»

Ὑπάρχει ὅμως μιὰ περιέργη σύμπτωσις, ποὺ προκαλεῖ σύγχυση στοὺς ἐρευνητές: ὁ ἰνδικὸς λαβύρινθος δείχνει μιὰν διαδρομὴ σχεδὸν ὅμοια μὲ αὐτὴν ποὺ βρέθηκε σὲ μιὰ πήλινη πινακίδα τοῦ 1200 π.Χ. μία ἀπὸ τὰ παλαιότερα γνωστὰ σχήματα, ποὺ βρέθηκε στὴν Πύλο, στὴν Ἑλλάδα.

Εἶναι δύσκολο νὰ προσδιοριστῇ ἂν πρόκειται γιὰ διαβολικὴ σύμπτωση, ἢ ἂν μὲ κάποιον τρόπο ἡ ἑλληνικὴ κουλτούρα καὶ ἡ ἰνδικὴ ἦλθαν σὲ ἐπαφὴ κατὰ τὴν ἀρχαιότητα. Σύμφωνα μὲ ὁρισμένες θεωρίες, ἐνδέχεται νὰ ἔχουν ἐπηρεαστεῖ ἀπὸ ἔναν πολιτισμὸ πιὸ ἀρχαῖο, προϋπάρχοντα καὶ ἀπὸ τοὺς δύο.

Μετάφρασις: Ἐλευθερία Κωνσταντίνου
πηγή:

Un labirinto di 2 mila anni fa scoperto in India mostra lo stesso schema di uno greco del 1200 a.C.

http://filonoi.gr/2015/10/02/enas-minoikos-labyrinthos-sthn-india/