a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σίγουρα φίλοι μου δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με τις μνημονιακές λεκτικές ρητορίες της νέας κυβέρνησης, δηλαδή όπου Τρόικα => Θεσμοί κλπ κλπ κλπ οι οποίες ενίοτε σήμερα ορθώς χαρακτηρίζονται ως «δημιουργική ασάφεια» κατά την «δημιουργική λογιστική» !   

Τι είναι άραγε «θεσμός», όταν αυτός αντιστοιχεί παραδείγματος χάριν σε μια διεθνούς εμβέλειας τράπεζα όπως η FED που ορίζει και καθορίζει την κοπή ενός νομίσματος και το οποίο δανείζει σε κυρίαρχα κράτη όπως οι ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ ή στα αποικιοκρατικά υποτελή, ελέγχοντας τις ζωές των Λαών  ;;;  παρομοίως η ΕΚΤ με το ευρώ ;;;   
ΘΕΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΦ’ ΟΣΟΝ …….... τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ! 
ΘΕΣΜΟΣ κατά Αριστοτέλη είναι το σύνολο του τρόπου διαβίωσης ενός έθνους, μια φυλής, το οποίο σύνολο περιλαμβάνει τα ήθη, έθιμα που είναι η ψυχή και η μνήμη του Λαού, εκ των οποίων προκύπτει η έννοια του Έθνους.   
Διαφορετικά οτιδήποτε άλλο, αντί για θεσμός θα έπρεπε να αποκαλείται ΦΑΥΛΟΣ.  
ΘΕΣΜΟΣ δεν είναι πρωταρχικά και κύρια λοιπόν κάθε Έθνος - κάθε Λαός του πλανήτη ;;; Γιατί κανείς από τους ..... πολύ φερόμενους θεσμικούς, δεν μιλά για αυτό ;;; 


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αναφορά για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των εννοιών των λέξεων, οι οποίες έχουν κατάφορα παρα-βιαστεί και εκτροχιαστεί, με φυσικό επακόλουθο την σύγχυση, την παραπληροφόρηση και φυσικά την λεκτική εκφορά ώστε αυτή να ακούγεται ευχάριστα και να μην προξενεί αντιδράσεις ή βαθύτερες σκέψεις επί όλων αυτών των θεμάτων που απασχολούν την διαβίωση κάθε πολίτη, κάθε ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους.

Βεβαίως η νέα κυβέρνηση έχει επενδύσει πάνω σε ρητορική εθνικού επιπέδου. Θα πρέπει όμως από πλευράς μας να δούμε μερικά στοιχεία ώστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Γιατί το να διαβάζει κάποιος απλώς βιβλία που γράφτηκαν από τους εμπλεκόμενους της όποιας πολιτικής τάσης, πιθανόν να γίνονται ευχάριστα λεκτικά ή και ιδεολογικά αν πρόκειται μάλιστα να ταυτίζεται ο αναγνώστης με την κλίση του εκάστοτε συγγραφέα!*  'Όπως και η χρήση κάθε ρητορικής ή διπλωματικής γλώσσας που στην πραγματικότητα όμως μπορεί να υποκρύπτουν άλλες βλέψεις και ορέξεις, που απορρέουν από τις τάσεις που έχει ο κάθε εμπλεκόμενος πολιτικο-ιδεολογικοπλάστης διαμορφωτής ή αναθεωρητής ιδεοληψιών ……. 


Χθες παρακολούθησα την συνέντευξη που είχε ο κ. Κοτζιάς στον ALPHA από την οποία σημείωσα κάποια βασικά σημεία :


1) Ο ΥΠ.ΕΞ. χαρακτήρισε κατά την ρύμη του λόγου του την Ελλάδα ως «δρεπάνι» με το εξής σκεπτικό.  Επειδή υπάρχει αποσταθεροποίηση σε Βαλκανικά κράτη που φτάνει μέχρι και την Λιβύη με τα γνωστά μεταπολεμικά εμφυλιακά εμπόλεμα φαινόμενα, ο υπουργός υποστηρίζει πως η Ελλάδα ευρισκόμενη στον μέσον, είναι το δρεπάνι που προστατεύει την Ευρώπη από τον κίνδυνο των Τζιχαντιστών ……. 
Προσπερνώντας τον χαρακτηρισμό «δρεπάνι» που έτυχε σχολιασμού της δημοσιογράφου λόγω του παρελθόντος του κ. Κοτζιά που θα τα πούμε παρακάτω, το δικό μου μυαλό θα πήγαινε σε αυτό ακριβώς που κάνει η Ευρώπη στο πρόσωπο της Ελλάδας ως κυματοθραύστη ή αποθήκη ψυχών!  Σε τι διαφέρει από την θέση του υπουργού άραγε;;; Προσοχή δεν εννοώ αποσταθεροποίηση. 
Δηλαδή ακόμα και χαμός να γίνεται στην πατρίδα μας, το «δρεπάνι» θα προστατεύει την Ευρώπη πάσει θυσία, η οποία με τις πολιτικές που της επιβάλλονται πέραν του Ατλαντικού και εκτός των αυθεντικών αρχικών Ευρωπαϊκών θεσμών της, συνέτεινε ώστε το πρόβλημα να μπει κατά κύματα εντός της.  Όπως γράφτηκε και παραπάνω, αυτό δεν έγινε τυχαία εις βάρος της, πόσο δε μάλλον εις βάρος της Ελλάδας, η οποία θεωρητικώς και μόνον είναι τα νότια σύνορά της.  
               

2) Το δεύτερο αφορά την αναφορά του στο κατοχικό δάνειο το οποίο ουδέποτε παραγράφεται και είναι άμεσα απαιτητό όταν υπάρχει βούληση. Δεν χρειάζεται λοιπόν καμία επιτροπή «σοφών», αρκετά πια με τους «σοφούς», όταν είναι αρκετή η υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης και τέλος να γραφτεί στον προϋπολογισμό του κράτους. Τα υπόλοιπα είναι διπλωματικές σταλινικού τύπου ρητορείες, δικαιολογίες και γιατί όχι κάλυψη κάποιων …..  κονδυλίων(!)  


3) Ως προς την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί κάνοντας πολλούς ευχαριστημένους και άλλους να γελούν με νόημα εν σχέσει με τις κυρώσεις εις βάρος τη Ρωσίας είχε δηλώσει ότι : «οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία, όχι να είναι «εργαλείο θυμού» στη διεθνή πολιτική, ενώ τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις, όχι στρατιωτικές λύσεις. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ, τόνισε ο υπουργός. Ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Αθήνα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου
Δηλαδή, ο Ν.Κοτζιάς ακολουθεί την επίσκεψη του τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την παροχή συμβουλών προς το καθεστώς του Κιέβου όσον αφορά την εφαρμογή των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, καθώς η ουκρανική ηγεσία ακολουθεί παρόμοια άγρια ταξική μνημονιακή πολιτική και βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές κοινωνικές αντιδράσεις.   http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_356.html  
Όμως για το θέμα της Ρωσίας κανονικά έχουμε πολλά να πούμε και θα αφορούν μάλλον μια ξεχωριστή ανάρτηση, επειδή παίζει ταυτόχρονα και ύπουλα το θέμα της Πανθρησκείας και της γνωστής μας Ορθοδοξίας. Όοοοοχι τι παλαιάς, αλλά της νέας Ορθοδοξίας, αυτής που κατέλυσε κάθε Ελληνική σκέψη, κάθε παναθρώπινη αξία, κυρίως μετά την αλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου με το Φράγκικο – Παπικό Γρηγοριανό. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους «πιστούς» ή «οπαδούς».  Αυτοί απλώς για τον φόβο.... ανάβουν καντήλια(!)    
    

4) Σε ερώτηση τι εννοεί ο ίδιος «Πατριωτισμό», ανέφερε αυτά που γράφει και στα κείμενά του.  Σε ελεύθερη μεταφορά, ότι δηλαδή αφορά την κοινωνική ισορροπία και κοινωνική δικαιοσύνη στο εσωτερικό και ως προς το εξωτερικό η χώρα να αναπτύσσει ελεύθερες εξωτερικές σχέσεις.   
Αποτέλεσμα μιας τέτοιας θέσης είναι κάθε τι Εθνικό να βρίσκεται στο περιθώριο το οποίο δεν θα έπρεπε να αφορά απολύτως καμία ιδεολογικο -χρωματική απόχρωση!, αφού ο …. Αριστερόμορφος παθητικός Πατριωτισμός αντικαθιστά κάθε Εθνικό περιεχόμενο όσο και κοσμοθεωρία, που υπερασπίζεται τόσο Εθνικές όσο και Παναθρώπινες Αξίες !!!  
Αντίθετα ο Πατριωτισμός κατά την άποψή των ισοπεδωτικών «αγαπά» τους πάντες, ενώ ο Εθνικισμός «μισεί» τους πάντες (!)   
Ο πατριωτισμός στην ουσία και αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και όχι φερέφωνα, είναι ένας περιοριστικός όρος, ο οποίος ανά τις γενιές - ενός παράδειγμα συγκεκριμένου γενεαλογικού δένδρου - να διαφοροποιείται, εν αντιθέσει με το Εθνικό που περιλαμβάνει τις χαρές, τις λύπες, τις δόξες, τα επιτεύγματα, τον πολιτισμό, τις ρίζες (πατρί-ΔΑ), τις μνήμες πάνω από όλα, που ενώνει διαχρονικά ένα Έθνος σε όποια χώρα και αν βρίσκεται ο καθένας ή έχει διασκορπιστεί μακριά από την πατρίδα του για τον όποιο λόγο !!!     
Βλέπε Εβραίοι, είτε ως Εθνικός όρος είτε ως θρησκευτικός !!!   
Που να τολμήσω να γράψω για Έλληνες, όταν αυτοί ζώντας μακριά από την πατρίδα, ξεχνούν τα πάντα, εύκολα αφομοιώνονται και αφελληνίζονται, καθ’ όσον δεν έλαβαν ποτέ τέτοιες βάσεις ούτε από το σπίτι τους, μα ούτε από τα σχολειά τους.   Κάποτε λέγαμε «όποια πέτρα να σηκώσεις Έλληνα θα βρεις». Αντίθετα σήμερα λέμε «όποια πέτρα να σηκώσεις, Εβραίο θα βρεις». 


5) Έδωσε τέλος έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας και Ιράν!  Ναι πολύ καλά ακούσατε αν ακούσατε την συνέντευξη του ή αν διαβάζετε το παρόν. Το Ιράν ! Όμως έχει και αυτό την δική του ιστορία με το κόμμα ΠΡΑΤΤΩ, του οποίου είναι ο ιδρυτής του. Ο «μικρός» λοιπόν λεγόμενος Γεώργιος Αϋφαντής πρέσβης στο Ιράν ιδιαίτερης βαρύτητας θέση ειδικά αυτούς τους καιρούς, όπου ενίοτε οι ΗΠΑ δεν θα επέτρεπαν σε όποιον και όποιον να λάβει αυτήν την θέση,  έκανε μία ομιλία στο ΠΡΑΤΤΩ προ εκλογών και χωρίς να σχολιάσω σχεδόν καθόλου, θα σας αφήσω να κρίνετε μόνοι σας. Επειδή όμως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την άποψη του πρέσβη περί Γκέρινγκ και ότι ήταν φιλόζωος, άρα «καλός» άνθρωπος. Θα έπρεπε κάποιος από τους παρευρισκόμενους να του ανταπαντήσει, πως η πολύ φιλοζωία μετατρέπεται σε μισανθρωπισμό. Έπειτα έχει σημασία τι σημαίνει «φιλόζωος» για τον καθένα ! Φιλόζωος μπορεί να είναι ή να δηλώνει ο οποιοσδήποτε, όπως ο παγκοσμιοποιητικά αναθρεμμένος αδελφός μου ο οποίος ζει από τα νιάτα του στην Αυστραλία. Για αυτόν το ζώο είναι παιγνίδι, είναι εξουσία, είναι εξάρτηση, ικανοποιώντας του τις εγωϊστικές και παθολογικές του μικρότητες (!!!) Αλλά καλλίτερα να σας αφήνω να παρακολουθήσετε το βίντεο και εύχομαι να κατανοήσετε τι ακριβώς προσπαθεί να περάσει η διπλωματική ρητορική, κάτι που αναφέρομαι λίγο παρακάτω.   (Μεγάλος λέγεται ο στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής, απλώς πρόκειται για συνωνυμία). 




Η πολιτική σταδιοδρομία του ΥΠ.ΕΞ ξεκίνησε από το ΚΚΕ και τον «Οδηγητή» όπως με πολύ υπερηφάνεια δήλωσε, με το παρατσούκλι ΣΟΥΣΛΟΦ, αυτό βέβαια δεν το είπε. Είχε υπογράψει την  στήριξη του για τον υποψηφιότητα του Τσίπρα στην θέση του Μπαρόζο. Υπήρξε αρνητής του σχεδίου ΑΝΑΝ, μόνον που τότε όντας εκτός πολιτικού θώκου ή κυβερνητικού σχήματος, «ήταν ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει» σύμφωνα με την «σοφία» της Βούλτεψη, όταν είχε ερωτηθεί πως άλλαξε και έγινε τόσο μνημονιακή(!), επί κυβερνήσεως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ(!)  Αυτό λοιπόν συμβαίνει και στην περίπτωση μεταξύ Κοτζιά και σχεδίου ΑΝΑΝ, όταν αποδέχεται διζωνική Κύπρο, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, με άλλα λόγια ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ.  Χώρια βέβαια το όνομα Μακεδονία ως γεωγραφικός προσδιορισμός. 
Κοινώς : θρίνχες πολυ-κατσαρωμένες περί .....  πατριωτισμού (!)                                            

Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος της Κ.Ε του κόμματος, όπου όμως κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να φύγει, οπότε ένοιωσε ότι «έφευγε από το σπίτι του» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε με ψυχική θλίψη.  Καθηγητής στο Παν/μιο με εξειδίκευση στην «Κινεζική εξωτερική πολιτική, την οποία «ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά», διότι στο διαδίκτυο άλλα αναφέρονται στα βιογραφικά του που μπορεί να ισχύουν εξ ίσου.  Η Μετα- διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης»(!)   Όμως δεν μας εξήγησε τι τον έκανε να φύγει ;;;  για να φτιάξει κατά τα πρότυπα της ΠΟΛΑΝ ή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ένα μικρό κόμμα το ΠΡΑΤΤΩ ;;; Και γιατί να φύγει από το «σπίτι» του για ένα ΠΡΑΤΤΩ που συνεργαζόταν στενά με τον ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα με ΠΑΣΟΚ και να συζητά μήνες πριν για την συγκεκριμένη θέση που τελικά έλαβε ;;;  Δεν συμπλήρωσε πάντως, πως ήταν σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠ.ΕΞ. στην κυβέρνηση Σημίτη, όμως έκοψε σχέσεις μαζί του όταν κέρδισε ο Γιωργάκης τις εκλογές και δεν του έδωσε την θέση που κατέχει σήμερα.  Φετίχ το είχε και ο νοών νοήτω ........ Τελικά το δεύτερο του σπίτι έγινε το Υπ. Εξωτερικών με τα πολλά μυστικά κονδύλια (!!!) εργαζόμενος επί σειρά ετών σε αυτό.                                                                          

Ανέφερε επίσης πως επί χούντας καταδικάστηκε δύο φορές, χωρίς όμως να συμπληρώσει πως τα χρόνια εκείνα υπήρξε γραµµατέας της Οµοσπονδίας φοιτητικών συλλόγων στη ∆υτική Γερµανία και ∆υτικό Βερολίνο καθώς και γραµµατέας του Συντονιστικού των αντιδικτατορικών φοιτητικών οργανώσεων(!)  Συνεπώς έκανε αγώνα όπως έκανε το ΠΑΚ, ο Ανδρέας, η Μελίνα κλπ κλπ κλπ ……… 

 Συνέβαλε στην οργάνωση και καθοδήγησε µεγάλες απεργίες, όπως εκείνη της Πεσινέ και της Λάρκο το 1977(!). Για περισσότερα μπείτε στην σελίδα http://www.eklogika.gr/page/gov/kotzias_cv  ή και σε άλλες σελίδες επίσης . 

6) Ταυτόχρονα είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Πουλατζά. Για το εν λόγω ίδρυμα διαβάστε στο  http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1736.html Ο Πουλατζάς Εβραϊκής καταγωγής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και αίτια, αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα μπαλκόνι στο Παρίσι.  Το δε ίδρυμα ανήκει στην λίστα των think tanks της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας http://www.minpress.gr/minpress/index/content-glance1_essential_info/content-glance1_essential_info-9.htm

 

Το ίδρυμα λοιπόν Πουλαντζά συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα Ρόζας Λούξεμπουργκ για τη περίφημη ΕυρωΑτλαντική συμμαχία με τα αρχικά TTIP   (Transatlantic Trade and Investment Partnership) η οποία είναι μια συμφωνία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών – αδιαφανών – διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης από πλευράς επιχειρηματιών (μέσω της Κομισιόν) και ΗΠΑ. Θέμα σοβαρότατο για το οποίο θα έπρεπε όλοι οι Ευρωπαίοι να τύχουν ευρείας ενημέρωσης ώστε αναλόγως να αντιδράσουν και για την οποία είμαι υπέρμαχος αρνητής της, θέμα που έθεσα στον ευρωβουλευτή κ. Μαριά λίγους μήνες νωρίτερα σε εκδήλωσή του. Ενδεικτικά σας γράφω την συγκεκριμένη ηλεκτρ. δ/νση  http://rosalux.gr/event/eseis-ti-xerete-gia-ttip, μπορείτε να προχωρήσετε σε έρευνες περισσότερο με το σοβαρότατο αυτό θέμα.   

Τώρα αν μπήκε από το ένα και βγήκε από το άλλο αυτί του κ. Μαριά δεν το γνωρίζω, θα κληθεί όμως κάποια στιγμή να ψηφίσει την εν λόγω μυστική συμφωνία.  Το τι σημαίνει TTIP έχει ήδη αναρτήσει προ καιρού σχετικό άρθρο ο εξαίρετος οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος δυστυχώς δεν βρίσκω το link , αλλά ένα μικρό παράδειγμα είναι το εξής :   Η προστασία των επενδύσεων δεν είναι κάτι καινούργιο. Προβλέπεται σε πολλές συμφωνίες και επιτρέπει σε ξένες επιχειρήσεις να προσφεύγουν κατά μιας χώρας ζητώντας αποζημιώσεις εάν θεωρήσουν ότι οι επενδύσεις και τα κέρδη τους απειλούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει 43 διμερείς συμφωνίες που περιέχουν τέτοιες ρήτρες.                                                                                                                         
Άλλο παράδειγμα είναι ένα δημοφιλές τέχνασμα, στο οποίο καταφεύγουν οι επιχειρήσεις, στο να χρησιμοποιούν ξένες θυγατρικές για να προσφύγουν εναντίον των κυβερνήσεών τους.
Εκτός αυτών όμως συμπεριλαμβάνεται και το πακέτο agenta 21, o έλεγχος της τροφής και όχι μόνον .......  



Αυτά τα ολίγα φίλοι μου αλλά αρκετά για συμπεράσματα. 

Τελικά κλείνοντας ένα έχω να πω. Πως μπορεί το ΚΚΕ να μην έχει το δικαίωμα να υπερβεί το 10% στην Ελλάδα, λόγω μυστικής συμφωνίας μεταξύ Ανδρέα και ΗΠΑ πριν τον στείλουν να κυβερνήσει την Ελλάδα τo '81, τα ποσοστά του όμως αυξάνονται με όλα αυτά τα στελέχη που διασκορπά δεξιά και αριστερά ! Δεν νομίζετε ;;;    

Ως κόμμα δε,  έχει την εξειδίκευση να διασπά κάθε κοινωνική αυτό-οργάνωση και ανέλιξη, πράγμα που συνέβη στο πιο γνωστό εξω-κοινοβουλευτικό κόμμα στην περίοδο της κρίσης.  Ας νομίζει κάποιος οπαδός του πως κόπτεται για την  υπεράσπιση όσον αφορά τα «δίκαια του εργάτη».   



Νάγια
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ - H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ (1)

Σίγουρα φίλοι μου δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με τις μνημονιακές λεκτικές ρητορίες της νέας κυβέρνησης, δηλαδή όπου Τρόικα => Θεσμοί κλπ κλπ κλπ οι οποίες ενίοτε σήμερα ορθώς χαρακτηρίζονται ως «δημιουργική ασάφεια» κατά την «δημιουργική λογιστική» !   

Τι είναι άραγε «θεσμός», όταν αυτός αντιστοιχεί παραδείγματος χάριν σε μια διεθνούς εμβέλειας τράπεζα όπως η FED που ορίζει και καθορίζει την κοπή ενός νομίσματος και το οποίο δανείζει σε κυρίαρχα κράτη όπως οι ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ ή στα αποικιοκρατικά υποτελή, ελέγχοντας τις ζωές των Λαών  ;;;  παρομοίως η ΕΚΤ με το ευρώ ;;;   
ΘΕΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΦ’ ΟΣΟΝ …….... τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται ! 
ΘΕΣΜΟΣ κατά Αριστοτέλη είναι το σύνολο του τρόπου διαβίωσης ενός έθνους, μια φυλής, το οποίο σύνολο περιλαμβάνει τα ήθη, έθιμα που είναι η ψυχή και η μνήμη του Λαού, εκ των οποίων προκύπτει η έννοια του Έθνους.   
Διαφορετικά οτιδήποτε άλλο, αντί για θεσμός θα έπρεπε να αποκαλείται ΦΑΥΛΟΣ.  
ΘΕΣΜΟΣ δεν είναι πρωταρχικά και κύρια λοιπόν κάθε Έθνος - κάθε Λαός του πλανήτη ;;; Γιατί κανείς από τους ..... πολύ φερόμενους θεσμικούς, δεν μιλά για αυτό ;;; 


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αναφορά για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των εννοιών των λέξεων, οι οποίες έχουν κατάφορα παρα-βιαστεί και εκτροχιαστεί, με φυσικό επακόλουθο την σύγχυση, την παραπληροφόρηση και φυσικά την λεκτική εκφορά ώστε αυτή να ακούγεται ευχάριστα και να μην προξενεί αντιδράσεις ή βαθύτερες σκέψεις επί όλων αυτών των θεμάτων που απασχολούν την διαβίωση κάθε πολίτη, κάθε ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους.

Βεβαίως η νέα κυβέρνηση έχει επενδύσει πάνω σε ρητορική εθνικού επιπέδου. Θα πρέπει όμως από πλευράς μας να δούμε μερικά στοιχεία ώστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Γιατί το να διαβάζει κάποιος απλώς βιβλία που γράφτηκαν από τους εμπλεκόμενους της όποιας πολιτικής τάσης, πιθανόν να γίνονται ευχάριστα λεκτικά ή και ιδεολογικά αν πρόκειται μάλιστα να ταυτίζεται ο αναγνώστης με την κλίση του εκάστοτε συγγραφέα!*  'Όπως και η χρήση κάθε ρητορικής ή διπλωματικής γλώσσας που στην πραγματικότητα όμως μπορεί να υποκρύπτουν άλλες βλέψεις και ορέξεις, που απορρέουν από τις τάσεις που έχει ο κάθε εμπλεκόμενος πολιτικο-ιδεολογικοπλάστης διαμορφωτής ή αναθεωρητής ιδεοληψιών ……. 


Χθες παρακολούθησα την συνέντευξη που είχε ο κ. Κοτζιάς στον ALPHA από την οποία σημείωσα κάποια βασικά σημεία :


1) Ο ΥΠ.ΕΞ. χαρακτήρισε κατά την ρύμη του λόγου του την Ελλάδα ως «δρεπάνι» με το εξής σκεπτικό.  Επειδή υπάρχει αποσταθεροποίηση σε Βαλκανικά κράτη που φτάνει μέχρι και την Λιβύη με τα γνωστά μεταπολεμικά εμφυλιακά εμπόλεμα φαινόμενα, ο υπουργός υποστηρίζει πως η Ελλάδα ευρισκόμενη στον μέσον, είναι το δρεπάνι που προστατεύει την Ευρώπη από τον κίνδυνο των Τζιχαντιστών ……. 
Προσπερνώντας τον χαρακτηρισμό «δρεπάνι» που έτυχε σχολιασμού της δημοσιογράφου λόγω του παρελθόντος του κ. Κοτζιά που θα τα πούμε παρακάτω, το δικό μου μυαλό θα πήγαινε σε αυτό ακριβώς που κάνει η Ευρώπη στο πρόσωπο της Ελλάδας ως κυματοθραύστη ή αποθήκη ψυχών!  Σε τι διαφέρει από την θέση του υπουργού άραγε;;; Προσοχή δεν εννοώ αποσταθεροποίηση. 
Δηλαδή ακόμα και χαμός να γίνεται στην πατρίδα μας, το «δρεπάνι» θα προστατεύει την Ευρώπη πάσει θυσία, η οποία με τις πολιτικές που της επιβάλλονται πέραν του Ατλαντικού και εκτός των αυθεντικών αρχικών Ευρωπαϊκών θεσμών της, συνέτεινε ώστε το πρόβλημα να μπει κατά κύματα εντός της.  Όπως γράφτηκε και παραπάνω, αυτό δεν έγινε τυχαία εις βάρος της, πόσο δε μάλλον εις βάρος της Ελλάδας, η οποία θεωρητικώς και μόνον είναι τα νότια σύνορά της.  
               

2) Το δεύτερο αφορά την αναφορά του στο κατοχικό δάνειο το οποίο ουδέποτε παραγράφεται και είναι άμεσα απαιτητό όταν υπάρχει βούληση. Δεν χρειάζεται λοιπόν καμία επιτροπή «σοφών», αρκετά πια με τους «σοφούς», όταν είναι αρκετή η υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης και τέλος να γραφτεί στον προϋπολογισμό του κράτους. Τα υπόλοιπα είναι διπλωματικές σταλινικού τύπου ρητορείες, δικαιολογίες και γιατί όχι κάλυψη κάποιων …..  κονδυλίων(!)  


3) Ως προς την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί κάνοντας πολλούς ευχαριστημένους και άλλους να γελούν με νόημα εν σχέσει με τις κυρώσεις εις βάρος τη Ρωσίας είχε δηλώσει ότι : «οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία, όχι να είναι «εργαλείο θυμού» στη διεθνή πολιτική, ενώ τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις, όχι στρατιωτικές λύσεις. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ, τόνισε ο υπουργός. Ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Αθήνα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου
Δηλαδή, ο Ν.Κοτζιάς ακολουθεί την επίσκεψη του τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την παροχή συμβουλών προς το καθεστώς του Κιέβου όσον αφορά την εφαρμογή των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, καθώς η ουκρανική ηγεσία ακολουθεί παρόμοια άγρια ταξική μνημονιακή πολιτική και βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές κοινωνικές αντιδράσεις.   http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_356.html  
Όμως για το θέμα της Ρωσίας κανονικά έχουμε πολλά να πούμε και θα αφορούν μάλλον μια ξεχωριστή ανάρτηση, επειδή παίζει ταυτόχρονα και ύπουλα το θέμα της Πανθρησκείας και της γνωστής μας Ορθοδοξίας. Όοοοοχι τι παλαιάς, αλλά της νέας Ορθοδοξίας, αυτής που κατέλυσε κάθε Ελληνική σκέψη, κάθε παναθρώπινη αξία, κυρίως μετά την αλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου με το Φράγκικο – Παπικό Γρηγοριανό. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους «πιστούς» ή «οπαδούς».  Αυτοί απλώς για τον φόβο.... ανάβουν καντήλια(!)    
    

4) Σε ερώτηση τι εννοεί ο ίδιος «Πατριωτισμό», ανέφερε αυτά που γράφει και στα κείμενά του.  Σε ελεύθερη μεταφορά, ότι δηλαδή αφορά την κοινωνική ισορροπία και κοινωνική δικαιοσύνη στο εσωτερικό και ως προς το εξωτερικό η χώρα να αναπτύσσει ελεύθερες εξωτερικές σχέσεις.   
Αποτέλεσμα μιας τέτοιας θέσης είναι κάθε τι Εθνικό να βρίσκεται στο περιθώριο το οποίο δεν θα έπρεπε να αφορά απολύτως καμία ιδεολογικο -χρωματική απόχρωση!, αφού ο …. Αριστερόμορφος παθητικός Πατριωτισμός αντικαθιστά κάθε Εθνικό περιεχόμενο όσο και κοσμοθεωρία, που υπερασπίζεται τόσο Εθνικές όσο και Παναθρώπινες Αξίες !!!  
Αντίθετα ο Πατριωτισμός κατά την άποψή των ισοπεδωτικών «αγαπά» τους πάντες, ενώ ο Εθνικισμός «μισεί» τους πάντες (!)   
Ο πατριωτισμός στην ουσία και αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και όχι φερέφωνα, είναι ένας περιοριστικός όρος, ο οποίος ανά τις γενιές - ενός παράδειγμα συγκεκριμένου γενεαλογικού δένδρου - να διαφοροποιείται, εν αντιθέσει με το Εθνικό που περιλαμβάνει τις χαρές, τις λύπες, τις δόξες, τα επιτεύγματα, τον πολιτισμό, τις ρίζες (πατρί-ΔΑ), τις μνήμες πάνω από όλα, που ενώνει διαχρονικά ένα Έθνος σε όποια χώρα και αν βρίσκεται ο καθένας ή έχει διασκορπιστεί μακριά από την πατρίδα του για τον όποιο λόγο !!!     
Βλέπε Εβραίοι, είτε ως Εθνικός όρος είτε ως θρησκευτικός !!!   
Που να τολμήσω να γράψω για Έλληνες, όταν αυτοί ζώντας μακριά από την πατρίδα, ξεχνούν τα πάντα, εύκολα αφομοιώνονται και αφελληνίζονται, καθ’ όσον δεν έλαβαν ποτέ τέτοιες βάσεις ούτε από το σπίτι τους, μα ούτε από τα σχολειά τους.   Κάποτε λέγαμε «όποια πέτρα να σηκώσεις Έλληνα θα βρεις». Αντίθετα σήμερα λέμε «όποια πέτρα να σηκώσεις, Εβραίο θα βρεις». 


5) Έδωσε τέλος έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ – Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας και Ιράν!  Ναι πολύ καλά ακούσατε αν ακούσατε την συνέντευξη του ή αν διαβάζετε το παρόν. Το Ιράν ! Όμως έχει και αυτό την δική του ιστορία με το κόμμα ΠΡΑΤΤΩ, του οποίου είναι ο ιδρυτής του. Ο «μικρός» λοιπόν λεγόμενος Γεώργιος Αϋφαντής πρέσβης στο Ιράν ιδιαίτερης βαρύτητας θέση ειδικά αυτούς τους καιρούς, όπου ενίοτε οι ΗΠΑ δεν θα επέτρεπαν σε όποιον και όποιον να λάβει αυτήν την θέση,  έκανε μία ομιλία στο ΠΡΑΤΤΩ προ εκλογών και χωρίς να σχολιάσω σχεδόν καθόλου, θα σας αφήσω να κρίνετε μόνοι σας. Επειδή όμως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την άποψη του πρέσβη περί Γκέρινγκ και ότι ήταν φιλόζωος, άρα «καλός» άνθρωπος. Θα έπρεπε κάποιος από τους παρευρισκόμενους να του ανταπαντήσει, πως η πολύ φιλοζωία μετατρέπεται σε μισανθρωπισμό. Έπειτα έχει σημασία τι σημαίνει «φιλόζωος» για τον καθένα ! Φιλόζωος μπορεί να είναι ή να δηλώνει ο οποιοσδήποτε, όπως ο παγκοσμιοποιητικά αναθρεμμένος αδελφός μου ο οποίος ζει από τα νιάτα του στην Αυστραλία. Για αυτόν το ζώο είναι παιγνίδι, είναι εξουσία, είναι εξάρτηση, ικανοποιώντας του τις εγωϊστικές και παθολογικές του μικρότητες (!!!) Αλλά καλλίτερα να σας αφήνω να παρακολουθήσετε το βίντεο και εύχομαι να κατανοήσετε τι ακριβώς προσπαθεί να περάσει η διπλωματική ρητορική, κάτι που αναφέρομαι λίγο παρακάτω.   (Μεγάλος λέγεται ο στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής, απλώς πρόκειται για συνωνυμία). 




Η πολιτική σταδιοδρομία του ΥΠ.ΕΞ ξεκίνησε από το ΚΚΕ και τον «Οδηγητή» όπως με πολύ υπερηφάνεια δήλωσε, με το παρατσούκλι ΣΟΥΣΛΟΦ, αυτό βέβαια δεν το είπε. Είχε υπογράψει την  στήριξη του για τον υποψηφιότητα του Τσίπρα στην θέση του Μπαρόζο. Υπήρξε αρνητής του σχεδίου ΑΝΑΝ, μόνον που τότε όντας εκτός πολιτικού θώκου ή κυβερνητικού σχήματος, «ήταν ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει» σύμφωνα με την «σοφία» της Βούλτεψη, όταν είχε ερωτηθεί πως άλλαξε και έγινε τόσο μνημονιακή(!), επί κυβερνήσεως ΝΔ- ΠΑΣΟΚ(!)  Αυτό λοιπόν συμβαίνει και στην περίπτωση μεταξύ Κοτζιά και σχεδίου ΑΝΑΝ, όταν αποδέχεται διζωνική Κύπρο, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, με άλλα λόγια ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ.  Χώρια βέβαια το όνομα Μακεδονία ως γεωγραφικός προσδιορισμός. 
Κοινώς : θρίνχες πολυ-κατσαρωμένες περί .....  πατριωτισμού (!)                                            

Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος της Κ.Ε του κόμματος, όπου όμως κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να φύγει, οπότε ένοιωσε ότι «έφευγε από το σπίτι του» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε με ψυχική θλίψη.  Καθηγητής στο Παν/μιο με εξειδίκευση στην «Κινεζική εξωτερική πολιτική, την οποία «ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά», διότι στο διαδίκτυο άλλα αναφέρονται στα βιογραφικά του που μπορεί να ισχύουν εξ ίσου.  Η Μετα- διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο: «Πολιτικές Θεωρίες της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης»(!)   Όμως δεν μας εξήγησε τι τον έκανε να φύγει ;;;  για να φτιάξει κατά τα πρότυπα της ΠΟΛΑΝ ή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ένα μικρό κόμμα το ΠΡΑΤΤΩ ;;; Και γιατί να φύγει από το «σπίτι» του για ένα ΠΡΑΤΤΩ που συνεργαζόταν στενά με τον ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα με ΠΑΣΟΚ και να συζητά μήνες πριν για την συγκεκριμένη θέση που τελικά έλαβε ;;;  Δεν συμπλήρωσε πάντως, πως ήταν σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠ.ΕΞ. στην κυβέρνηση Σημίτη, όμως έκοψε σχέσεις μαζί του όταν κέρδισε ο Γιωργάκης τις εκλογές και δεν του έδωσε την θέση που κατέχει σήμερα.  Φετίχ το είχε και ο νοών νοήτω ........ Τελικά το δεύτερο του σπίτι έγινε το Υπ. Εξωτερικών με τα πολλά μυστικά κονδύλια (!!!) εργαζόμενος επί σειρά ετών σε αυτό.                                                                          

Ανέφερε επίσης πως επί χούντας καταδικάστηκε δύο φορές, χωρίς όμως να συμπληρώσει πως τα χρόνια εκείνα υπήρξε γραµµατέας της Οµοσπονδίας φοιτητικών συλλόγων στη ∆υτική Γερµανία και ∆υτικό Βερολίνο καθώς και γραµµατέας του Συντονιστικού των αντιδικτατορικών φοιτητικών οργανώσεων(!)  Συνεπώς έκανε αγώνα όπως έκανε το ΠΑΚ, ο Ανδρέας, η Μελίνα κλπ κλπ κλπ ……… 

 Συνέβαλε στην οργάνωση και καθοδήγησε µεγάλες απεργίες, όπως εκείνη της Πεσινέ και της Λάρκο το 1977(!). Για περισσότερα μπείτε στην σελίδα http://www.eklogika.gr/page/gov/kotzias_cv  ή και σε άλλες σελίδες επίσης . 

6) Ταυτόχρονα είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Πουλατζά. Για το εν λόγω ίδρυμα διαβάστε στο  http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1736.html Ο Πουλατζάς Εβραϊκής καταγωγής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και αίτια, αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα μπαλκόνι στο Παρίσι.  Το δε ίδρυμα ανήκει στην λίστα των think tanks της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας http://www.minpress.gr/minpress/index/content-glance1_essential_info/content-glance1_essential_info-9.htm

 

Το ίδρυμα λοιπόν Πουλαντζά συνεργάζεται στενά με το ίδρυμα Ρόζας Λούξεμπουργκ για τη περίφημη ΕυρωΑτλαντική συμμαχία με τα αρχικά TTIP   (Transatlantic Trade and Investment Partnership) η οποία είναι μια συμφωνία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών – αδιαφανών – διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης από πλευράς επιχειρηματιών (μέσω της Κομισιόν) και ΗΠΑ. Θέμα σοβαρότατο για το οποίο θα έπρεπε όλοι οι Ευρωπαίοι να τύχουν ευρείας ενημέρωσης ώστε αναλόγως να αντιδράσουν και για την οποία είμαι υπέρμαχος αρνητής της, θέμα που έθεσα στον ευρωβουλευτή κ. Μαριά λίγους μήνες νωρίτερα σε εκδήλωσή του. Ενδεικτικά σας γράφω την συγκεκριμένη ηλεκτρ. δ/νση  http://rosalux.gr/event/eseis-ti-xerete-gia-ttip, μπορείτε να προχωρήσετε σε έρευνες περισσότερο με το σοβαρότατο αυτό θέμα.   

Τώρα αν μπήκε από το ένα και βγήκε από το άλλο αυτί του κ. Μαριά δεν το γνωρίζω, θα κληθεί όμως κάποια στιγμή να ψηφίσει την εν λόγω μυστική συμφωνία.  Το τι σημαίνει TTIP έχει ήδη αναρτήσει προ καιρού σχετικό άρθρο ο εξαίρετος οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος δυστυχώς δεν βρίσκω το link , αλλά ένα μικρό παράδειγμα είναι το εξής :   Η προστασία των επενδύσεων δεν είναι κάτι καινούργιο. Προβλέπεται σε πολλές συμφωνίες και επιτρέπει σε ξένες επιχειρήσεις να προσφεύγουν κατά μιας χώρας ζητώντας αποζημιώσεις εάν θεωρήσουν ότι οι επενδύσεις και τα κέρδη τους απειλούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει 43 διμερείς συμφωνίες που περιέχουν τέτοιες ρήτρες.                                                                                                                         
Άλλο παράδειγμα είναι ένα δημοφιλές τέχνασμα, στο οποίο καταφεύγουν οι επιχειρήσεις, στο να χρησιμοποιούν ξένες θυγατρικές για να προσφύγουν εναντίον των κυβερνήσεών τους.
Εκτός αυτών όμως συμπεριλαμβάνεται και το πακέτο agenta 21, o έλεγχος της τροφής και όχι μόνον .......  



Αυτά τα ολίγα φίλοι μου αλλά αρκετά για συμπεράσματα. 

Τελικά κλείνοντας ένα έχω να πω. Πως μπορεί το ΚΚΕ να μην έχει το δικαίωμα να υπερβεί το 10% στην Ελλάδα, λόγω μυστικής συμφωνίας μεταξύ Ανδρέα και ΗΠΑ πριν τον στείλουν να κυβερνήσει την Ελλάδα τo '81, τα ποσοστά του όμως αυξάνονται με όλα αυτά τα στελέχη που διασκορπά δεξιά και αριστερά ! Δεν νομίζετε ;;;    

Ως κόμμα δε,  έχει την εξειδίκευση να διασπά κάθε κοινωνική αυτό-οργάνωση και ανέλιξη, πράγμα που συνέβη στο πιο γνωστό εξω-κοινοβουλευτικό κόμμα στην περίοδο της κρίσης.  Ας νομίζει κάποιος οπαδός του πως κόπτεται για την  υπεράσπιση όσον αφορά τα «δίκαια του εργάτη».   



Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου