a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015



Με το δικαίωμα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και μόνον σε αυτήν την βάση, παραθέτω τα παρακάτω για συλλογισμό. 

Είναι γνωστό τουλάχιστον σε όσους επιθυμούν να έχουν διευρυμένη και αμερόληπτη πληροφόρηση, ότι όλο το πολιτικό σύστημα από την μία άκρη έως την άλλη, έφερε σε αυτήν την κατάσταση την χώρα μας. Προσωπικά δεν κοιτώ το τι μπορεί να λένε όλοι αυτοί μέσα στα τελευταία χρόνια, αλλά το σύνολο των ενεργειών και πράξεών τους, όπως και αν ονομάζονται.  Το κατάφεραν πάντως με πολύ απλό τρόπο όπως το γράφω από την αρχή της οικονομικής επίθεσης και της υποτέλειας, ότι δηλαδή μοιράστηκαν μεταξύ τους το «καλό» και το «κακό», έτσι ώστε να έλκει το κάθε πλοκάμι ανά περίπτωση τους «τυφλωμένους» οπαδούς, έχοντας έστω οι τελευταίοι την ελπίδα ότι το «κακό» θα μετριαστεί εκ των έσω.  Κατάλαβε όμως μία σεβαστή μερίδα του Ελληνικού λαού πως αυτό δεν είναι εφικτό, με αποτέλεσμα να αδρανεί, να αποστασιοποιείται και να μην αξιοποιείται, κάτω από μία λογικοφανή βάση, καθόλου όμως χρήσιμη για τα κοινά.  Αντίθετα οι κυβερνήσεις στηρίζονταν σε ποσοστά λιγότερα του νομίμου, απαξιώνοντας μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού. Είμαι υπέρμαχος της Αριστοτελικής αρχής της συμμετοχής στα κοινά όπως και αν είναι η εκάστοτε κατάσταση και δεν είναι η αδράνεια ή απάθεια αυτή που δίνει λύσεις. Αντίθετα εξυπηρέτησε και  εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα.  

Εύλογα λοιπόν ο κάθε αμερόληπτα και ανιδιοτελής σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται και αισθάνεται, ότι το στημένο πολιτικό σύστημα τον έφερε σε ένα απόλυτο αδιέξοδο ανυπαρξίας εναλλακτικής επιλογής σε μια κρισιμότατη ιστορική και καθοριστική στιγμή για την ζωή του και το Έθνος του, η οποία θα αντιπροσώπευε τις δικές του βουλήσεις και τα δίκαια και αξιοπρεπή αιτήματα του.  Το σύστημα από την άλλη, ενώ δίνει επιφανειακά κάποιο δημοκρατικό προφίλ με την ίδρυση κομμάτων, εν τούτοις ψηφίζει ευνοϊκούς νόμους υπέρ του, θωρακίζοντάς όλες τις διεξόδους κατά παράβαση του Συντάγματος που ρητά αναφέρει την «Λαϊκή κυριαρχία» εκτοπίζοντάς την εξωθεσμικά, αντισυνταγματικά και παρανόμως, χρησιμοποιώντας τα παραθυράκια του Βαυαρικού ολιγαρχικού καίτοι μέχρι ενός βαθμού κοινωνικού Συντάγματος και ταυτόχρονα περιορίζει την άμεση επαφή με την κοινή γνώμη των διαφορετικών φωνών, μέσα από τους μηχανισμούς πληροφόρησης τους οποίους ελέγχει καθολικά.  Δηλαδή πόσο δημοκρατικό είναι να μην ακούγονται κόμματα που λαμβάνουν χαμηλό ποσοστό ;;;  Αυτό δεν λέγεται Δημοκρατία.   

Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει το δίλλημα …… Η μία πλευρά είναι να ψηφίσει κάποιος αυτούς που τον υποδούλωσαν έμπρακτα με υπογραφές και βούλες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ), πράγμα εντελώς αδιανόητο, ανήθικο και αντεθνικό, όταν παρέδωσαν την χώρα αμαχητί μάλιστα προ μνημονίου και διερωτάται κάποιος «πως είναι δυνατόν να προ-γνώριζε η Ψαρούδα Μπενάκη τα όσα διάβαζε στον Παπούλια ;;;» . Καλά αυτός δεν αντέδρασε και γνωρίζουμε πολύ καλά το γιατί. Από πλευράς τους δε αυτά τα κόμματα,  είναι καθόλα εύλογο να χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο και θεμιτό μέσον ώστε να επιρρεάσουν μέσω της κατατρομοκράτησης και της ψυχολογικής βίας την κοινή γνώμη υπέρ τους, στηριζόμενοι ταυτόχρονα και ύπουλα, ότι τάχατε ενδιαφέρονται για τα Εθνικά θέματα, έναντι της κακής και αδύνατης πλευράς του αντιπάλου. Πράγμα όμως εντελώς ψευδές, όταν ο μεν πρώην πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς στην υποτιθέμενη αποστασία του είχε ήδη ανοίξει τα σύνορα της Αλβανίας και όταν έχει σύμφωνα με δημοσίευμα δε, υποσχεθεί ίδρυση μουσουλμανικού κράτους στην Θράκη.  Θυμόμαστε όλοι επίσης την δήλωση του Παυλόπουλου «καλώς ορίζουμε όλους τους μετανάστες για να ανορθώσουμε την οικονομία μας όλοι μαζί» Κοινώς μπούρδες ….. Εξάλλου το γνωστό βιντεάκι με τον Μητσοτάκη την εποχή της αποστασίας Σαμαρά – Σιμπιλίδη 1992, δεν αφορούσε την Εθνική εξωτερική πολιτική, αλλά η διαφορά τους έγκειτο στα οικονομικά συμφέροντα που υποστήριζαν, ακριβώς όπως τα διεμήνυε ο Μητσοτάκης στον λόγο του «περί συμφερόντων», χωρίς να αναφέρεται ενίοτε στους δικούς του . Δεν γεννήθηκε ζήτημα δηλαδή αν θα ξεπουληθεί η χώρα, αλλά στο ποιος θα τα πάρει μπιρ παρά.  Κάτι ανάλογο δηλαδή που συμβαίνει και σήμερα.  Έτσι απλά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα.      
    
Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μη δοκιμασμένη βέβαια, η οποία όμως κατακτήθηκε από αυτούς που διέλυσαν φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ και από αυτούς τους ίδιους που ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια με κλειστά τα μάτια την κάθε γραμμή του κόμματός τους, επί 20 χρόνια(!) Έχουμε όμως και την επίκαιρη πολιτική στάση του Τσίπρα ήτοι α) η μεταβολή του αρχικού πολιτικού λόγου β) η επίσκεψή του στο Αμερικανικό ίδρυμα που τον προσκάλεσε γ) η επίσκεψη στο πετρελαιοπαραγωγό Τέξας δ) η επίσκεψή του στον Mr Harris του Εβραϊκού λόμπυ που επενέβη στα εσωτερικά της χώρας ε) η επίσκεψη του στον Πάπα ο οποίος είναι ένας εκ των τριών βασικών μετόχων της Ε.Ε. 

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο χρωματικών τάσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) είναι απλώς ο τρόπος χειρισμού ενός Ηθικού, Πνευματικού, Συνειδησιακού και Εξαθλιωτικού εγκλήματος.  Ο ένας δηλαδή συντηρούσε την ήπια γραμμή αφαίμαξης, ενώ ο άλλος  θρασύτατα άδειαζε τα ταμεία, οργανώνοντας τον υποστηρικτικό κομματικό του στρατό σε καίριες θέσεις της κρατικής μηχανής, 1ον) για να κλέπτει χωρίς να παίρνει κανένας χαμπάρι 2ον) για να διατηρείται αυστηρή εχεμύθεια και σκέπασμα του εγκλήματος με κάθε τρόπο και  3ον) η αλληλοεξάρτησή του(ς) για την διατήρηση της επιβίωσής του(ς) στον πρωταγωνιστικό πολιτικό τους θώκο, καλύπτοντας παράλληλα τα νώτα τους με παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους, βλέπε άρθρο 86. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε.    Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε απλούς και μη διαπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους!

Το ΚΚΕ καίτοι σε μη κυβερνητικό θώκο, εκτός της σύμπραξής του με την ΝΔ το βρώμικο 1989, όπου αναγκάζεται το ΚΚΕ να καθαιρέσει την ηγεσία της εντόνως διαφωνούσας ΚΝΕ με άλλη, συνέχιζε να στηρίζει σε πολλά από αυτά τις μεταπολιτευτικές φιλελεύθερου χαρακτήρα κυβερνήσεις.  Ένας βασικός τρόπος ενίσχυσης ως παράδειγμα, ήταν η υποστήριξη μέσω του συνδικαλισμού τής καταβαράθρωσης της Εθνικής μας βιομηχανίας και παραγωγής, με τις - κατά την ξερή και άκαμπτη άποψή της - επιθέσεις εκ των έσω, κτυπώντας υποτίθεται το κεφάλαιο, ενώ δεν εναντιώνεται στην επίθεση του τερατώδους χρηματιστηριακού διεθνούς κεφαλαίου στις μέρες μας, ακολουθώντας απλώς την ψυχρή και ξύλινη πολιτική γλώσσα και γενικολογία περί «των δικαιωμάτων του προλεταριάτου» και «κατά του κεφαλαίου» απλώς και αορίστως, που ως γνωστόν ως πολιτική αντίληψη πήγε ιστορικά πάτος μετά την «επιτυχία» του στην παραμονή της φτώχειας από την Κομμουνιστική νομενκλατούρα του ΣΟΒΙΕΤ των 20.000.000 νεκρών, που κανένας δεν τιμά την μνήμη τους, όπως και αυτών των θυμάτων του Β’ π.π παρά μόνον επιλεκτικά.  Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν αρκετά χρόνια όταν ένας πελάτης σαν και εμένα σε ένα super market περιμένοντας στην ουρά,  γύρισε και μου είπε σε μια συνομιλία «στον κομμουνισμό περίμενες στην ουρά να αγοράσεις ένα αγαθό, στον καπιταλισμό τους πληρώνεις για να περιμένεις» !!!

Όλες αυτές όμως οι χρωματικές αποχρώσεις, έβγαλαν και παραπαίδια – κομματικούς κλώνους όπως Ποτάμια, Δράση, Ελιές, του δρομέα και ποδηλάτη εθνοκτόνου Γιωργάκη, μην και ξεγλιστρά και ξεφεύγει κανείς από δω και από κει.  Μπορεί σήμερα να μην λαμβάνουν μέρος, κάποιοι από αυτούς τους κλώνους… στις εκλογές, με το πρόσχημα της πολωτικής δικομματικής σφαγής, αλλά θα συμμετάσχουν στις λίαν συντόμως επόμενες (όπως πχ. Δημιουργία ξανά), για να μην σας πω πως θα ξεπηδήσουν και άλλα επιπλέον.  
Η χώρα των κομμάτων και των αποκομμάτων ….. 

Ερχόμαστε στο δια ταύτα. Τι μέλει γενέσθαι σήμερα. Το δίλημμα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζω ένθερμα ότι η κρίση δεν είναι οικονομική.  Την χρησιμοποιούν απλώς αμείλικτα ως εργαλείο εξαθλίωσης και μείωσης αντιστάσεων, αντιδράσεων και ορθολογικής κριτικής σκέψης.  Μέχρι να φτάσουν βέβαια σε αυτό το σημείο, άλλα εργαλεία είχαν διαμορφώσει τον διχασμό των κοινωνιών μέσα από θρησκείες και πολιτικές αποχρώσεις εδώ και αιώνες, με παράλληλη παραποίηση και απόκρυψη των πραγματικών ιστορικών γεγονότων και με την αλλοίωση της Εθνικής ταυτότητας, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται μέσα από το Σύνταγμά μας.  Και όχι φυσικά ότι συνέβη μόνον στην πατρίδα μας, είχαν προηγηθεί δυστυχώς άλλες φυλές σε μακρινές χώρες πολύ νωρίτερα.  Στο σημείο αυτό οφείλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση, πως αν κάτι δεν μας αρέσει και θέλουμε να το αλλάξουμε, επειδή κατά την ύπουλη προτροπή ανοήτως απαξιώσαμε τις Εθνικές μας ρίζες και την αξία του Πνευματικού και Επιστημονικού πολιτισμού μας, ας καταλάβουμε πως αυτό θα μπορεί να γίνει μόνον όταν καταφέρουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας κατάσταση, όντες ενωμένοι και από κοινού αποφασισμένοι.  Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι όλα είναι ένα στυγνό παιγνίδι ελέγχου του μυαλού, του πνεύματος και κλοπή της ενέργειας του ανθρώπου, με σκοπό την καθήλωσή του, την αυτοματοποίηση του, την «ζομπική» μαζοποίησή του.  Μέχρι και ο Τσόμσκυ Εβραίος ον στην καταγωγή, βγήκε σε παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό να εξηγήσει και να ενημερώσει για το φθονερό και σκοτεινό σχεδιασμό της κρατούσας οικονομικής ελίτ.  Βοήθησε, για όποιους τον κατακρίνουν ;;; Βοήθησε και αυτό έχει βαρύτητα και όχι η οποιαδήποτε κριτική της όποιας κρυφής ενδεχομένως προθέσεως. Πάντοτε κρατούμε τα θετικά και πετούμε αυτά που αλλοιώνουν τα θετικά. 

Τι χάνουμε όμως όταν στρέφουμε την προσοχή μας εκεί που μας δείχνουν ή που μας καθηλώνουν ;;; Την Εθνική προοπτική και την Εθνική αξιοπρέπεια, δικαίωμα του κάθε Έθνους και φυλής επί της γης.  Όλα αυτά όμως ως αυτονόητα δεν αφορούν καμία πολιτική του έτσι ή αλλιώς και αλλιώτικα.  Είναι υπεράνω παντός κάθε ιδεολογήματος και κάθε ιδεοληψίας.  Η οικονομία διορθώνεται όταν έχεις Ελληνική Εθνική κυβέρνηση, Εθνική ακεραιότητα, Εθνική ομοψυχία.  Η Εθνική καταστροφή, η γενοκτονία και ο αφανισμός όμως, δεν διορθώνονται. Χωρίς πατρίδα, χωρίς βάσεις, χωρίς περί – της ουσίας (περιουσία), τίποτα δεν έχεις να βελτιώσεις.  Θα αφομοιωθούν όσοι επιζήσουν είτε εντός είτε εκτός της χώρας και θα μετατραπούν σε απλούς αριθμούς με το «πτυχίο» του Μεγάλου αδελφού στον εγκέφαλό τους, οι υπόλοιποι αναλόγως ηλικίας ενδιαμέσως και σταδιακά θα επιστρέψουν «εις τον Συμπαντικόν Κύριον» …….   

Άκουσα σήμερα λοιπόν την τοποθέτηση του κ. Νικόπουλου πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πατέρα της Χαράς Νικοπούλου στην εκπομπή τού πολύ καλού φίλου και δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς τον οποίο συγχαίρω για την τοποθέτησή του στην πρόταση του κ. Νικόπουλου την οποία θα μεταφέρω ακολούθως και με την οποία συντάσσομαι.    Φυσικά προϋποθέτει όχι να συνταχθώ μόνον εγώ, αλλά ένα κρίσιμο τμήμα του εκλογικού σώματος, μη παραβλέποντας βέβαια τις ψήφους των Ελληνοποιημένων μεταναστών οι οποίοι βέβαια έχουν παντελή άγνοια του μεγέθους της εκμετάλλευσής τους, πράγμα που θα έπρεπε να είχαμε επωμιστεί σε όποια περίπτωση και ευκαιρία μας εμφανιζόταν .  Εν πάσει περιπτώσει ……  Οφείλουμε να πάψουμε να βλέπουμε τα πράγματα ανταγωνιστικά, παρά μόνον επιμορφωτικά. Χωρίς επιμόρφωση πάνω στην όποια γνώση έχει ο άλλος, ο κόσμος τούτος θα παραμένει διανοητικά ελεγχόμενος και ουδέποτε αυτάρκης. 
 
Θα πρέπει λοιπόν να σηκωθούν όλοι από πολυθρόνες, ντιβάνια , καναπέδες, καφάσια, να κατέβουν από βουνά και ραχούλες, για να ασκήσουν τον μονοήμερο κάθε τέσσερα χρόνια εκλογικό τους θεσμικό δικαίωμα, ρίχνοντας όμως Λευκή ψήφο, αποδεχόμενη την εξήγηση του κ. Νικόπουλου που υποστήριξε πως όσο και αν απαξίωσαν την Λευκή ψήφο, αυτή είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη και απλώς μουλωχτά στηρίζονται σε κάποια ερμηνεία του Συντάγματος, φέρνοντας παράλληλα ένα παράδειγμα μίας βουλευτού που έκανε δικαστήριο και κέρδισε την έδρα που την είχε καταλάβει άλλος, εξ αιτίας του μη υπολογισμού της Λευκής ψήφου.  Δεν ακολούθησε όμως περιέργως κανείς άλλος αυτήν την οδό ……..  Όταν λέμε Λευκή ψήφο, εννοούμε Λευκή ψήφο και όχι κόμμα «Λευκή ψήφος ή Λευκό».  Να μην το εξηγώ περισσότερο.

Δεν συντάσσομαι σε καμία περίπτωση με τις τοποθετήσεις των κ. Λαβδιώτη και της Ζωής Γεωργαντά ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με γνώμονα να κριθεί αργότερα για την μετεκλογική του στάση ή με το σκεπτικό «ότι κάποια από αυτά θα κάνει… τουλάχιστον» και που φυσικά θα αφορούν κάποια θέματα οικονομικής πολιτικής.  Το ζήτημα δεν είναι αν θα ζούμε με επιπλέον 50 ευρώ στην τσέπη, αλλά αν θα εξακολουθούμε να έχουμε πατρίδα που μας προστατεύει για την ομαλή διαβίωσή μας ή θα αντικατασταθούμε με την πλήρη εξόντωσή μας ως Έθνος και αυτό δεν μπορώ να το παραβλέψω.  
Είπαμε την οικονομία μπορούμε να την ανορθώσουμε μόνον όταν φύγουμε από την μέγγενη της νομισματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ε.Ε, ένα μόρφωμα εντελώς εξωγενές της κουλτούρας της και του όποιου πολιτιστικού και πνευματικού της επιπέδου, που στην περίπτωσή μας έχει σκοπό με οικονομικά μέσα για την εκπόρθηση της Ελλάδάς μας και την αντίστοιχη ολοκλήρωση σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Δεν γίνεται τα «άγρια να διώξουν τα ήμερα» λέει η πάνσοφη Λαϊκή μας παροιμία και ισχύει σε κάθε περίπτωση.  Ο κ. Νικόπουλος είπε χαρακτηριστικά «πως η Ευρώπη είμαστε εμείς και αυτοί να έρθουν σε μας και όχι να πάμε εμείς σε αυτούς».  Κατόπιν αυτών, το ότι έχουν βαλθεί να βγάλουν ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΜΩΣ τον ΣΥΡΙΖΑ, θεοί και δαίμονες, αμέσως μετά την ξαφνική στροφή του Σαμαρά από το «δεν χρειάζεται να πάμε σε εκλογές, θα εξαντλήσουμε την τετραετία», στην αιφνίδια πολιτική του κίνηση περί εκλογής του ΠτΔ νωρίτερα από την επιταγή του Συντάγματος, αυτό και μόνον θα έπρεπε να είχε ψυλλιάσει αυτούς τους «άπαντες».  Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά, όχι για να στραφούμε υπέρ της ΝΔ ή να κερδίσει μπόνους, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, αλλά στο ποια η πολιτική τακτική του Σαμαρά στο παρελθόν και πόσο άπτεται με αυτήν του σήμερα!  Κοινώς τα «συγκοινωνούντα δοχεία» της πολιτικής ζωής του τόπου μας.  

Από μια άλλη οπτική γωνία, ποιο το κέρδος που θα υπάρξει να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός ολίγων μηνών για να ξανά επανέλθει η ΝΔ στην εξουσία, χαιρέκακα και πιο ενισχυμένη από τους δυσαρεστημένους που μπορεί να τους έρθει και η φαεινή ιδέα να στραφούν σε αυτούς που υποστήριζαν ένθερμοι ως σωστή επιλογή την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ;;;  Τι Εθνικό μη εύκολα αναστρέψιμο κακό θα συντελεστεί σε αυτό το χρονικό διάστημα της Συριζέικης κυβέρνησης ;;;  Μπορεί να απαντήσει κάποιος ;;;  Στην πατρίδα μας νύχτα περνούν τους νόμους, δεν είναι πρωτόγνωρο. Ο Ανδρέας άλλαξε σε μια νύχτα νόμο για να παντρευτεί την εκλεκτή Μιμή.  Όσο για την άποψη ότι «τότε ο κόσμος θα καταλάβει και θα ξεσηκωθεί», μπορεί κάλλιστα και ευκολότερα να το καταλάβει και να το αποδείξει από τώρα στο πόσο μπορεί να οργανωθεί από μόνος του, χωρίς καθοδηγητές.  

Θεωρώ απολύτως ορθό, ότι ένα ποσοστό πάνω του 50-51% Λευκή ψήφο που δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα όταν η αποχή κυμαίνεται περίπου στο 37-40% ας προσθέσουμε και τα άκυρα, αυτό το σώμα θα είχε να κερδίσει πολλά, όπως ότι : όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ήταν παράνομες αρχής γενομένης τούτου του παράλογου εκλογικού νόμου ως λόγος και αιτία και δίπλα τους θα συνηγορούν ισχυροί πυλώνες α) η μήνυση για Εθνική προδοσία που απεδέχθη ο Άρειος Πάγος και διαβάστηκε και αναγνώστηκε εντός βουλής, β) τα όσα κατατέθηκαν στο Ειδικό δικαστήριο περί εγκληματικών οργανώσεων εξ αιτίας του χρηματισμού τους από Siemens γ) παραποίηση στοιχείων με την γνωστή υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ  δ) απόφαση του ΟΗΕ υπέρ τωνκρατών και κατά των δανειστών κλπ κλπ κλπ …..  

 Όλες οι χώρες του κόσμου δανείζονται, δεν μπορεί όμως να μην αποδείξεις πως διεθνής παράγοντας σε συνεργασία με τον ντόπιο, δάνειζαν οι μεν για να τρώνε οι δε, όταν ταυτόχρονα στέγνωναν την χώρα από την δυνατότητά της να αποπληρώνει τα δάνειά της, με υψηλά επιτόκια δανεισμού του νομίσματος, καταστρέφοντας μεθοδικά παράλληλα την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή της χώρας. Ταιριάζει απόλυτα με αυτό που ισχυρίζονται οι καταστροφείς της χώρας διεκδικώντας την ψήφο των φοβισμένων και εξαρτώμενων προβάτων, πως θα ξεπουληθούν όλα για να αναπτυχθεί η χώρα …. Η χώρα θα αναπτυχθεί ή οι πολυεθνικές , τα μονοπώλια ;;;  με τον όποιο εναπομείναντα Ελληνικό πληθυσμό να δουλεύει σκλάβος όπως κάποτε δούλευαν και ακόμα δουλεύουν στις φεουδαρχικές φυτείες ;;;  Αυτό είναι Εθνικό έγκλημα.  Άκουσα μάλιστα πως θέλουν να βάλουν χέρι στην Αμφίπολη, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο κ. Νικόπουλος  με ποιόν γίνεται αυτό (!!!)  

Αν ο τόσο αξιόλογος ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πράγματι να βοηθήσει, θα είχε σηκωθεί μαζί με το ΚΚΕ και θα είχαν αποχωρήσει από την Βουλή, (αν δεν κάνω λάθος είχε κάνει ανάλογη πρόταση ο Καμμένος στον Συριζα αλλά δεν δέχθηκαν), προξενώντας έστω τοπικές εκλογές, αλλάζοντας παρ’ όλα αυτά το ποσοστό του εκλογικού σώματος εντός βουλής, πράγμα σημαντικότατο!  Αλλά επίσης θα μπορούσαν όλοι αυτοί να συγκεντρώσουν 30 υπογραφές (σιγά το μεγάλο νούμερο) ώστε να στείλουν την καταγγελία περί Εθνικής προδοσίας, στην δικαιοσύνη.  Αυτές οι κινήσεις θα ήταν η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.  Δεν το έκαναν όμως, υπό το παραπάνω πρόσχημα υποτίθεται, που με απλή λογική ήδη καταρρίπτεται.   

Όσο για την μείωση των εδρών έχω βαρεθεί να το γράφω. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ.  Αυτή η λογική είναι σαν να λέει «δεν πειράζει ας τους καταργήσουμε και εντελώς. Να μην χρηματίζονται πολλοί κιόλας και να μην υπάρχουν περιθώρια να ξεφεύγουν κάποιοι υπέρ του Λαού …. Ας χρηματίζεται ένας ή όλο και λιγότεροι που θα ελέγχονται ευκολότερα και με λιγότερο κόστος για την πολιτική διαπλοκή».  Τι ένας , τι 100.  Εδώ η Αρχαία Αθήνα με τους 160-170.000 χιλιάδες κατοίκους και διατηρούσε 500 βουλευτές !!! Ούτε είναι ορθή πολιτική τοποθέτηση «τι τους έχουμε και τους πληρώνουμε» ….. απαξιώνοντας συνολικά την ύπαρξή τους έτσι κι αλλιώς.    Πως στέκεται στην ζυγαριά, η στις μέρες μας αναβίωση της Λαϊκής Δημοκρατικής κυριαρχίας που απαιτεί ενεργό όγκο συμμετεχόντων επομένως ευρύτερη εκπροσώπηση και όχι αντιπροσώπευση με αυτή της μείωσης των εκπροσωπούντων, σε ευοίωνους καιρούς  ;;;    Εκ διαμέτρου αντίθετες…… Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι και πάλι οικονομικό, αλλά καθαρά το αυθαίρετα και θρασύτατα προνομιακό τους μετερίζι, που συμβάλλει σε αυτό με την πολιτική στάση της και η αριστερή πτέρυγα στο σύνολό της.  

Με λογικές του χρέους και εξηγώντας απλώς την Εθνική καταστροφή, με διάφορα ημίμετρα – προτάσεις, κολλημένοι σε τυπωμένα πλασματικά νούμερα των παράλογων και παράνομων αξιώσεων, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον, αν δεν αντιδράσει γενναία, με την θετική υποστήριξη όλων αυτών που βγαίνουν και ενημερώνουν μπροστά με αληθή στοιχεία έχοντας ενδόμυχα ορθό προσανατολισμό, αντί να δείχνουν προς λάθος κατευθύνσεις ενδεχομένως παρασυρόμενοι …….   Ό,τι γίνεται στην πολιτική ομολογουμένως δεν γίνεται τυχαία. Έχει προσχεδιαστεί το κάθε αύριο σε βάθος χρόνου και από όλες τις πιθανές πλευρές.  Εκεί λοιπόν βρίσκεται ο εχθρός και αυτό θα πρέπει να αλλάξει, σίγουρα όχι η προσχηματική ανάδευσή του.  Η 5η φάλαγγα που ξεζουμίζει κάθε κύτταρο, κάθε κοινωνικό ιστό που όμοιά της δεν έχει υπάρξει σε άλλο μέρος του κόσμου, πρέπει οπωσδήποτε να ξηλωθεί.  Καταλάβατε κ. Λαβδιώτη ;;;  Γιατί τουλάχιστον η Ζωή Γεωργαντά κατάφερε σε μια στιγμή να παραδεχθεί την ορθότητα της πρότασης, έστω και με αμφιβολία.  Υπάρχει όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, κάτι πέραν των αριθμών που εσείς διαβάζετε και σας πιάνει τρόμος μεταδιδόμενος, υποστηρίζοντας αναδευόμενα πρόσωπα .  Και η ανακατανομή του πλούτου επί το δικαιότερον δεν θα το κάνουν απλώς οι οικονομολόγοι, αλλά οι έντιμοι πολιτικοί που διορίζουν τους έντιμους σαν και εσάς και την Ζωή, οικονομολόγους ή σε άλλες καίριες θέσεις…. 

Για να κατανοήσει σε βάθος κάποιος την όποια πεποίθηση που κουβαλά στο κεφάλι του και εφ όσον έχει καλή πρόθεση και δεν έχει ύποπτες προθέσεις, τότε θα πρέπει να εξετάζει την ιδεοληψία που τον διακατέχει - είτε λόγω επαγγέλματος είτε για όποιον άλλον λόγο - και από την αντίστροφη ροή / φορά της.  Και ας λάβουν όλοι υπ’ όψιν πως για κάθε δάνειο πέφτει μίζα, αφού και στριγκάκι να πουλήσεις σήμερα ο κάθε πωλητής θα πάρει την προμήθειά του. Η λογική του όλα είναι εμπορεύματα και όχι αγαθά που κάποιοι θα πρέπει να παίρνουν ποσοστά, πρέπει να εκλείψει. Δεν θα γίνει η χώρα και η ανθρωπότητα ολόκληρη γεμάτη από πωλητές που θα πουλούν στους υπόλοιπους για να παίρνουν μίζες / προμήθειες σε κάθε περίπτωση. Είναι σαν να διαχωρίζεται η κοινωνία από τους εξουσιαστές των διαφόρων προσφορών και στους εξαρτημένα εξουσιαζόμενους καταναλωτές, ώστε εύκολα να στρέφεται κάποιος ενάντια στο δικαίωμα του κάθε διεκδικητού ενάντια των συμφερόντων του, πλασματικών ή μη.   

Νομίζω πως έχω καλύψει αρκετά από όσα θα ήθελα να σας εκφράσω. Το μόνον που απομένει είναι εσείς να συλλογιστείτε όλα αυτά και ίσως άλλα τόσα που τυχόν παράλειψα στην πολυλογία μου, μόνοι σας με τον εαυτό σας.  Πάντως αν η Λευκή ψήφος είναι το μέσον που θα μας φέρει πιο κοντά στο να γνωριστούμε και να μαχηθούμε,  δεν έχουμε παρά να το σκεφθούμε και να το δοκιμάσουμε.    

Νάγια

Υς : σκεφθείτε κάτι. Από ποιο κράτος θα πάει να διεκδικήσει το οτιδήποτε η Ελλάδα από την Γερμανία, από την στιγμή που είναι Α.Ε ;;;  Ένας ακόμα όρος που πρέπει να εξαλειφθεί από την οικονομία, που καμία σχέση δεν έχει με την έννοια Οικονομία!                 
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥ «ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΥ»



Με το δικαίωμα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και μόνον σε αυτήν την βάση, παραθέτω τα παρακάτω για συλλογισμό. 

Είναι γνωστό τουλάχιστον σε όσους επιθυμούν να έχουν διευρυμένη και αμερόληπτη πληροφόρηση, ότι όλο το πολιτικό σύστημα από την μία άκρη έως την άλλη, έφερε σε αυτήν την κατάσταση την χώρα μας. Προσωπικά δεν κοιτώ το τι μπορεί να λένε όλοι αυτοί μέσα στα τελευταία χρόνια, αλλά το σύνολο των ενεργειών και πράξεών τους, όπως και αν ονομάζονται.  Το κατάφεραν πάντως με πολύ απλό τρόπο όπως το γράφω από την αρχή της οικονομικής επίθεσης και της υποτέλειας, ότι δηλαδή μοιράστηκαν μεταξύ τους το «καλό» και το «κακό», έτσι ώστε να έλκει το κάθε πλοκάμι ανά περίπτωση τους «τυφλωμένους» οπαδούς, έχοντας έστω οι τελευταίοι την ελπίδα ότι το «κακό» θα μετριαστεί εκ των έσω.  Κατάλαβε όμως μία σεβαστή μερίδα του Ελληνικού λαού πως αυτό δεν είναι εφικτό, με αποτέλεσμα να αδρανεί, να αποστασιοποιείται και να μην αξιοποιείται, κάτω από μία λογικοφανή βάση, καθόλου όμως χρήσιμη για τα κοινά.  Αντίθετα οι κυβερνήσεις στηρίζονταν σε ποσοστά λιγότερα του νομίμου, απαξιώνοντας μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού. Είμαι υπέρμαχος της Αριστοτελικής αρχής της συμμετοχής στα κοινά όπως και αν είναι η εκάστοτε κατάσταση και δεν είναι η αδράνεια ή απάθεια αυτή που δίνει λύσεις. Αντίθετα εξυπηρέτησε και  εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα.  

Εύλογα λοιπόν ο κάθε αμερόληπτα και ανιδιοτελής σκεπτόμενος πολίτης αντιλαμβάνεται και αισθάνεται, ότι το στημένο πολιτικό σύστημα τον έφερε σε ένα απόλυτο αδιέξοδο ανυπαρξίας εναλλακτικής επιλογής σε μια κρισιμότατη ιστορική και καθοριστική στιγμή για την ζωή του και το Έθνος του, η οποία θα αντιπροσώπευε τις δικές του βουλήσεις και τα δίκαια και αξιοπρεπή αιτήματα του.  Το σύστημα από την άλλη, ενώ δίνει επιφανειακά κάποιο δημοκρατικό προφίλ με την ίδρυση κομμάτων, εν τούτοις ψηφίζει ευνοϊκούς νόμους υπέρ του, θωρακίζοντάς όλες τις διεξόδους κατά παράβαση του Συντάγματος που ρητά αναφέρει την «Λαϊκή κυριαρχία» εκτοπίζοντάς την εξωθεσμικά, αντισυνταγματικά και παρανόμως, χρησιμοποιώντας τα παραθυράκια του Βαυαρικού ολιγαρχικού καίτοι μέχρι ενός βαθμού κοινωνικού Συντάγματος και ταυτόχρονα περιορίζει την άμεση επαφή με την κοινή γνώμη των διαφορετικών φωνών, μέσα από τους μηχανισμούς πληροφόρησης τους οποίους ελέγχει καθολικά.  Δηλαδή πόσο δημοκρατικό είναι να μην ακούγονται κόμματα που λαμβάνουν χαμηλό ποσοστό ;;;  Αυτό δεν λέγεται Δημοκρατία.   

Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει το δίλλημα …… Η μία πλευρά είναι να ψηφίσει κάποιος αυτούς που τον υποδούλωσαν έμπρακτα με υπογραφές και βούλες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ), πράγμα εντελώς αδιανόητο, ανήθικο και αντεθνικό, όταν παρέδωσαν την χώρα αμαχητί μάλιστα προ μνημονίου και διερωτάται κάποιος «πως είναι δυνατόν να προ-γνώριζε η Ψαρούδα Μπενάκη τα όσα διάβαζε στον Παπούλια ;;;» . Καλά αυτός δεν αντέδρασε και γνωρίζουμε πολύ καλά το γιατί. Από πλευράς τους δε αυτά τα κόμματα,  είναι καθόλα εύλογο να χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο και θεμιτό μέσον ώστε να επιρρεάσουν μέσω της κατατρομοκράτησης και της ψυχολογικής βίας την κοινή γνώμη υπέρ τους, στηριζόμενοι ταυτόχρονα και ύπουλα, ότι τάχατε ενδιαφέρονται για τα Εθνικά θέματα, έναντι της κακής και αδύνατης πλευράς του αντιπάλου. Πράγμα όμως εντελώς ψευδές, όταν ο μεν πρώην πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς στην υποτιθέμενη αποστασία του είχε ήδη ανοίξει τα σύνορα της Αλβανίας και όταν έχει σύμφωνα με δημοσίευμα δε, υποσχεθεί ίδρυση μουσουλμανικού κράτους στην Θράκη.  Θυμόμαστε όλοι επίσης την δήλωση του Παυλόπουλου «καλώς ορίζουμε όλους τους μετανάστες για να ανορθώσουμε την οικονομία μας όλοι μαζί» Κοινώς μπούρδες ….. Εξάλλου το γνωστό βιντεάκι με τον Μητσοτάκη την εποχή της αποστασίας Σαμαρά – Σιμπιλίδη 1992, δεν αφορούσε την Εθνική εξωτερική πολιτική, αλλά η διαφορά τους έγκειτο στα οικονομικά συμφέροντα που υποστήριζαν, ακριβώς όπως τα διεμήνυε ο Μητσοτάκης στον λόγο του «περί συμφερόντων», χωρίς να αναφέρεται ενίοτε στους δικούς του . Δεν γεννήθηκε ζήτημα δηλαδή αν θα ξεπουληθεί η χώρα, αλλά στο ποιος θα τα πάρει μπιρ παρά.  Κάτι ανάλογο δηλαδή που συμβαίνει και σήμερα.  Έτσι απλά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα.      
    
Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μη δοκιμασμένη βέβαια, η οποία όμως κατακτήθηκε από αυτούς που διέλυσαν φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ και από αυτούς τους ίδιους που ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια με κλειστά τα μάτια την κάθε γραμμή του κόμματός τους, επί 20 χρόνια(!) Έχουμε όμως και την επίκαιρη πολιτική στάση του Τσίπρα ήτοι α) η μεταβολή του αρχικού πολιτικού λόγου β) η επίσκεψή του στο Αμερικανικό ίδρυμα που τον προσκάλεσε γ) η επίσκεψη στο πετρελαιοπαραγωγό Τέξας δ) η επίσκεψή του στον Mr Harris του Εβραϊκού λόμπυ που επενέβη στα εσωτερικά της χώρας ε) η επίσκεψη του στον Πάπα ο οποίος είναι ένας εκ των τριών βασικών μετόχων της Ε.Ε. 

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο χρωματικών τάσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) είναι απλώς ο τρόπος χειρισμού ενός Ηθικού, Πνευματικού, Συνειδησιακού και Εξαθλιωτικού εγκλήματος.  Ο ένας δηλαδή συντηρούσε την ήπια γραμμή αφαίμαξης, ενώ ο άλλος  θρασύτατα άδειαζε τα ταμεία, οργανώνοντας τον υποστηρικτικό κομματικό του στρατό σε καίριες θέσεις της κρατικής μηχανής, 1ον) για να κλέπτει χωρίς να παίρνει κανένας χαμπάρι 2ον) για να διατηρείται αυστηρή εχεμύθεια και σκέπασμα του εγκλήματος με κάθε τρόπο και  3ον) η αλληλοεξάρτησή του(ς) για την διατήρηση της επιβίωσής του(ς) στον πρωταγωνιστικό πολιτικό τους θώκο, καλύπτοντας παράλληλα τα νώτα τους με παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους, βλέπε άρθρο 86. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε.    Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι σε απλούς και μη διαπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους!

Το ΚΚΕ καίτοι σε μη κυβερνητικό θώκο, εκτός της σύμπραξής του με την ΝΔ το βρώμικο 1989, όπου αναγκάζεται το ΚΚΕ να καθαιρέσει την ηγεσία της εντόνως διαφωνούσας ΚΝΕ με άλλη, συνέχιζε να στηρίζει σε πολλά από αυτά τις μεταπολιτευτικές φιλελεύθερου χαρακτήρα κυβερνήσεις.  Ένας βασικός τρόπος ενίσχυσης ως παράδειγμα, ήταν η υποστήριξη μέσω του συνδικαλισμού τής καταβαράθρωσης της Εθνικής μας βιομηχανίας και παραγωγής, με τις - κατά την ξερή και άκαμπτη άποψή της - επιθέσεις εκ των έσω, κτυπώντας υποτίθεται το κεφάλαιο, ενώ δεν εναντιώνεται στην επίθεση του τερατώδους χρηματιστηριακού διεθνούς κεφαλαίου στις μέρες μας, ακολουθώντας απλώς την ψυχρή και ξύλινη πολιτική γλώσσα και γενικολογία περί «των δικαιωμάτων του προλεταριάτου» και «κατά του κεφαλαίου» απλώς και αορίστως, που ως γνωστόν ως πολιτική αντίληψη πήγε ιστορικά πάτος μετά την «επιτυχία» του στην παραμονή της φτώχειας από την Κομμουνιστική νομενκλατούρα του ΣΟΒΙΕΤ των 20.000.000 νεκρών, που κανένας δεν τιμά την μνήμη τους, όπως και αυτών των θυμάτων του Β’ π.π παρά μόνον επιλεκτικά.  Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν αρκετά χρόνια όταν ένας πελάτης σαν και εμένα σε ένα super market περιμένοντας στην ουρά,  γύρισε και μου είπε σε μια συνομιλία «στον κομμουνισμό περίμενες στην ουρά να αγοράσεις ένα αγαθό, στον καπιταλισμό τους πληρώνεις για να περιμένεις» !!!

Όλες αυτές όμως οι χρωματικές αποχρώσεις, έβγαλαν και παραπαίδια – κομματικούς κλώνους όπως Ποτάμια, Δράση, Ελιές, του δρομέα και ποδηλάτη εθνοκτόνου Γιωργάκη, μην και ξεγλιστρά και ξεφεύγει κανείς από δω και από κει.  Μπορεί σήμερα να μην λαμβάνουν μέρος, κάποιοι από αυτούς τους κλώνους… στις εκλογές, με το πρόσχημα της πολωτικής δικομματικής σφαγής, αλλά θα συμμετάσχουν στις λίαν συντόμως επόμενες (όπως πχ. Δημιουργία ξανά), για να μην σας πω πως θα ξεπηδήσουν και άλλα επιπλέον.  
Η χώρα των κομμάτων και των αποκομμάτων ….. 

Ερχόμαστε στο δια ταύτα. Τι μέλει γενέσθαι σήμερα. Το δίλημμα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζω ένθερμα ότι η κρίση δεν είναι οικονομική.  Την χρησιμοποιούν απλώς αμείλικτα ως εργαλείο εξαθλίωσης και μείωσης αντιστάσεων, αντιδράσεων και ορθολογικής κριτικής σκέψης.  Μέχρι να φτάσουν βέβαια σε αυτό το σημείο, άλλα εργαλεία είχαν διαμορφώσει τον διχασμό των κοινωνιών μέσα από θρησκείες και πολιτικές αποχρώσεις εδώ και αιώνες, με παράλληλη παραποίηση και απόκρυψη των πραγματικών ιστορικών γεγονότων και με την αλλοίωση της Εθνικής ταυτότητας, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται μέσα από το Σύνταγμά μας.  Και όχι φυσικά ότι συνέβη μόνον στην πατρίδα μας, είχαν προηγηθεί δυστυχώς άλλες φυλές σε μακρινές χώρες πολύ νωρίτερα.  Στο σημείο αυτό οφείλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση, πως αν κάτι δεν μας αρέσει και θέλουμε να το αλλάξουμε, επειδή κατά την ύπουλη προτροπή ανοήτως απαξιώσαμε τις Εθνικές μας ρίζες και την αξία του Πνευματικού και Επιστημονικού πολιτισμού μας, ας καταλάβουμε πως αυτό θα μπορεί να γίνει μόνον όταν καταφέρουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας κατάσταση, όντες ενωμένοι και από κοινού αποφασισμένοι.  Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι όλα είναι ένα στυγνό παιγνίδι ελέγχου του μυαλού, του πνεύματος και κλοπή της ενέργειας του ανθρώπου, με σκοπό την καθήλωσή του, την αυτοματοποίηση του, την «ζομπική» μαζοποίησή του.  Μέχρι και ο Τσόμσκυ Εβραίος ον στην καταγωγή, βγήκε σε παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό να εξηγήσει και να ενημερώσει για το φθονερό και σκοτεινό σχεδιασμό της κρατούσας οικονομικής ελίτ.  Βοήθησε, για όποιους τον κατακρίνουν ;;; Βοήθησε και αυτό έχει βαρύτητα και όχι η οποιαδήποτε κριτική της όποιας κρυφής ενδεχομένως προθέσεως. Πάντοτε κρατούμε τα θετικά και πετούμε αυτά που αλλοιώνουν τα θετικά. 

Τι χάνουμε όμως όταν στρέφουμε την προσοχή μας εκεί που μας δείχνουν ή που μας καθηλώνουν ;;; Την Εθνική προοπτική και την Εθνική αξιοπρέπεια, δικαίωμα του κάθε Έθνους και φυλής επί της γης.  Όλα αυτά όμως ως αυτονόητα δεν αφορούν καμία πολιτική του έτσι ή αλλιώς και αλλιώτικα.  Είναι υπεράνω παντός κάθε ιδεολογήματος και κάθε ιδεοληψίας.  Η οικονομία διορθώνεται όταν έχεις Ελληνική Εθνική κυβέρνηση, Εθνική ακεραιότητα, Εθνική ομοψυχία.  Η Εθνική καταστροφή, η γενοκτονία και ο αφανισμός όμως, δεν διορθώνονται. Χωρίς πατρίδα, χωρίς βάσεις, χωρίς περί – της ουσίας (περιουσία), τίποτα δεν έχεις να βελτιώσεις.  Θα αφομοιωθούν όσοι επιζήσουν είτε εντός είτε εκτός της χώρας και θα μετατραπούν σε απλούς αριθμούς με το «πτυχίο» του Μεγάλου αδελφού στον εγκέφαλό τους, οι υπόλοιποι αναλόγως ηλικίας ενδιαμέσως και σταδιακά θα επιστρέψουν «εις τον Συμπαντικόν Κύριον» …….   

Άκουσα σήμερα λοιπόν την τοποθέτηση του κ. Νικόπουλου πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πατέρα της Χαράς Νικοπούλου στην εκπομπή τού πολύ καλού φίλου και δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς τον οποίο συγχαίρω για την τοποθέτησή του στην πρόταση του κ. Νικόπουλου την οποία θα μεταφέρω ακολούθως και με την οποία συντάσσομαι.    Φυσικά προϋποθέτει όχι να συνταχθώ μόνον εγώ, αλλά ένα κρίσιμο τμήμα του εκλογικού σώματος, μη παραβλέποντας βέβαια τις ψήφους των Ελληνοποιημένων μεταναστών οι οποίοι βέβαια έχουν παντελή άγνοια του μεγέθους της εκμετάλλευσής τους, πράγμα που θα έπρεπε να είχαμε επωμιστεί σε όποια περίπτωση και ευκαιρία μας εμφανιζόταν .  Εν πάσει περιπτώσει ……  Οφείλουμε να πάψουμε να βλέπουμε τα πράγματα ανταγωνιστικά, παρά μόνον επιμορφωτικά. Χωρίς επιμόρφωση πάνω στην όποια γνώση έχει ο άλλος, ο κόσμος τούτος θα παραμένει διανοητικά ελεγχόμενος και ουδέποτε αυτάρκης. 
 
Θα πρέπει λοιπόν να σηκωθούν όλοι από πολυθρόνες, ντιβάνια , καναπέδες, καφάσια, να κατέβουν από βουνά και ραχούλες, για να ασκήσουν τον μονοήμερο κάθε τέσσερα χρόνια εκλογικό τους θεσμικό δικαίωμα, ρίχνοντας όμως Λευκή ψήφο, αποδεχόμενη την εξήγηση του κ. Νικόπουλου που υποστήριξε πως όσο και αν απαξίωσαν την Λευκή ψήφο, αυτή είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη και απλώς μουλωχτά στηρίζονται σε κάποια ερμηνεία του Συντάγματος, φέρνοντας παράλληλα ένα παράδειγμα μίας βουλευτού που έκανε δικαστήριο και κέρδισε την έδρα που την είχε καταλάβει άλλος, εξ αιτίας του μη υπολογισμού της Λευκής ψήφου.  Δεν ακολούθησε όμως περιέργως κανείς άλλος αυτήν την οδό ……..  Όταν λέμε Λευκή ψήφο, εννοούμε Λευκή ψήφο και όχι κόμμα «Λευκή ψήφος ή Λευκό».  Να μην το εξηγώ περισσότερο.

Δεν συντάσσομαι σε καμία περίπτωση με τις τοποθετήσεις των κ. Λαβδιώτη και της Ζωής Γεωργαντά ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με γνώμονα να κριθεί αργότερα για την μετεκλογική του στάση ή με το σκεπτικό «ότι κάποια από αυτά θα κάνει… τουλάχιστον» και που φυσικά θα αφορούν κάποια θέματα οικονομικής πολιτικής.  Το ζήτημα δεν είναι αν θα ζούμε με επιπλέον 50 ευρώ στην τσέπη, αλλά αν θα εξακολουθούμε να έχουμε πατρίδα που μας προστατεύει για την ομαλή διαβίωσή μας ή θα αντικατασταθούμε με την πλήρη εξόντωσή μας ως Έθνος και αυτό δεν μπορώ να το παραβλέψω.  
Είπαμε την οικονομία μπορούμε να την ανορθώσουμε μόνον όταν φύγουμε από την μέγγενη της νομισματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ε.Ε, ένα μόρφωμα εντελώς εξωγενές της κουλτούρας της και του όποιου πολιτιστικού και πνευματικού της επιπέδου, που στην περίπτωσή μας έχει σκοπό με οικονομικά μέσα για την εκπόρθηση της Ελλάδάς μας και την αντίστοιχη ολοκλήρωση σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Δεν γίνεται τα «άγρια να διώξουν τα ήμερα» λέει η πάνσοφη Λαϊκή μας παροιμία και ισχύει σε κάθε περίπτωση.  Ο κ. Νικόπουλος είπε χαρακτηριστικά «πως η Ευρώπη είμαστε εμείς και αυτοί να έρθουν σε μας και όχι να πάμε εμείς σε αυτούς».  Κατόπιν αυτών, το ότι έχουν βαλθεί να βγάλουν ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΜΩΣ τον ΣΥΡΙΖΑ, θεοί και δαίμονες, αμέσως μετά την ξαφνική στροφή του Σαμαρά από το «δεν χρειάζεται να πάμε σε εκλογές, θα εξαντλήσουμε την τετραετία», στην αιφνίδια πολιτική του κίνηση περί εκλογής του ΠτΔ νωρίτερα από την επιταγή του Συντάγματος, αυτό και μόνον θα έπρεπε να είχε ψυλλιάσει αυτούς τους «άπαντες».  Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά, όχι για να στραφούμε υπέρ της ΝΔ ή να κερδίσει μπόνους, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, αλλά στο ποια η πολιτική τακτική του Σαμαρά στο παρελθόν και πόσο άπτεται με αυτήν του σήμερα!  Κοινώς τα «συγκοινωνούντα δοχεία» της πολιτικής ζωής του τόπου μας.  

Από μια άλλη οπτική γωνία, ποιο το κέρδος που θα υπάρξει να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός ολίγων μηνών για να ξανά επανέλθει η ΝΔ στην εξουσία, χαιρέκακα και πιο ενισχυμένη από τους δυσαρεστημένους που μπορεί να τους έρθει και η φαεινή ιδέα να στραφούν σε αυτούς που υποστήριζαν ένθερμοι ως σωστή επιλογή την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ;;;  Τι Εθνικό μη εύκολα αναστρέψιμο κακό θα συντελεστεί σε αυτό το χρονικό διάστημα της Συριζέικης κυβέρνησης ;;;  Μπορεί να απαντήσει κάποιος ;;;  Στην πατρίδα μας νύχτα περνούν τους νόμους, δεν είναι πρωτόγνωρο. Ο Ανδρέας άλλαξε σε μια νύχτα νόμο για να παντρευτεί την εκλεκτή Μιμή.  Όσο για την άποψη ότι «τότε ο κόσμος θα καταλάβει και θα ξεσηκωθεί», μπορεί κάλλιστα και ευκολότερα να το καταλάβει και να το αποδείξει από τώρα στο πόσο μπορεί να οργανωθεί από μόνος του, χωρίς καθοδηγητές.  

Θεωρώ απολύτως ορθό, ότι ένα ποσοστό πάνω του 50-51% Λευκή ψήφο που δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα όταν η αποχή κυμαίνεται περίπου στο 37-40% ας προσθέσουμε και τα άκυρα, αυτό το σώμα θα είχε να κερδίσει πολλά, όπως ότι : όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ήταν παράνομες αρχής γενομένης τούτου του παράλογου εκλογικού νόμου ως λόγος και αιτία και δίπλα τους θα συνηγορούν ισχυροί πυλώνες α) η μήνυση για Εθνική προδοσία που απεδέχθη ο Άρειος Πάγος και διαβάστηκε και αναγνώστηκε εντός βουλής, β) τα όσα κατατέθηκαν στο Ειδικό δικαστήριο περί εγκληματικών οργανώσεων εξ αιτίας του χρηματισμού τους από Siemens γ) παραποίηση στοιχείων με την γνωστή υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ  δ) απόφαση του ΟΗΕ υπέρ τωνκρατών και κατά των δανειστών κλπ κλπ κλπ …..  

 Όλες οι χώρες του κόσμου δανείζονται, δεν μπορεί όμως να μην αποδείξεις πως διεθνής παράγοντας σε συνεργασία με τον ντόπιο, δάνειζαν οι μεν για να τρώνε οι δε, όταν ταυτόχρονα στέγνωναν την χώρα από την δυνατότητά της να αποπληρώνει τα δάνειά της, με υψηλά επιτόκια δανεισμού του νομίσματος, καταστρέφοντας μεθοδικά παράλληλα την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή της χώρας. Ταιριάζει απόλυτα με αυτό που ισχυρίζονται οι καταστροφείς της χώρας διεκδικώντας την ψήφο των φοβισμένων και εξαρτώμενων προβάτων, πως θα ξεπουληθούν όλα για να αναπτυχθεί η χώρα …. Η χώρα θα αναπτυχθεί ή οι πολυεθνικές , τα μονοπώλια ;;;  με τον όποιο εναπομείναντα Ελληνικό πληθυσμό να δουλεύει σκλάβος όπως κάποτε δούλευαν και ακόμα δουλεύουν στις φεουδαρχικές φυτείες ;;;  Αυτό είναι Εθνικό έγκλημα.  Άκουσα μάλιστα πως θέλουν να βάλουν χέρι στην Αμφίπολη, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο κ. Νικόπουλος  με ποιόν γίνεται αυτό (!!!)  

Αν ο τόσο αξιόλογος ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πράγματι να βοηθήσει, θα είχε σηκωθεί μαζί με το ΚΚΕ και θα είχαν αποχωρήσει από την Βουλή, (αν δεν κάνω λάθος είχε κάνει ανάλογη πρόταση ο Καμμένος στον Συριζα αλλά δεν δέχθηκαν), προξενώντας έστω τοπικές εκλογές, αλλάζοντας παρ’ όλα αυτά το ποσοστό του εκλογικού σώματος εντός βουλής, πράγμα σημαντικότατο!  Αλλά επίσης θα μπορούσαν όλοι αυτοί να συγκεντρώσουν 30 υπογραφές (σιγά το μεγάλο νούμερο) ώστε να στείλουν την καταγγελία περί Εθνικής προδοσίας, στην δικαιοσύνη.  Αυτές οι κινήσεις θα ήταν η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.  Δεν το έκαναν όμως, υπό το παραπάνω πρόσχημα υποτίθεται, που με απλή λογική ήδη καταρρίπτεται.   

Όσο για την μείωση των εδρών έχω βαρεθεί να το γράφω. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ.  Αυτή η λογική είναι σαν να λέει «δεν πειράζει ας τους καταργήσουμε και εντελώς. Να μην χρηματίζονται πολλοί κιόλας και να μην υπάρχουν περιθώρια να ξεφεύγουν κάποιοι υπέρ του Λαού …. Ας χρηματίζεται ένας ή όλο και λιγότεροι που θα ελέγχονται ευκολότερα και με λιγότερο κόστος για την πολιτική διαπλοκή».  Τι ένας , τι 100.  Εδώ η Αρχαία Αθήνα με τους 160-170.000 χιλιάδες κατοίκους και διατηρούσε 500 βουλευτές !!! Ούτε είναι ορθή πολιτική τοποθέτηση «τι τους έχουμε και τους πληρώνουμε» ….. απαξιώνοντας συνολικά την ύπαρξή τους έτσι κι αλλιώς.    Πως στέκεται στην ζυγαριά, η στις μέρες μας αναβίωση της Λαϊκής Δημοκρατικής κυριαρχίας που απαιτεί ενεργό όγκο συμμετεχόντων επομένως ευρύτερη εκπροσώπηση και όχι αντιπροσώπευση με αυτή της μείωσης των εκπροσωπούντων, σε ευοίωνους καιρούς  ;;;    Εκ διαμέτρου αντίθετες…… Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι και πάλι οικονομικό, αλλά καθαρά το αυθαίρετα και θρασύτατα προνομιακό τους μετερίζι, που συμβάλλει σε αυτό με την πολιτική στάση της και η αριστερή πτέρυγα στο σύνολό της.  

Με λογικές του χρέους και εξηγώντας απλώς την Εθνική καταστροφή, με διάφορα ημίμετρα – προτάσεις, κολλημένοι σε τυπωμένα πλασματικά νούμερα των παράλογων και παράνομων αξιώσεων, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον, αν δεν αντιδράσει γενναία, με την θετική υποστήριξη όλων αυτών που βγαίνουν και ενημερώνουν μπροστά με αληθή στοιχεία έχοντας ενδόμυχα ορθό προσανατολισμό, αντί να δείχνουν προς λάθος κατευθύνσεις ενδεχομένως παρασυρόμενοι …….   Ό,τι γίνεται στην πολιτική ομολογουμένως δεν γίνεται τυχαία. Έχει προσχεδιαστεί το κάθε αύριο σε βάθος χρόνου και από όλες τις πιθανές πλευρές.  Εκεί λοιπόν βρίσκεται ο εχθρός και αυτό θα πρέπει να αλλάξει, σίγουρα όχι η προσχηματική ανάδευσή του.  Η 5η φάλαγγα που ξεζουμίζει κάθε κύτταρο, κάθε κοινωνικό ιστό που όμοιά της δεν έχει υπάρξει σε άλλο μέρος του κόσμου, πρέπει οπωσδήποτε να ξηλωθεί.  Καταλάβατε κ. Λαβδιώτη ;;;  Γιατί τουλάχιστον η Ζωή Γεωργαντά κατάφερε σε μια στιγμή να παραδεχθεί την ορθότητα της πρότασης, έστω και με αμφιβολία.  Υπάρχει όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, κάτι πέραν των αριθμών που εσείς διαβάζετε και σας πιάνει τρόμος μεταδιδόμενος, υποστηρίζοντας αναδευόμενα πρόσωπα .  Και η ανακατανομή του πλούτου επί το δικαιότερον δεν θα το κάνουν απλώς οι οικονομολόγοι, αλλά οι έντιμοι πολιτικοί που διορίζουν τους έντιμους σαν και εσάς και την Ζωή, οικονομολόγους ή σε άλλες καίριες θέσεις…. 

Για να κατανοήσει σε βάθος κάποιος την όποια πεποίθηση που κουβαλά στο κεφάλι του και εφ όσον έχει καλή πρόθεση και δεν έχει ύποπτες προθέσεις, τότε θα πρέπει να εξετάζει την ιδεοληψία που τον διακατέχει - είτε λόγω επαγγέλματος είτε για όποιον άλλον λόγο - και από την αντίστροφη ροή / φορά της.  Και ας λάβουν όλοι υπ’ όψιν πως για κάθε δάνειο πέφτει μίζα, αφού και στριγκάκι να πουλήσεις σήμερα ο κάθε πωλητής θα πάρει την προμήθειά του. Η λογική του όλα είναι εμπορεύματα και όχι αγαθά που κάποιοι θα πρέπει να παίρνουν ποσοστά, πρέπει να εκλείψει. Δεν θα γίνει η χώρα και η ανθρωπότητα ολόκληρη γεμάτη από πωλητές που θα πουλούν στους υπόλοιπους για να παίρνουν μίζες / προμήθειες σε κάθε περίπτωση. Είναι σαν να διαχωρίζεται η κοινωνία από τους εξουσιαστές των διαφόρων προσφορών και στους εξαρτημένα εξουσιαζόμενους καταναλωτές, ώστε εύκολα να στρέφεται κάποιος ενάντια στο δικαίωμα του κάθε διεκδικητού ενάντια των συμφερόντων του, πλασματικών ή μη.   

Νομίζω πως έχω καλύψει αρκετά από όσα θα ήθελα να σας εκφράσω. Το μόνον που απομένει είναι εσείς να συλλογιστείτε όλα αυτά και ίσως άλλα τόσα που τυχόν παράλειψα στην πολυλογία μου, μόνοι σας με τον εαυτό σας.  Πάντως αν η Λευκή ψήφος είναι το μέσον που θα μας φέρει πιο κοντά στο να γνωριστούμε και να μαχηθούμε,  δεν έχουμε παρά να το σκεφθούμε και να το δοκιμάσουμε.    

Νάγια

Υς : σκεφθείτε κάτι. Από ποιο κράτος θα πάει να διεκδικήσει το οτιδήποτε η Ελλάδα από την Γερμανία, από την στιγμή που είναι Α.Ε ;;;  Ένας ακόμα όρος που πρέπει να εξαλειφθεί από την οικονομία, που καμία σχέση δεν έχει με την έννοια Οικονομία!                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου