a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αυτά που γράφω αυτήν την στιγμή ήθελα να τα γράψω εδώ και δύο μέρες, αλλά δυστυχώς πάσχουσα από χρόνιες ημικρανίες, η πάθηση με κράτησε μακριά από διάφορα που ήθελα να κάνω μεταξύ αυτών και τις ακόλουθες επισημάνσεις.

1) Ξεκινώ με την πιο σημαντική που ακούει στην εδώ και μέρες είδηση για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Αθήνα.  Θα μου πείτε, γείτονα χώρα, πρέπει να κρατούμε καλές σχέσεις και τα τοιαύτα.  Έχουμε όμως παρεξηγήσει το "καλές" σχέσεις, με τις πρέπουσες, ωφέλιμες και αξιοπρεπείς σχέσεις.  Δεν ξέρω με τι ατζέντα και πάνω απ' όλα με τι θράσος έρχεται ο εν λόγω κύριος στην χώρα μας.  Ένα όμως είναι σίγουρο, πως έχει τις πλάτες της Γερμανίας. 
Εμείς από πλευράς μας, πως δεχόμαστε τον τούρκο επίσημο, όταν η χώρα του δεν σέβεται την Κυπριακή προεδρία στην Ε.Ε. ;;  Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος.  Κανονικά θα έπρεπε να αναβληθεί επ' αόριστον.  
Παρόλο που η χώρα υποτίθεται ελευθερώθηκε απ' τους Γερμανούς, αυτό στην ουσία δεν έγινε ποτέ, από εποχή του Όθωνος του Βαβαρού.

2) Η κατοχή της Γερμανίας δεν τελείωσε ποτέ. Πριν λίγα χρόνια αλώνιζαν οι επόμενες γενιές ως τουρίστες με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, μέχρι και την πιο απίθανη σπιθαμή του τόπου μας, ανακαλύπτοντας όσα δεν γνωρίζουμε εμείς οι αυτόχθονες, χαρτογραφώντας και μελετώντας. Σήμερα αλωνίζουν επισήμως μέσω των ιδρυμάτων της που επαναλειτουργούν μετά από χρόνια. 
Στην Σαντορίνη ένα παλιό απομεινάρι της παλιάς Γερμανικής φρουράς είναι μια μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων με την ονομασία "Αντενάουερ".  Ο Κόνραντ Αντενάουερ ήταν ανιψιός του ανασκαφέα της αρχαίας Θήρας Φριδερίκου Χίλερ φον Γκέρτρινγκεν. Ο τελευταίος όταν επισκέφθηκε την χώρα μας το 1950, ζήτησε να επισκεφθεί την παλιά του ανασκαφή στο νησί.  Ο τότε υπουργός Συντονισμού Σπύρος Μαρκεζίνης, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα. Επειδή δεν υπήρχε άνετη πρόσβαση στο σημείο, έδωσε εντολή άμεσα να ανοιχθεί δρόμος για την "επίσημη" επίσκεψη.  Ο δρόμος που τελείωσε σε χρόνο ντε τε, ονομάστηκε "ο δρόμος των επτά ημερών" !! Ήταν η εποχή που η Ελλάδα άρχιζε να γνωρίζει τον περιβόητο Γερμανικό κολοσσό της Siemens, μέσω επενδύσεων αφού αποζημιώσεις δεν είχαν πληρωθεί ως όφειλαν.   Την εποχή εκείνη και πάλι είχε ξεσπάσει ανάλογο σκάνδαλο με την Siemens, όταν ο Έλληνας εκπρόσωπός της και υπουργός των Συγκοινωνιών, κατηγόρησε στενό συνεργάτη του Κων/νου Καραμανλή για μίζες και σκανδαλώδη συμφωνία.  Το 1958 το θρίλερ έλαβε τέλος με την υπογραφή συμβιβαστικής λύσης με παραχωρήσεις, έως του σημείου της αμνήστευσης των Ναζί εγκληματιών στην Ελλάδα.  Καθόλου λοιπόν τυχαία, λαμβάνοντας υπ' όψιν την συνέχιση της παντοκρατορίας του κολοσσού στην χώρα. Τα ιδρύματα "Κων/νου Καραμανλή" (που επιχορηγείται μάλιστα από τον κρατικό κορβανά) συνδέεται στενά με το ίδρυμα "Κόνραντ Αντενάουερ" , με εμπορικές συμφωνίες που υποκαθιστούν ακόμα και τις επίσημες κυβερνήσεις !

Προ των εκλογών της 24ης Μαίου 2012, σύμφωνα με το CRASH εκ του οποίου αντλώ τα στοιχεία, στην αίθουσα "Κωστής Παλαμάς" του Παν/μίου Αθηνών, συναντήθηκαν Γερμανικά μεγαλοστελέχη του γερμανικού Σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος (SPD) , ο επικεφαλής τους ιδρύματος "Αντενάουερ" think tank του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο Γερμανός πρέσβης, ένας άνθρωπος κλειδί του lobby του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων και γερμανοτραφείς έλληνες παράγοντες.  Πως άλλωστε ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν θα έβγαινε δημοσίως με άνεση να μιλήσει για ΕΟΖ ολόκληρης της Ελληνικής επικράτειας, δηλαδή φορολογικός παράδεισος για τις επιχειρήσεις τους και γκούλαγκ εργασιακών συνθηκών ή Νταχάου αν το επιθυμείτε ;;

Η Γερμανία έστειλε λοιπόν αρμόδιους εγκέφαλους να εργαστούν πάνω στην Ελληνογερμανική συνεργασία, στρώνοντας έδαφος φιλικό. Ο πιο γνωστός μας είναι ο κ. Φούχτελ, που εκτός των επιχειρησιακών επιδιώξεών του, έχει αναλάβει να φροντίζει διακριτικά την Γερμανική επιρροή στις εξελίξεις της χώρας. 
Στην λίστα των Γερμανικών ιδρυμάτων think tank επαναφοράς βρίσκεται και το ίδρυμα "Φρίντριχ Έμπερτ" του (SPD), που το διευθύνει ο Χρήστος Κατσιούλης ένθερμος υποστηρικτής των ΕΟΖ, αλλά και μικρότερα όπως το "Ρόζα Λούξεμπουμπουργκ" που ανήκει στο Die Linke της αριστεράς και το "Χάνριχ Μπελ" που ανήκει στο ινστιτούτο των Γερμανών πρασίνων.
Στο σημείο αυτό ταιριάζει απόλυτα σε παραλλαγή "το όλοι μαζί θα φάνε". 
Τα εν λόγω ιδρύματα όμως δραστηριοποιούνται και σε γειτονικές χώρες όπως Αλβανία, Κόσοβο, Λετονία και φυσικά Τουρκία. Τα ιδρύματα αυτά φροντίζουν επιμελώς για την εκπαίδευση των ομοιδεατών τους στις χώρες που έχουν πατήσει το ποδάρι τους, υποστηριζόμενα χρηματικά πάντα από την μητέρα πατρίδα τους.  
Το ωραίο είναι πως κατηγορούμε την Κίνα και την χρηματοδότηση όλων των εδώ Κινεζικών επιχειρήσεων, χωρίς να βλέπουμε τα όσα συμβαίνουν κοντύτερα σε μας. 

Στόχος αυτών των ιδρυμάτων είναι μαζί με Έλληνες συνδικαλιστές, να πραγματοποιούν εκδηλώσεις όσον αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας, συνέδρια με ειδικά θέματα οικολογικού τουρισμού, ανανεώσιμες πηγές και γενικότερα οικονομικής ανάπτυξης.  Το βόλι των σοσιαλοδημοκρατικών ιδρυμάτων αφορά τα συνδικάτα και οι εργασιακές σχέσεις τριτοκοσμικού αποικιοκρατικού καθεστώτος.  Η δραστηριοποίησή τους βεβαίως εμφανίζεται από εποχής του γερμανοτραφούς Σημίτη (μην ξεχνάμε τον αδελφό του καθηγητή και συνταγματολόγο στην Γερμανία), τον οποίο όχι τυχαία καλούν για διάφορες διαλέξεις στα Γερμανικά παν/μια.

Ο Γιόζεφ Άκερμαν το 2009 μήνα Σεπτέμβριο, στρεφόμενος στους ομοτράπεζους του σε φημισμένο παραλιακό εστιατόριο έξω απ' την Αλεξανδρούπολη, στο οποίο παραβρισκόταν και η Κατερίνα Καραγιάννη στέλεχος παλιότερα της Deutsche Bank και ιδρύτρια του Οικονομικού Φόρουμ της Θράκης, η οποία ήταν η ίδια που έριξε την ιδέα δημιουργίας των ΕΟΖ, ο Άκερμαν είπε "εδώ είναι ο αληθινός παράδεισος"  (!!).  Φέρνοντας ως ζωντανό παράδειγμα τις ήδη 14 υπάρχουσες στην Πολωνία στην χώρα του Λεχ Βαλέσα, ως προηγούμενο ...!!!, στις οποίες θα απασχοληθούν και παράνομοι μετανάστες, βάσει της γερμανικής νομικής έκθεσης, εκπονημένη απ'την νομική εταιρεία Danckelmann und Kerst.  Η χρησιμοποίησή τους στηρίζεται στο άρθρο 37-5 του Ν 3907/2011 (οδηγία 2008/115/ΕΚ), κατά την οποία αυτό μπορεί να συμβεί όταν η χώρα μέλος αδυνατεί να συμβάλει στην αξιοπρεπή διαβίωση, βιοτικές ανάγκες και στέγαση των υπηκόων τρίτων χωρών !!!
Πως όμως μπορεί να στηριχθεί αυτό ως επιχείρημα, όταν πληρώνουμε όλοι μας για την δωρεάν περίθαλψη των μεταναστών, την στιγμή που οι Έλληνες χρυσοπλήρωναν τόσα χρόνια, αλλά δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους ;;  εεεε ;;;;
Τι ψήφιζαν τόσα χρόνια οι ευρωβουλευτές μας, μηδενός εξαιρουμένου ;; Την θανατική ποινική της χώρας τους ;;

Στην δε υπόθεση του σχεδίου Ανάν, δεν δραστηριοποιήθηκαν μόνον Αμερικανοί και Άγγλοι, αλλά επίσης και το ίδρυμα "Φρίντριχ΄'Εμπερτ".  Το τελευταίο ξεδίπλωσε μεταξύ άλλων προγραμμάτων και το πρόγραμμα - σχέδιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας, με συστράτευση ελλήνων και τούρκων δημοσιογράφων, για την θετικότητα του σχεδίου !!  Κάποιο ανάλογο σχέδιο εκτυλίχθηκε και στην Αλβανία την εποχή των παρατραπεζών του Μπερίσα, με βασικό σκοπό την εξασφάλιση των "στρατηγικών μετάλλων" και επομένως στον διαμελισμό των Βαλκανίων.   
Πόσες φορές φωνάζω για την ενότητα και την συνεργασία των Βαλκανικών χωρών κατά των εισβολέων τους, παραγκωνίζοντας τα προπαγανδιστικά σχέδια των think tank (!!)  Σιγά μην υπάρχει ωριμότητα....

Τα ίδια think tank απ' το 2010 είναι που προωθούν την προπαγάνδα στα Σκόπια με την μελέτη υπό τον προκλητικό τίτλο "Οι Μακεδόνες και Έλληνες φοιτητές συζητούν", ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν  "Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες υπάρχουν ως ειλικρινείς γείτονες και φίλοι" , ιδέες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Πολιτική σκέψη", παρουσίαση του ιδρύματος Αντενάουερ στην ΦΥΡΟΜ...
Σύμφωνα με το περιοδικό CRASH, ο Γερμανός δ/ντής του ιδρύματος "Φρίντριχ Έμπερ" δήλωσε στα εγκαίνια "πως αν θέλεις να "βοηθήσεις" την Ελλάδα, έρχεσαι στην χώρα" και συνεχίζοντας σημείωσε σχετικά με το κοινό νόμισμα πως "δεν είναι συμβατό με την Εθνική κυριαρχία, γι αυτό πρέπει να πάμε σε υποχωρήσεις ως προς αυτήν" .  Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και το άλλο think tank η Άννα Διαμαντοπούλου ως εκπρόσωπος του Ευαγ. Βενιζέλου, η οποία είπε "πως όταν το παλιό πεθαίνει, μέχρι να έλθει το καινούργιο, το ενδιάμεσο είναι η εποχή των τεράτων!!".  Παρευρέθη τέλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ  Γ. Παναγόπουλος, οποίος είπε πως "ζούμε την δική μας Βαϊμάρη".
 
Οι σχέσεις των ιδρυμάτων "Αντενάουερ" και "Κ. Καραμανλή" είναι πολύ στενή, αφού το πρώτο φροντίζει για την επιμόρφωση και την επιλογή των στελεχών του δευτέρου, όπως και του κόμματος !!. Μην μας κάνει εντύπωση για την φιλική στάση της Μέρκελ στον Σαμαρά, ούτε και το ότι ο Κωστάκης junior τον υποστηρίζει.  Μάλιστα σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή εχθές άκουσα, πως κάποια στιγμή θα ανοίξει το στοματάκι του, όχι τώρα όμως και θα μας επανέλθει ως "σωτήρας" ....
Το ίδρυμα "Νίκος Πουλαντζάς" συνδέεται στενά με το αριστερό Die Linke, όσο για το "Χαίνριχ Μπελ" επέλεξε την Θεσσαλονίκη με εκπρόσωπο την 'Ολγα Δρόσου. 

Όπως συνεπάγεται εξ όλων των ανωτέρω, ο Φούχτελ δεν είναι παρά ένας υπουργός ή υφυπουργός συντονιστής όλων αυτών των δραστηριοτήτων. Ο υπεύθυνος που θα αναλάβει τα κονδύλια των 16 δις ευρώ του ΕΣΠΑ, να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες μελέτες, επενδύσεις και την εξασφαλισμένη προ συμφωνημένη απορροφητικότητα, αφού ως χώρα της Ε.Ε αναγκαστικά δικαιούται να τα εκταμιεύσει η χώρα μας.  Τι λέτε τώρα ;; Να πάνε αλλού γι αλλού ;; όχι φυσικά....με τόσο κακή δημόσια και διεφθαρμένη διοίκηση ...;;  Επ ευκαιρία, ο Ράιχενμπαχ ανήκει στο SPD και ο Φούχτελ στο CDU.  Όσο για τις ΕΟΖ, υποστηρικτές εκτός της εσωτερικής διαπλοκής και των γερμανικών ταγμάτων κατοχής, παρουσιάζεται ο Χατζηδάκης (που δυστυχώς μόνον αυγά έφαγε στο κεφάλι) και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σύμφωνα με δήλωσή του στο Spiegel.

Κατόπιν όλων αυτών, ξένα και ελληνικά ιδρύματα βρίσκουν κενά εγκεφάλου κεφάλια σε όλα τα επίπεδα, να σπείρουν πειραματικά τις ιδεολογίες τους, στο πειραματόζωο Ελλάς.  Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να επιτύχουν την αποδοχή των "καλών" προθέσεων των "φίλων" μας των Γερμανών !!

3) Παρακολούθησα επίσης συνέντευξη της Ρεπούση στον "Αθήνα 984", η οποία δήλωσε με έπαρση πως δεν γινόταν κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, όχι για αριθμητικούς λόγους, αλλά για πολιτικό κόστος...
Σε ερώτηση σχετικά με τα επονείδιστα εξοντωτικά και συνεχή μέτρα, με αυθάδεια είπε "υπάρχουν και χειρότερα" ....
Σε ερώτηση τι απ έγιναν οι προεκλογικές εξαγγελίες και τα προεκλογικά προγράμματα είπε " δεν έχει πάει περίπατο η βάση των προεκλογικών προγραμματικών συμφωνιών. Η βάση υπάρχει για να μας επιτρέπει να συγκυβερνούμαι !!!, άσχετα αν δεν τα καταφέρνουμε όλα...Αφού δεν μπορούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τώρα, τότε πρέπει να τα ξαναδούμε, να τα επαναξετάσουμε. Ακόμα είναι μικρό το χρονικό διάστημα..."  Και συνεχίζει " Η ρήτρα των αρνητικών επιπτώσεων ή αντικατάστασης,  υπάρχει απ΄ την προηγούμενη κυβέρνηση.  Η ΔΗΜΑΡ απλώς έβαλε την θετική αντικατάσταση..."
Αυτό και αν είναι πολιτικός λόγος !!!!!!  Μίλησε επίσης για αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας.
Σε ανάλογη ερώτηση, η Ρεπούση απάντησε πως δεν υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές τάσεις εντός της ΔΗΜΑΡ, απλώς διαφορετικές απόψεις, οι οποίες είναι διαχειρίσιμες".   Με το τελευταίο έδωσε την εντύπωση, πως αυτοί που εμφανίζονται ως μη υποστηρικτές των νέων μέτρων, είναι ευκολοδιαχειρίσημοι (!!!). 

Τελικό κλου όλων των παραπάνω είναι μόνον οι ακόλουθες λεξούλες : βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε "ιδανικούς ηλίθιους"

Νάγια

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Αυτά που γράφω αυτήν την στιγμή ήθελα να τα γράψω εδώ και δύο μέρες, αλλά δυστυχώς πάσχουσα από χρόνιες ημικρανίες, η πάθηση με κράτησε μακριά από διάφορα που ήθελα να κάνω μεταξύ αυτών και τις ακόλουθες επισημάνσεις.

1) Ξεκινώ με την πιο σημαντική που ακούει στην εδώ και μέρες είδηση για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Αθήνα.  Θα μου πείτε, γείτονα χώρα, πρέπει να κρατούμε καλές σχέσεις και τα τοιαύτα.  Έχουμε όμως παρεξηγήσει το "καλές" σχέσεις, με τις πρέπουσες, ωφέλιμες και αξιοπρεπείς σχέσεις.  Δεν ξέρω με τι ατζέντα και πάνω απ' όλα με τι θράσος έρχεται ο εν λόγω κύριος στην χώρα μας.  Ένα όμως είναι σίγουρο, πως έχει τις πλάτες της Γερμανίας. 
Εμείς από πλευράς μας, πως δεχόμαστε τον τούρκο επίσημο, όταν η χώρα του δεν σέβεται την Κυπριακή προεδρία στην Ε.Ε. ;;  Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος.  Κανονικά θα έπρεπε να αναβληθεί επ' αόριστον.  
Παρόλο που η χώρα υποτίθεται ελευθερώθηκε απ' τους Γερμανούς, αυτό στην ουσία δεν έγινε ποτέ, από εποχή του Όθωνος του Βαβαρού.

2) Η κατοχή της Γερμανίας δεν τελείωσε ποτέ. Πριν λίγα χρόνια αλώνιζαν οι επόμενες γενιές ως τουρίστες με τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, μέχρι και την πιο απίθανη σπιθαμή του τόπου μας, ανακαλύπτοντας όσα δεν γνωρίζουμε εμείς οι αυτόχθονες, χαρτογραφώντας και μελετώντας. Σήμερα αλωνίζουν επισήμως μέσω των ιδρυμάτων της που επαναλειτουργούν μετά από χρόνια. 
Στην Σαντορίνη ένα παλιό απομεινάρι της παλιάς Γερμανικής φρουράς είναι μια μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων με την ονομασία "Αντενάουερ".  Ο Κόνραντ Αντενάουερ ήταν ανιψιός του ανασκαφέα της αρχαίας Θήρας Φριδερίκου Χίλερ φον Γκέρτρινγκεν. Ο τελευταίος όταν επισκέφθηκε την χώρα μας το 1950, ζήτησε να επισκεφθεί την παλιά του ανασκαφή στο νησί.  Ο τότε υπουργός Συντονισμού Σπύρος Μαρκεζίνης, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα. Επειδή δεν υπήρχε άνετη πρόσβαση στο σημείο, έδωσε εντολή άμεσα να ανοιχθεί δρόμος για την "επίσημη" επίσκεψη.  Ο δρόμος που τελείωσε σε χρόνο ντε τε, ονομάστηκε "ο δρόμος των επτά ημερών" !! Ήταν η εποχή που η Ελλάδα άρχιζε να γνωρίζει τον περιβόητο Γερμανικό κολοσσό της Siemens, μέσω επενδύσεων αφού αποζημιώσεις δεν είχαν πληρωθεί ως όφειλαν.   Την εποχή εκείνη και πάλι είχε ξεσπάσει ανάλογο σκάνδαλο με την Siemens, όταν ο Έλληνας εκπρόσωπός της και υπουργός των Συγκοινωνιών, κατηγόρησε στενό συνεργάτη του Κων/νου Καραμανλή για μίζες και σκανδαλώδη συμφωνία.  Το 1958 το θρίλερ έλαβε τέλος με την υπογραφή συμβιβαστικής λύσης με παραχωρήσεις, έως του σημείου της αμνήστευσης των Ναζί εγκληματιών στην Ελλάδα.  Καθόλου λοιπόν τυχαία, λαμβάνοντας υπ' όψιν την συνέχιση της παντοκρατορίας του κολοσσού στην χώρα. Τα ιδρύματα "Κων/νου Καραμανλή" (που επιχορηγείται μάλιστα από τον κρατικό κορβανά) συνδέεται στενά με το ίδρυμα "Κόνραντ Αντενάουερ" , με εμπορικές συμφωνίες που υποκαθιστούν ακόμα και τις επίσημες κυβερνήσεις !

Προ των εκλογών της 24ης Μαίου 2012, σύμφωνα με το CRASH εκ του οποίου αντλώ τα στοιχεία, στην αίθουσα "Κωστής Παλαμάς" του Παν/μίου Αθηνών, συναντήθηκαν Γερμανικά μεγαλοστελέχη του γερμανικού Σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος (SPD) , ο επικεφαλής τους ιδρύματος "Αντενάουερ" think tank του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο Γερμανός πρέσβης, ένας άνθρωπος κλειδί του lobby του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων και γερμανοτραφείς έλληνες παράγοντες.  Πως άλλωστε ο συγκεκριμένος σύνδεσμος δεν θα έβγαινε δημοσίως με άνεση να μιλήσει για ΕΟΖ ολόκληρης της Ελληνικής επικράτειας, δηλαδή φορολογικός παράδεισος για τις επιχειρήσεις τους και γκούλαγκ εργασιακών συνθηκών ή Νταχάου αν το επιθυμείτε ;;

Η Γερμανία έστειλε λοιπόν αρμόδιους εγκέφαλους να εργαστούν πάνω στην Ελληνογερμανική συνεργασία, στρώνοντας έδαφος φιλικό. Ο πιο γνωστός μας είναι ο κ. Φούχτελ, που εκτός των επιχειρησιακών επιδιώξεών του, έχει αναλάβει να φροντίζει διακριτικά την Γερμανική επιρροή στις εξελίξεις της χώρας. 
Στην λίστα των Γερμανικών ιδρυμάτων think tank επαναφοράς βρίσκεται και το ίδρυμα "Φρίντριχ Έμπερτ" του (SPD), που το διευθύνει ο Χρήστος Κατσιούλης ένθερμος υποστηρικτής των ΕΟΖ, αλλά και μικρότερα όπως το "Ρόζα Λούξεμπουμπουργκ" που ανήκει στο Die Linke της αριστεράς και το "Χάνριχ Μπελ" που ανήκει στο ινστιτούτο των Γερμανών πρασίνων.
Στο σημείο αυτό ταιριάζει απόλυτα σε παραλλαγή "το όλοι μαζί θα φάνε". 
Τα εν λόγω ιδρύματα όμως δραστηριοποιούνται και σε γειτονικές χώρες όπως Αλβανία, Κόσοβο, Λετονία και φυσικά Τουρκία. Τα ιδρύματα αυτά φροντίζουν επιμελώς για την εκπαίδευση των ομοιδεατών τους στις χώρες που έχουν πατήσει το ποδάρι τους, υποστηριζόμενα χρηματικά πάντα από την μητέρα πατρίδα τους.  
Το ωραίο είναι πως κατηγορούμε την Κίνα και την χρηματοδότηση όλων των εδώ Κινεζικών επιχειρήσεων, χωρίς να βλέπουμε τα όσα συμβαίνουν κοντύτερα σε μας. 

Στόχος αυτών των ιδρυμάτων είναι μαζί με Έλληνες συνδικαλιστές, να πραγματοποιούν εκδηλώσεις όσον αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας, συνέδρια με ειδικά θέματα οικολογικού τουρισμού, ανανεώσιμες πηγές και γενικότερα οικονομικής ανάπτυξης.  Το βόλι των σοσιαλοδημοκρατικών ιδρυμάτων αφορά τα συνδικάτα και οι εργασιακές σχέσεις τριτοκοσμικού αποικιοκρατικού καθεστώτος.  Η δραστηριοποίησή τους βεβαίως εμφανίζεται από εποχής του γερμανοτραφούς Σημίτη (μην ξεχνάμε τον αδελφό του καθηγητή και συνταγματολόγο στην Γερμανία), τον οποίο όχι τυχαία καλούν για διάφορες διαλέξεις στα Γερμανικά παν/μια.

Ο Γιόζεφ Άκερμαν το 2009 μήνα Σεπτέμβριο, στρεφόμενος στους ομοτράπεζους του σε φημισμένο παραλιακό εστιατόριο έξω απ' την Αλεξανδρούπολη, στο οποίο παραβρισκόταν και η Κατερίνα Καραγιάννη στέλεχος παλιότερα της Deutsche Bank και ιδρύτρια του Οικονομικού Φόρουμ της Θράκης, η οποία ήταν η ίδια που έριξε την ιδέα δημιουργίας των ΕΟΖ, ο Άκερμαν είπε "εδώ είναι ο αληθινός παράδεισος"  (!!).  Φέρνοντας ως ζωντανό παράδειγμα τις ήδη 14 υπάρχουσες στην Πολωνία στην χώρα του Λεχ Βαλέσα, ως προηγούμενο ...!!!, στις οποίες θα απασχοληθούν και παράνομοι μετανάστες, βάσει της γερμανικής νομικής έκθεσης, εκπονημένη απ'την νομική εταιρεία Danckelmann und Kerst.  Η χρησιμοποίησή τους στηρίζεται στο άρθρο 37-5 του Ν 3907/2011 (οδηγία 2008/115/ΕΚ), κατά την οποία αυτό μπορεί να συμβεί όταν η χώρα μέλος αδυνατεί να συμβάλει στην αξιοπρεπή διαβίωση, βιοτικές ανάγκες και στέγαση των υπηκόων τρίτων χωρών !!!
Πως όμως μπορεί να στηριχθεί αυτό ως επιχείρημα, όταν πληρώνουμε όλοι μας για την δωρεάν περίθαλψη των μεταναστών, την στιγμή που οι Έλληνες χρυσοπλήρωναν τόσα χρόνια, αλλά δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους ;;  εεεε ;;;;
Τι ψήφιζαν τόσα χρόνια οι ευρωβουλευτές μας, μηδενός εξαιρουμένου ;; Την θανατική ποινική της χώρας τους ;;

Στην δε υπόθεση του σχεδίου Ανάν, δεν δραστηριοποιήθηκαν μόνον Αμερικανοί και Άγγλοι, αλλά επίσης και το ίδρυμα "Φρίντριχ΄'Εμπερτ".  Το τελευταίο ξεδίπλωσε μεταξύ άλλων προγραμμάτων και το πρόγραμμα - σχέδιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας, με συστράτευση ελλήνων και τούρκων δημοσιογράφων, για την θετικότητα του σχεδίου !!  Κάποιο ανάλογο σχέδιο εκτυλίχθηκε και στην Αλβανία την εποχή των παρατραπεζών του Μπερίσα, με βασικό σκοπό την εξασφάλιση των "στρατηγικών μετάλλων" και επομένως στον διαμελισμό των Βαλκανίων.   
Πόσες φορές φωνάζω για την ενότητα και την συνεργασία των Βαλκανικών χωρών κατά των εισβολέων τους, παραγκωνίζοντας τα προπαγανδιστικά σχέδια των think tank (!!)  Σιγά μην υπάρχει ωριμότητα....

Τα ίδια think tank απ' το 2010 είναι που προωθούν την προπαγάνδα στα Σκόπια με την μελέτη υπό τον προκλητικό τίτλο "Οι Μακεδόνες και Έλληνες φοιτητές συζητούν", ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν  "Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες υπάρχουν ως ειλικρινείς γείτονες και φίλοι" , ιδέες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Πολιτική σκέψη", παρουσίαση του ιδρύματος Αντενάουερ στην ΦΥΡΟΜ...
Σύμφωνα με το περιοδικό CRASH, ο Γερμανός δ/ντής του ιδρύματος "Φρίντριχ Έμπερ" δήλωσε στα εγκαίνια "πως αν θέλεις να "βοηθήσεις" την Ελλάδα, έρχεσαι στην χώρα" και συνεχίζοντας σημείωσε σχετικά με το κοινό νόμισμα πως "δεν είναι συμβατό με την Εθνική κυριαρχία, γι αυτό πρέπει να πάμε σε υποχωρήσεις ως προς αυτήν" .  Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και το άλλο think tank η Άννα Διαμαντοπούλου ως εκπρόσωπος του Ευαγ. Βενιζέλου, η οποία είπε "πως όταν το παλιό πεθαίνει, μέχρι να έλθει το καινούργιο, το ενδιάμεσο είναι η εποχή των τεράτων!!".  Παρευρέθη τέλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ  Γ. Παναγόπουλος, οποίος είπε πως "ζούμε την δική μας Βαϊμάρη".
 
Οι σχέσεις των ιδρυμάτων "Αντενάουερ" και "Κ. Καραμανλή" είναι πολύ στενή, αφού το πρώτο φροντίζει για την επιμόρφωση και την επιλογή των στελεχών του δευτέρου, όπως και του κόμματος !!. Μην μας κάνει εντύπωση για την φιλική στάση της Μέρκελ στον Σαμαρά, ούτε και το ότι ο Κωστάκης junior τον υποστηρίζει.  Μάλιστα σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή εχθές άκουσα, πως κάποια στιγμή θα ανοίξει το στοματάκι του, όχι τώρα όμως και θα μας επανέλθει ως "σωτήρας" ....
Το ίδρυμα "Νίκος Πουλαντζάς" συνδέεται στενά με το αριστερό Die Linke, όσο για το "Χαίνριχ Μπελ" επέλεξε την Θεσσαλονίκη με εκπρόσωπο την 'Ολγα Δρόσου. 

Όπως συνεπάγεται εξ όλων των ανωτέρω, ο Φούχτελ δεν είναι παρά ένας υπουργός ή υφυπουργός συντονιστής όλων αυτών των δραστηριοτήτων. Ο υπεύθυνος που θα αναλάβει τα κονδύλια των 16 δις ευρώ του ΕΣΠΑ, να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένες μελέτες, επενδύσεις και την εξασφαλισμένη προ συμφωνημένη απορροφητικότητα, αφού ως χώρα της Ε.Ε αναγκαστικά δικαιούται να τα εκταμιεύσει η χώρα μας.  Τι λέτε τώρα ;; Να πάνε αλλού γι αλλού ;; όχι φυσικά....με τόσο κακή δημόσια και διεφθαρμένη διοίκηση ...;;  Επ ευκαιρία, ο Ράιχενμπαχ ανήκει στο SPD και ο Φούχτελ στο CDU.  Όσο για τις ΕΟΖ, υποστηρικτές εκτός της εσωτερικής διαπλοκής και των γερμανικών ταγμάτων κατοχής, παρουσιάζεται ο Χατζηδάκης (που δυστυχώς μόνον αυγά έφαγε στο κεφάλι) και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σύμφωνα με δήλωσή του στο Spiegel.

Κατόπιν όλων αυτών, ξένα και ελληνικά ιδρύματα βρίσκουν κενά εγκεφάλου κεφάλια σε όλα τα επίπεδα, να σπείρουν πειραματικά τις ιδεολογίες τους, στο πειραματόζωο Ελλάς.  Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να επιτύχουν την αποδοχή των "καλών" προθέσεων των "φίλων" μας των Γερμανών !!

3) Παρακολούθησα επίσης συνέντευξη της Ρεπούση στον "Αθήνα 984", η οποία δήλωσε με έπαρση πως δεν γινόταν κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, όχι για αριθμητικούς λόγους, αλλά για πολιτικό κόστος...
Σε ερώτηση σχετικά με τα επονείδιστα εξοντωτικά και συνεχή μέτρα, με αυθάδεια είπε "υπάρχουν και χειρότερα" ....
Σε ερώτηση τι απ έγιναν οι προεκλογικές εξαγγελίες και τα προεκλογικά προγράμματα είπε " δεν έχει πάει περίπατο η βάση των προεκλογικών προγραμματικών συμφωνιών. Η βάση υπάρχει για να μας επιτρέπει να συγκυβερνούμαι !!!, άσχετα αν δεν τα καταφέρνουμε όλα...Αφού δεν μπορούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τώρα, τότε πρέπει να τα ξαναδούμε, να τα επαναξετάσουμε. Ακόμα είναι μικρό το χρονικό διάστημα..."  Και συνεχίζει " Η ρήτρα των αρνητικών επιπτώσεων ή αντικατάστασης,  υπάρχει απ΄ την προηγούμενη κυβέρνηση.  Η ΔΗΜΑΡ απλώς έβαλε την θετική αντικατάσταση..."
Αυτό και αν είναι πολιτικός λόγος !!!!!!  Μίλησε επίσης για αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας.
Σε ανάλογη ερώτηση, η Ρεπούση απάντησε πως δεν υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές τάσεις εντός της ΔΗΜΑΡ, απλώς διαφορετικές απόψεις, οι οποίες είναι διαχειρίσιμες".   Με το τελευταίο έδωσε την εντύπωση, πως αυτοί που εμφανίζονται ως μη υποστηρικτές των νέων μέτρων, είναι ευκολοδιαχειρίσημοι (!!!). 

Τελικό κλου όλων των παραπάνω είναι μόνον οι ακόλουθες λεξούλες : βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε "ιδανικούς ηλίθιους"

Νάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου