a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μια φυλή που ζει στην Βόρειο- Δυτική Κίνα, στην Επαρχία Ξινγιάνγκ που συνορεύει με το Αφγανιστάν, κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού. Στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται και η πασίγνωστη έρημος Τάκλα Μαχάν, που σημαίνει "πήγαινε και δεν θα ξαναγυρίσεις".  Μούμιες 4000 ετών που βρέθηκαν στην περιοχή αλλά και ευρήματα Ελληνιστικών χρόνων, δείχνουν την ευρεία διαδοχή ανθρώπων και πολιτισμών, μέχρι να κατοικηθεί η περιοχή από Τούρκικους πληθυσμούς. Οι Ουιγούροι Τούρκοι ανήκουν στους κατακτητές που παραδόξως θα ξεχαστεί η ιδιαιτέρως αποτελεσματική τους δράση.
Η πρωτοεμφάνιση των Τούρκικων φυλών, εστιάζεται στην Μαντζουρία, όταν άρχισε η εξάπλωσή τους, κατά την πρώτη χιλιετία π.Χ, στην Άνω Ασία με την ονομασία Χιόνγκ-νου και Γιουέ-τσε, πολιορκώντας την Κίνα, από βορρά.
Οι Γιουέ-τσε οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τους Χιόνγκ-νου, φτάνουν στη Φεργκανά του σημερινού Ουζμπεκιστάν, στη συνέχεια στη Σογδιανή και καταλήγουν στη Βακτριανή, όπου καταστρέφουν το διάσημο ελληνικό βασίλειο που ίδρυσαν οι επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτή ήταν και η πρώτη επώδυνη συνέπεια επί του ελληνικού κόσμου, εξ αιτίας του γεγονότος της ύπαρξης των τουρκικών ομάδων.  Η περιοχή Ξινγιάνγκ μετατράπηκε σε βάση - ορμητήριο των Τουρκόφωνων φυλών.  Η συνάντηση τους με τον πολιτισμένο κόσμο αρχίζει στη Σογδιανή και στη Σαμαρκάνδη, όπου καταστρέφουν στην αρχή το μεγάλο ιρανικό πολιτισμό που είχε δημιουργηθεί και εκτουρκίζουν στη συνέχεια τον πληθυσμό του τόπου.  Αυτές οι πρωταρχικές ιστορικές συνθήκες διαμόρφωσαν αυτό που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως “τουρκικός χαρακτήρας”.

 Ο Jean-Paul Roux, γράφοντας από μια φιλική, έως και υμνητική σκοπιά, την ιστορία των Τούρκων, επισημαίνει: “Η περιπέτεια (της περιπλάνησης στην ιστορία των Τούρκων) είναι φτιαγμένη από καλπασμούς αλόγων, από βιασμούς κοριτσιών, από πόλεις που καίγονται, από κρανία που σχηματίζουν ολόκληρα βουνά. Είναι φτιαγμένη από βία και αίμα. …Για το Ισλάμ, οι Τούρκοι υπήρξαν στην αρχή η ρομφαία του, αλλά αργότερα η ασπίδα. Μισθοφόροι εδώ, αρχηγοί μισθοφόρων εκεί, χτυπιούνται. Οι αντίπαλοί τους ; Όλος ο κόσμος. Όλοι οι λαοί με τη σειρά, από τους πιο κοντινούς, ως τους πιο μακρυνούς. Όσο για τους άμεσους γείτονές τους ; Τους θεωρούν πάντοτε κληρονομικούς εχθρούς ! Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες ειρηνικές περίοδοι, ευεργετικές και υπέροχες, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως ανάμεσα σε δυο  σφαγές. Οι Τούρκοι έχουν ιμπεριαλιστικές τάσεις να κατακτούν, να κυριαρχούν…”  
Η λέξη Τούρκος εμφανίζεται μετά την λαίλαπα του Αττίλα και των Ούννων, δηλαδή γύρο στα 550 μ.χ, απ΄ την φυλή Του-κυέ => Τουρούκ => Τούρκος.  Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά την "συνάντηση"  Ελλήνων και Τούρκων, ήτοι την διαμάχη Χριστιανών και Μουσουλμάνων,  που άνοιξε τον δρόμο στους Τούρκους για τη διεκδίκηση του ελληνικού κόσμου (!!!!) ΕΔΩ

Επιστρέφοντας στους Ουϊγούρους, τους ακολουθεί βαρύς απολογισμός αίματος και θυσιών, απ' όταν παροτρύνθηκαν για την αυτονόμησή τους και για περισσότερα δικαιώματα. Η περιοχή τους ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη στις αρχές του 20ου αι., με ονομασία "Ανατολικό Τουρκεστάν", αλλά τέθηκε υπό πλήρη Κινεζικό έλεγχο επί Μάο το 1949.  Σήμερα εκ νέου επίσημα χαρακτηρίζεται (ημι)αυνόνομη περιοχή, όπως το Θιβέτ, όχι όμως έχοντας ιδιαίτερη αξία.  Ας θυμηθούμε επίσης τα ανάλογα αιματηρά επεισόδια, με τους μοναχούς του Θιβέτ.  Οι Ουιγούροι  είναι Τουρκικής καταγωγής και είναι το τελευταίο Τουρκο-κοζάκικο φύλο που υπέκυψε στην λαίλαπα του εξουσιαστικού Σουνιτικού Ισλάμ, από τους εισβολείς Άραβες, τρέφοντας μίσος όχι μόνον κατά των Χαν, αλλά και κατά των Περσο-Σιιτών.      
 
Πριν όμως απ' αυτό, είχαν αναπτύξει ισχυρό κράτος, το κράτος των Χιουγκ-νου, οι οποίοι πολέμησαν επανειλημμένα με τους Κινέζους. Κατεστράφησαν τον 3ο μ..Χ. αιώνα, με αποτέλεσμα να στραφούν στην Δύση με την επέλαση των Ούννων, απ' τους οποίους υποφέρει στις μέρες μας και όχι μόνον , η γηραιά ήπειρος.  Τον 8ο αι. κατέλαβαν την περιοχή της σημερινής Μογγολίας και ίδρυσαν ένα ισχυρό κράτος, η πρωτεύουσα του οποίου βρισκόταν στην περιοχή των σημερινών ερειπίων του Καρακόρουμ. Τον 9ο αι. εκδιώχθηκαν από τους Κιργισίους και ίδρυσαν δύο άλλα βασίλεια στη βορειοδυτική Κίνα, ένα στη σημερινή επαρχία Γκανσού και ένα άλλο στην περιοχή  Ξινγιάνγκ Ουιγκούρ, το οποίο κατέλαβαν οι Μογγόλοι τον 13ο αι. 
Οι Ουιγούροι  εξισλαμίστηκαν κυρίως κατά τον 15ο αι.   

Δύο φορές προσπάθησαν να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους (1930 & 1940) ανεπιτυχώς. Τα παιδιά των Χαν και τα παιδιά των Ουιγούρων, έπαιζαν σε διαφορετικές αυλές και διδάσκονταν σε διαφορετικές αίθουσες και σε διαφορετική γλώσσα διδασκαλίας.   Σήμερα, σύμφωνα με έκθεση της Οργάνωσης «Save the Children», τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Είναι πολύ δύσκολο για τους νεαρούς Ουιγούρους να μάθουν την πατρογονική τους γλώσσα, αφού από το 2005 τα κινεζικά, έχουν απομείνει η μοναδική γλώσσα που διδάσκεται στα σχολεία. (στο σημείο αυτό δυστυχώς κάνω τον παραλληλισμό με την "δια βίου μάθησις" Διαμαντοπούλου και την πρότασή της για την Αγγλική γλώσσα , καθώς και τον βιασμό της Ελληνικής γλώσσας μας)

Στην περιοχή ζουν 8,5 εκατ. Ουιγούροι. Η Κίνα κατηγορείται πως για να εδραιώσει την επιρροή της στην περιοχή, που είναι ιδιαίτερης στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας, αποτελώντας το 1/6 της συνολικής έκτασης, με πετρέλαιο - φυσικό αέριο - άνθρακα - βαμβάκι (που το εξάγει ως έτοιμο ρούχο ανά τον κόσμο) και πολύτιμα μέταλλα, ενορχηστρώνει την μετανάστευση Κινέζων, της φυλής Χαν.  Για τους λόγους αυτούς, η χώρα αρνήθηκε στην Shell και στην ΒΡ να εμπλακούν στην κατασκευή του πολυαναμενόμενου αγωγού Δύσης- Ανατολής και για τον οποίον ανησυχεί ευνοήτως, σε ενδεχόμενο σαμποτάζ από μουσουλμάνους Ουιγούρους αυτονομιστές. Ανακοπή αυτών των διόδων θα ήταν σαν να φράζονταν οι αεραγωγοί στους οποίους στηρίζεται ένας οργανισμός για να αναπνεύσει.
Σήμερα οι Χαν στην περιοχή, αποτελούν πάνω απ' το 40% του πληθυσμού (47% οι Ο.), με άνθηση στην γεωργία και το εμπόριο, με την συμβολή των Κινεζικών αναπτυξιακών σχεδιασμών, αλλά εις βάρος των Ο. και υπέρ των έποικων Χαν.

Πέραν της επαρχίας Ξινγιάνγκ στην Κίνα, υπάρχουν μικρές κοινότητες Ουιγούρων στο Πακιστάν, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Μογγολία, το Ουζμπεκιστάν, την Τουρκία, αλλά και στην κεντρική επαρχία Χιουνάν της Κίνας.

Κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, οι Ουιγούροι προσπάθησαν να αναδείξουν το πρόβλημα τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την καταστολή των Κινεζικών αρχών με αρκετά θύματα. Όχι πάντως υπό την σκέψη τόσο για την ανεξαρτησία τους, αφού έχουν αποδεχθεί την Κινεζική κυριαρχία σύμφωνα με λεγόμενα αντιπροσώπων τους, αλλά τουλάχιστον για μια ουσιαστική και πραγματική αυτονόμηση, όταν η πολιτική ηγεσία νέμεται τον πλούτο της περιοχής, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Η Κίνα τους κατηγορεί πως έχουν σχέση με την περιβόητη Αλ Κάιντα {ενώ υποτίθεται πως βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, συνεργάζεται σήμερα με τους μισθοφόρους αντικαθεστωτικούς στα γεγονότα της Συρίας (!!) }, η οποία τους εκπαιδεύει στο Αφγανιστάν, χωρίς όμως να έχει δημοσιοποιήσει ανάλογα στοιχεία η ηγεσία του κράτους.  Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ καταχωρούν το κίνημα των Ουγ. στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Στον πόλεμο του Αφγανιστάν όσοι συνελήφθησαν απ' τους Αμερικανούς εστάλησαν στο γνωστό Γκουαντάναμο και εν συνεχεία μετά πάροδο έξη ετών και ελλείψει στοιχείων, τους έστειλαν σε τρίτες χώρες που τους δέχθηκαν.   Παρ' όλο που οι θρησκευτικές, εμπορικές και πολιτιστικές τους δραστηριότητες περιορίστηκαν σημαντικά, παρ' όλα αυτά αρκετά απ' τα πλούσια λογοτεχνικά έργα τους έχουν μεταφραστεί σε Δυτικές γλώσσες.  Σημειωτέον πως οι Ουιγούροι τύπωναν τα βιβλία τους, για εκατοντάδες χρόνια πριν εφευρεθεί η τυπογραφία απ' τον Γουτεμβέργιο. (Από που είχαν λάβει την τεχνογνωσία, όταν βρέθηκαν στην περιοχή ως κατακτητές και μεταγενέστεροι άλλων πολιτισμών ;; όντας φυλές των δασών και όχι των στεπών ;;)

Μετά από πάνω από τρία χρόνια, η Διεθνής αμνηστία καταγγέλλει την Κίνα για την καταστολή των Ουιγούρων στα επεισόδια του 2009, με την Κάθριν Μπέιμπερ, διευθύντρια του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού της οργάνωσης να δηλώνει ότι "η γενική τάση καταστολής που παρατηρείται σε ολόκληρη την Κίνα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Ξινγιάνγκ.
Οι κινεζικές αρχές θα πρέπει να αποκαλύψουν που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε υποχρεωτική εξαφάνιση και να σταματήσει τις διώξεις των μελών των οικογενειών τους που αναζητούν απαντήσεις"

Τον Απρίλιο του 2012, ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Κίνα προκειμένου να συνάψει αμυντικές και επιχειρηματικές συμφωνίες. Προκάλεσε όμως έντονες αντιδράσεις στην Κινεζική ηγεσία, όταν ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε την επίσκεψή του απ' την επίμαχη περιοχή των Ουιγούρων, όταν κατά το παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει "πως συντελείται μορφή γενοκτονίας" από πλευράς των Κινεζικών αρχών, (για δες ποιός μίλησε...) , αναγγέλλοντας ταυτόχρονα κατά την διάρκεια του ταξιδιού, την δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή, ως μέσον ενσωμάτωσής τους. Η τότε αναγγελία του Τούρκου προέδρου είχε δυναμιτίσει ταραχές και θύματα εις βάρος και των δύο πλευρών (Ο. και Χαν).  Από πλευράς της, η Κινεζική ηγεσία την εποχή εκείνη, είχε σοβαρές ενδείξεις, για παρείσφρηση Τούρκων υπηκόων στα εδάφη, από παρακείμενες χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης, κουβαλώντας μαζί τους προπαγανδιστικό υλικό, προξενώντας σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών !
Εν τούτοις, η πρόσφατη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με πολλές εμπορικές συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων σε διάφορους τομείς, με σημαντικότερη την συμφωνία ανάθεσης πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην Σινώπη, σε Κινέζους. 
Το 1990 ο Οζάλ δήλωνε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πως  "το τουρκικό έθνος εκτείνεται από το Σινικό Τείχος μέχρι την Αδριατική", πολιτική που συνεχίζει και ο Ερντογάν.

Στην φετινή περίοδο του ραμαζανιού (αλλά και σε προηγούμενα χρόνια), η ηγεσία του τύποις Κομμουνιστικού κόμματος, εξέδωσε οδηγίες περιορισμού των δραστηριοτήτων των μουσουλμάνων Ουιγούρων, όπως η νηστεία και οι προσευχές στα τζαμιά της περιοχής, με το αιτιολογικό της διατήρησις "της κοινωνικής ασφάλειας".
Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στο "Παγκόσμιο Συμβούλιο των Ουιγούρων Μουσουλμάνων", που εδρεύει στο Λονδίνο !, προειδοποιώντας για νέο ξέσπασμα επεισοδίων και βίας.
Επίσης τον Μάιο του 2011 ξεσπά διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, εξ αιτίας της μεταφοράς Ουιγούρων στην Αλβανία από το Γκουαντάναμο. Η Αλβανία από πλευράς της, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να έχουν σχέση οι φιλοξενούμενοι με τρομοκρατικές οργανώσεις εις βάρος της Κίνας, ειδάλλως δεν θα είχαν αφεθεί ελεύθεροι απ' τους Αμερικανούς και πως η μεταφορά τους είχε σχέση με την ασφάλειά τους και όχι να προστατευθούν για πράξεις τους κατά της Κίνας.

Ερευνώντας τα ιστορικά και διπλωματικά γεγονότα, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε πως κάποιοι υποθάλπουν αποσχιστικά σχέδια εις βάρος της Κίνας (κοινή τους πρακτική σε όλες τις περιπτώσεις), με στόχο την διάσπαση της εδαφικής κτήσης της. Στην σύνοδο κορυφής των G8 στην Ιταλία το 2009, ο πρόεδρος Χου Ζιντάο φέρθηκε συνετά εγκαταλείποντας τη Σύνοδο επιστρέφοντας στο Πεκίνο. Ένας κακός χειρισμός της κατάστασης στο Ουρούμτσι σε εκείνη την χρονική στιγμή, θα μπορούσε να αποβεί καταστρεπτικός για τη μελλοντική σταθερότητα τόσο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όσο και της χώρας.
Το Πακιστάν έχει δηλώσει την απόλυτη υποστήριξή του στο συγκεκριμένο θέμα και την αμέριστη συνεργασία του, για την πάταξη της "τρομοκρατίας" (!!), στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του προς στο Πεκίνο.
Παράλληλα δραστηριοποιούνται διάφορες ΜΚΟ διεθνώς όπως : National Endowment for Democracy(NED), η οποία παρεμβαίνει δυναμικά στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.
Η βασική οργάνωση που κινητοποιεί διεθνώς διαδηλωτές έξω από τις κινεζικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, είναι το World Uyghur Congress(Παγκόσμιο Κογκρέσο των Ουιγούρων), που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με εκθέσεις που δημοσίευσε η ίδια η NED, το WUC επιχορηγείται με 215.000 δολάρια ετησίως από την NED για “έρευνα περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προγράμματα υπεράσπισής τους”.
Οι φυλετικό-θρησκευτικές ταραχές στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της απόμακρης επαρχίας Ξινγιάνγκ, πολλούς προβληματίζουν γιατί αποκαλύπτουν άγνωστα κέντρα έντασης στην παγκόσμια κοινότητα.

Είναι απλή σύμπτωση ότι τα επεισόδια με τους Ουιγούρους το '09, συνέβησαν μερικές μέρες μετά την ιστορική συνάντηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ;;; αγκάθι για τους Δυτικούς ;;
Ισλάμ και εθνικισμός συνθέτουν από μόνα τους ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που φθάνει μέχρι την καρδιά της χώρας, στο Πεκίνο.

Από την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2011 επί διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της εν λόγω φυλής που εξετάζουμε (διαβάστε τα πρακτικά ΕΔΩ ),   επέλεξα από όλους τους ομιλητές την ακόλουθη παράγραφο του ομιλητή Bernd Posselt, εξ ονόματος της Ομάδας PPE, η οποία συμφωνεί με τους περισσότερους εισηγητές : 
"Οι Ουιγούροι υποστηρίζονται ιδιαίτερα από την Παγκόσμια Διάσκεψη των Ουιγούρων με έδρα το Μόναχο και η πολιτιστική κληρονομιά υποστηρίζεται από την κίνηση Blue Shield, της οποίας ο πρόεδρος, Karl von Habsburg, ήταν εδώ στο Στρασβούργο αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να μας ενημερώσει."

Καθώς επίσης και ολόκληρη την τοποθέτηση της Corina Creţu, εξ ονόματος της Ομάδας S&D. – (RO):
"Κύριε Πρόεδρε, προσωπική μου άποψη είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να προσέχουμε να μην διατυπώνουμε μονόπλευρες κρίσεις. Υπάρχει κίνδυνος προκαταλήψεων που φέρνουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε σχέση τόσο με την κατάσταση επιτόπου όσο και με την εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας. Η αιματηρή βία τα περασμένα χρόνια στο Ξινγιάνγκ αποδεικνύει σαφώς ότι η καταφυγή στη βία είναι η λιγότερο ικανοποιητική επιλογή. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι είναι καθήκον μας να ενθαρρύνουμε τον διεθνοτικό διάλογο.
Άποψή μου είναι ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρέπει να επηρεάσει το δικαίωμα των κινεζικών αρχών να υπερασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας τους και την ασφάλεια όλων των πολιτών τους, ιδίως κατά τρομοκρατικών απειλών σε μια περιοχή όπου η Αλ Κάιντα επιχειρεί να εδραιώσει την παρουσία της. Πρέπει να ενθαρρύνουμε ξεκάθαρα μια ισορροπημένη εθνική ανάπτυξη τόσο από οικονομική όσο και από δημογραφική σκοπιά".   (Χειροκροτήματα)

Όμως αν η Ounesco ενδιαφέρεται τόσο ένθερμα για την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα της περιοχής και δη της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής του Kashgar, πως δεν ενδιαφέρεται για άλλες περιπτώσεις ανά τον κόσμο ;; (πχ. Μικρασιατικά παράλια με αμύθητους Ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανενδοίαστα εκμεταλλευόμενοι , διαφημιζόμενοι και οικιοποιημένοι από πλευράς Τουρκίας, ως δική τους κληρονομιά ; Άπειρα τέτοια παραδείγματα κατάφωρης πολιτισμικής αδικίας ανά τον κόσμο...Πως επέτρεψαν μια γενοκτονία, αγνοώντας την εθνοκάθαρση, παραδίδοντας την ηγεσία στον Κεμάλ να ιδρύσει το νέο Οθωμανικό κράτος, μετά την καταστροφή της Σμύρνης ;; με έντονες τάσεις, μέσω πολιτικών διαύλων, στην διαγραφή της ιστορικής μνήμης ;;) ή πως δεν ενδιαφέρεται για άλλα σημαντικότερα ευρήματα στην επίμαχη περιοχή του Kashgar, προγενέστερων πολιτισμών ;;
Το κουμπί όμως βρίσκεται στα λόγια άλλου ομιλητή, του Paul Rübig (PPE), ο οποίος μεταξύ άλλων και αφού επισημαίνει πως η Κίνα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις συνεχίζει "Για παράδειγμα, πρόσφατα συνάψαμε συμφωνία με την πόλη Wenzhou που δίνει τη δυνατότητα να γίνονται μελλοντικά σε δολάρια οι άμεσες επενδύσεις μας.  Διακρίνω εδώ μια ευκαιρία για εστίαση και σε αυτήν την περιοχή και για ίσα δικαιώματα για τους ανθρώπους στις διάφορες πόλεις και περιφέρειες της Κίνας. Οι διεθνείς σχέσεις μπορούν πραγματικά να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια ως προς αυτό". 
(τα πάντα για το χρήμα, αλλά οι λαοί το δόλωμα !!)

Η αλήθεια λοιπόν μπορεί να είναι σε σημαντικά σημεία και αιτίες εντελώς διαφορετική, αφού την τελευταία τετραετία δυτικοτραφείς (και όχι μόνον), εκπαιδευμένοι στο Πακιστάν έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των Ουϊγούρων της Κίνας προσπαθώντας να δημιουργήσουν εστίες αναφλέξεων και εσωτερικά προβλήματα στην Κινεζική επικράτεια, με συντονιστικό κέντρο δράσεων των 100 περίπου ολιγομελών αυτονομιστικών ομάδων, στην Ουάσινγκτον .  Με γνώμονα την ακριβοδικία, οι Κινέζοι, ιδιαίτερα οι Χαν τρέφουν μακραίωνη απέχθεια για τη φυλή των Ουϊγκούρων που τη θεωρούν υπεύθυνη για την καταστροφή του Κινεζικού πολιτισμού (Ο Τζέγκινγκς καταχρηστικά ονομάστηκε “Χαν” αφού διέλυσε τη γνωστή δυναστεία). Απέχθεια που εντάθηκε μετά την επαναφορά διδαχής της Κινεζικής ιστορίας την τελευταία 15ετία, στις βασικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αυτές οι ομάδες δράσεις χωρίζονται σε τρία σκέλη: Τους οργανωτές ένοπλων ομάδων με ειδικότητα στον ανταρτοπόλεμο, τους υποκινητές θρησκευτικού μίσους στις τάξεις των Μουσουλμάνων και τέλος αυτούς που απεργάζονται την απόσχιση συγκεκριμένων περιοχών βάσει στρατηγικής και όχι πληθυσμιακής σύνθεσης. Οι τελευταίοι φέρονται να παίρνουν εντολές από Ευρωπαϊκό έδαφος, συγκεκριμένα τη Σουηδία όπου ενεργοποιείται ο Dilxat Raxit, ηγέτης του “Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουϊγκούρων”.

Όμως αν στρέψουμε την προσοχή μας κοντινότερα προς την γειτονιά μας, ανάλογου είδους υποκινούμενα σχέδια κάνουν, οι δυνάμεις κατοχής και επικυριαρχίας, για την Κρήτη. Δεν είναι μόνον μία χώρα που το υποκινεί. Είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Αγγλία και οι Η.Π.Α. Ένα μικρό παράδειγμα αφορά δημοσίευμα το 1975 της αθηναϊκής εφημερίδας «Αθηναϊκή» (26-6-1975) όπου απεκάλυπτε στο δημοσίευμα της, ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.   Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.  Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα,
η δική τους "Δημοκρατία", στο όνομα του Θεού των "σοφών" υπήρξαν ιστορικά αποδεδειγμένα, τα προσχήματα για τις κατά περιόδους αιματοχυσίες της ανθρωπότητας.  Οι προδιαγεγραμμένες και κατευθυνόμενες κυβερνήσεις απ' τα συγκεκριμένα κέντρα της χθόνιας εξουσίας, κατάφεραν να λυγίσουν την Αμερική υπό το βάρος της υπερεπέκτασής της και την κατασπατάληση χρημάτων, υποστηρίζοντας αυτήν την στρατηγική καθιστώντας την, τον πρώτο στην λίστα παγκόσμιο οφειλέτη*  η Ευρώπη παρακμάζει, όπερ σημαίνει πως η εξουσία μεταναστεύει απ' την Δύση προς την Ανατολή.  Ο "εγκέφαλος" όμως που σχεδίασε και πέτυχε στην ουσία το εμφανές σύγχρονο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε και που η μετάβαση δεν προμηνύεται αναίμακτη, έχει ήδη προετοιμάσει την νέα του αποικιοκρατική κατοικία. 

Η Δύση απέδειξε την αλαφρότητα του είναι της, την ανωριμότητά της που διογκώνεται υποδαυλιζόμενη, στην υπεροψία και την αλαζονεία της. Τα όργανα που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί μόνιμα για τα υπερφίαλα σχέδιά της, δεν απέχουν από παρόμοια μειονεκτήματα (πχ. Τουρκία, που έχει απλώσει τους σπαστούς καραγκιόζηδες βραχίονες της σε όλα τα μέτωπα, όπερ σημαίνει ευάλωτη από όλα τα σημεία του ορίζοντα), με τον  "εγκέφαλο" να χασκογελά υπογείως.  Το γεγονός ότι ο Ομπάμα προτίμησε να απουσιάσει από την εορτή της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, για να μεταβεί στους δύο μεγάλους πιστωτές του, Ιαπωνία και Κίνα, μας λέει πολλά. Ο Μελαμψός πρόεδρος τάχθηκε για να σηματοδοτήσει την πτώση της κυριαρχίας του λευκού ανθρώπου.  Οι γνωστοί "οίκοι αξιολόγησις" προξενούν περισσότερο θυμηδία, παρά φόβο για όσους το αντιλαμβάνονται.

Η σοβαρότερη απειλή της Δύσης δεν είναι τα πεδία των μαχών στις άνυδρες και αφιλόξενες ερήμους της Ανατολής, αλλά στα φωτεινά λαμπιόνια του κλιμακούμενου τζόγου τους (Wall street).  Ανίκανοι χαρτογιακάδες και Νομπελίστες οικονομολόγοι να εφεύρουν ένα νέο κοινωνικό οικονομικό μοντέλο για την μετά κατάρρευση του φιλελεύθερου καπιταλισμού, στρέφει τον Ομπάμα στην επιστροφή προς το κοινωνικό και ισχυροποιημένο κράτος, την βελτίωση της παιδείας, την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στο χρηματιστικό κεφάλαιο. Μήπως είναι αυτό που θα τον καθαιρέσει, όταν ο αντίπαλός του εναγκαλίζεται το ισχυρότερο λόμπι των ΗΠΑ ;; Ενώ παράλληλα προσπαθεί ο καπιταλισμός να σωθεί με την φούσκα της οικολογίας, όντας ο ίδιος ο πρώτος υπαίτιος της όποιας πάθησής της. Δηλαδή σαν να προσπαθεί παιδαριωδώς να σβήσει τη λάβα του ηφαιστείου ή να αποφύγει την σκιά του.

Σε όλα τα επίπεδα των δομών της ζωής μας, κυριαρχεί η διπροσωπία. Δηλαδή οι "καθαρές τεχνολογίες"  που ρυπαίνουν το περιβάλλον, κερδοφορούν ταυτόχρονα θησαυρίζοντας κι απ΄ τον "πράσινο" εαυτό τους. Οι πολιτικοί μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά οι συνάψεις συμφωνιών δις δολαρίων με τους φερόμενους ως καταπατητές αυτών, ουδόλως πτοούνται ή μειώνονται (πχ. Τουρκία - Κίνα).
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μπλόκαρε "πρόγραμμα δράσης" μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, επειδή......θα μείωνε την διεθνή τιμή .....του διοξειδίου του άνθρακα. Δηλαδή, μια εταιρεία που ρυπαίνει λιγότερο, το περιθώριο που απομένει το χρυσοπουλά σε άλλη που το υπερβαίνει, ως Καθολικά συγχωροχάρτια. Δηλαδή ο πράσινος καπιταλισμός, για να επιτρέπει να εκπέμπει η Ινδία και η Κίνα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα - αφού πληρώνουν τα συγχωροχάρτια - προσέθεσε ακόμα ένα εμπορεύσιμο χρηματιστηριακό προϊόν, τον άνθρακα, ζητώντας τους από πάνω να πληρώσουν, ενώ η Δύση είναι αυτή που εξήγαγε τους ρύπους της στις χώρες τους !!!!  Εεε ρε όχι μόνον ξύλο που τους χρειάζεται !!!!
Ο ρύπος του βιοκαύσιμου (οξείδιο του αζώτου), που παράγεται σε δεσμευμένες πρώην αγροτικές εκτάσεις, έφερε έκρηξη στην τιμή των τροφίμων και την αποδεκάτιση του Τρίτου κόσμου, λόγω υποσιτισμού. Πολλαπλό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Διάφορα φαντάσματα ηγέρθησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Όπως ο "παγκόσμιος πόλεμος κατά του Ισλαμικού φονταμεταλισμού" που παραδόξως οι ίδιοι πυροδοτούν,  οι εσωτερικές κοινωνικές αναταραχές με πιθανά αντάρτικα πόλεων (κάτι ξέρουν απ' αυτά οι του Πασοκ της Πακ), μαζί με τον οικονομικό φιλελευθερισμό, συνοδεύονται απ' τον "συγκεκαλυμμένο" πολιτικό απολυταρχισμό !!
Οι πρώην "αυτοκρατορίες" και οι του αμέσως μέλλοντος φθίνουσες παρούσες, κατέστησαν τους λαούς και τα Έθνη τους ως "Έθνη υπόπτων" και έχουν την υπεροψία, πως οι ηγεσίες τους θα καταφέρουν να επιβιώσουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Γιατί είναι να μην ξυπνήσει ο κοιμώμενος υπνωτισμένος, γιατί έτσι και ξυπνήσει, κανείς δεν τους γλυτώνει, ειδικά όταν παίρνονται αποφάσεις ερήμην του.

Με τα σημερινά γνωστά δεδομένα διαφαίνεται όμως, πως δεν θα προσαρμοστεί η Ανατολή (Κίνα) στην Δύση, αλλά η Δύση στην Ανατολή, συνδυάζοντας ένα χειρότερο κοινωνικό μοντέλο με μείξη στοιχείων αμφοτέρων των συστημάτων.  Αν όχι, τότε ίσως να θρέψει το μίσος ανάμεσα στις Εθνότητες, προβάλλοντας και διαχωρίζοντας τους προνομιούχους και τους δουλοπάροικους.  Επί των ημερών μας, αναθερμαίνονται οι αντιαμερικανικές αντιδράσεις με την προσπάθεια επιβολής της μονοκρατορίας τους και η αναθέρμανση των Εθνικών κυριαρχιών και συγκρούσεων.  Το Εβραιοκρατούμενο Χόλιγουντ, γύρισε μια ταινία για να εξάρει τα πάθη, με πρώτο θύμα τον άτυχο Αμερικανό πρέσβη στην Λιβύη, μάλλον μια "αναγκαία" παράπλευρη απώλεια, βρίσκοντας πάτημα να πλέουν ήδη δύο πολεμικά πλοία στα ύδατά της, μετά από 100 χρόνια, μόνον που ο Καντάφι δεν επιστρέφει πίσω ως αιτιολογικό ...!!!   Η Κίνα να απαιτεί εντός των συνόρων των ΗΠΑ μέσω αντιπροσώπου της, την ασφάλεια των όσων έχει "επενδύσει" με την αγορά των επισφαλών Αμερικανικών ομολόγων και οι ΗΠΑ από πλευράς τους, νοιώθοντας μειονεκτικά για την εξάρτησή τους, να υπόσχονται την μείωση των ελλειμμάτων τους. Πρόσφατα πάντως ανακοινώθηκε πως θα τυπωθούν εκ νέου χαρτοδολάρια για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας !!
Το λιοντάρι όμως που αργοπεθαίνει, έπρεπε να βρει τρόπο προσωρινής επιβίωσης και αυτό ήταν η καταπολέμηση της "τρομοκρατίας", τρόπος διείσδυσης και εμπλοκής σε κυρίαρχα κράτη.

Στην αντίπερα όχθη, η Κίνα που παράγει τα προϊόντα της Δύσης, κατατάσσεται στις αναπτυσσόμενες χώρες και όχι στις αναπτυγμένες, που εύλογα μπορεί να προβληματίσει κάποιον, μήπως πρόκειται για μία ακόμα φούσκα που θα σκάσει, όπως της Αμερικής, όταν ένα μεγάλο μέρος των εξαγωγών της έχουν μειωθεί, λόγω του μακρόχρονου υφεσιακού δυτικού κλίματος.  Με το 50% του πληθυσμού της Κινεζικής υπαίθρου να βρίσκεται καθηλωμένος στην εποχή του αρότρου και της βοϊδάμαξας, με κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω του ενός ευρώ ημερησίως, με τις κοινωνικές ανισότητες να αμβλύνονται.  Αδυναμία παίδευσις στα σχολεία, αφού οι φτωχοί γονείς αδυνατούν να πληρώνουν δίδακτρα και οι περισσότεροι (80%) να είναι ανασφάλιστοι, στοιχεία που κινδυνολογούν πυροδότηση κοινωνικών αναφλέξεων στο εσωτερικό της χώρας και αποσταθεροποίηση του υπάρχοντος πολιτεύματος.  Υπαρχούσης της πιθανότητας απαγκίστρωσις της Ιαπωνίας από την Αμερικανική εξάρτησή της, ενδέχεται να ακολουθήσει συνένωση της Ανατολικής Ασίας ως αντίπαλο δέος απέναντι στην Αμερική και την Ε.Ε., με τον Ιάπωνα ηγέτη να έχει προτείνει, κοινό Ασιατικό νόμισμα. Πόσο μακριά βρίσκεται το προφητικό σενάριο του Όργουελ ανάμεσα σε Ωκεανία και Ευρασία ;;

Σε κάθε περίπτωση, κανένα υπάρχον πολιτικό κόμμα δεν είναι σε θέση να βρει την οποιαδήποτε λύση, ει μη μόνον η αφύπνιση της παγκόσμιας κοινότητας, εξαιρουμένων των "σοφών" που κινούν τα νήματα κατά το δοκούν τους. Ο καπιταλισμός μπορεί να αποσαθρώνει τις μάζες, όμως δεν ενσωματώνει την ανθρώπινη φύση που υπερέχει και είναι απρόβλεπτη, ικανή για επαναπροσδιορισμό και αναστοχασμό. "Η έφοδος των πεινασμένων είναι η μόνη ελπίδα να σωθούν οι χορτάτοι απ' την πλήξη" αναφέρει ο Μπαντιού.
Οι κοινωνίες θα επιτύχουν όταν αρχίσουν να οργανώνονται εκτός του καταστροφικού αρρωστημένου συστημικού πλέγματος και την απεμπλοκή του τρόπου σκέπτεσθαι απ' αυτό, αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη και την πειθαρχημένη οργανωτική κοινή διάθεση, την στιγμή της σύγκρουσης. Την προσπάθεια  ωρίμανσης μιας ιστορικής συμμαχίας μεταξύ των λαών και των διανοούμενων, όταν και αυτοί με την σειρά τους θα έχουν απελευθερωθεί απ' τα δεσμά τους με το κατεστημένο.

Ας γίνουμε το αλάτι της γης και το φως του κόσμου, αποφεύγοντας τους υποκινούμενους επίδοξους θρησκευτικούς πολέμους και ας γίνουμε αποτελεσματικοί ενάντια στα σκοτεινά κέντρα των διαφόρων πρακτόρων που στρώνουν το έδαφος για τα απάνθρωπα σχέδια των αφεντικών τους.

Νάγια

Στοιχεία πάρθηκαν από τις παρακάτω πηγές :
ΟΥΪΓΟΥΡΟΙ, ο Δούρειος Ίππος της Κίνας, δείγμα του παγκόσμιου κατεστημένου !!!

Μια φυλή που ζει στην Βόρειο- Δυτική Κίνα, στην Επαρχία Ξινγιάνγκ που συνορεύει με το Αφγανιστάν, κατά μήκος του δρόμου του μεταξιού. Στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται και η πασίγνωστη έρημος Τάκλα Μαχάν, που σημαίνει "πήγαινε και δεν θα ξαναγυρίσεις".  Μούμιες 4000 ετών που βρέθηκαν στην περιοχή αλλά και ευρήματα Ελληνιστικών χρόνων, δείχνουν την ευρεία διαδοχή ανθρώπων και πολιτισμών, μέχρι να κατοικηθεί η περιοχή από Τούρκικους πληθυσμούς. Οι Ουιγούροι Τούρκοι ανήκουν στους κατακτητές που παραδόξως θα ξεχαστεί η ιδιαιτέρως αποτελεσματική τους δράση.
Η πρωτοεμφάνιση των Τούρκικων φυλών, εστιάζεται στην Μαντζουρία, όταν άρχισε η εξάπλωσή τους, κατά την πρώτη χιλιετία π.Χ, στην Άνω Ασία με την ονομασία Χιόνγκ-νου και Γιουέ-τσε, πολιορκώντας την Κίνα, από βορρά.
Οι Γιουέ-τσε οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τους Χιόνγκ-νου, φτάνουν στη Φεργκανά του σημερινού Ουζμπεκιστάν, στη συνέχεια στη Σογδιανή και καταλήγουν στη Βακτριανή, όπου καταστρέφουν το διάσημο ελληνικό βασίλειο που ίδρυσαν οι επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτή ήταν και η πρώτη επώδυνη συνέπεια επί του ελληνικού κόσμου, εξ αιτίας του γεγονότος της ύπαρξης των τουρκικών ομάδων.  Η περιοχή Ξινγιάνγκ μετατράπηκε σε βάση - ορμητήριο των Τουρκόφωνων φυλών.  Η συνάντηση τους με τον πολιτισμένο κόσμο αρχίζει στη Σογδιανή και στη Σαμαρκάνδη, όπου καταστρέφουν στην αρχή το μεγάλο ιρανικό πολιτισμό που είχε δημιουργηθεί και εκτουρκίζουν στη συνέχεια τον πληθυσμό του τόπου.  Αυτές οι πρωταρχικές ιστορικές συνθήκες διαμόρφωσαν αυτό που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως “τουρκικός χαρακτήρας”.

 Ο Jean-Paul Roux, γράφοντας από μια φιλική, έως και υμνητική σκοπιά, την ιστορία των Τούρκων, επισημαίνει: “Η περιπέτεια (της περιπλάνησης στην ιστορία των Τούρκων) είναι φτιαγμένη από καλπασμούς αλόγων, από βιασμούς κοριτσιών, από πόλεις που καίγονται, από κρανία που σχηματίζουν ολόκληρα βουνά. Είναι φτιαγμένη από βία και αίμα. …Για το Ισλάμ, οι Τούρκοι υπήρξαν στην αρχή η ρομφαία του, αλλά αργότερα η ασπίδα. Μισθοφόροι εδώ, αρχηγοί μισθοφόρων εκεί, χτυπιούνται. Οι αντίπαλοί τους ; Όλος ο κόσμος. Όλοι οι λαοί με τη σειρά, από τους πιο κοντινούς, ως τους πιο μακρυνούς. Όσο για τους άμεσους γείτονές τους ; Τους θεωρούν πάντοτε κληρονομικούς εχθρούς ! Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες ειρηνικές περίοδοι, ευεργετικές και υπέροχες, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως ανάμεσα σε δυο  σφαγές. Οι Τούρκοι έχουν ιμπεριαλιστικές τάσεις να κατακτούν, να κυριαρχούν…”  
Η λέξη Τούρκος εμφανίζεται μετά την λαίλαπα του Αττίλα και των Ούννων, δηλαδή γύρο στα 550 μ.χ, απ΄ την φυλή Του-κυέ => Τουρούκ => Τούρκος.  Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά την "συνάντηση"  Ελλήνων και Τούρκων, ήτοι την διαμάχη Χριστιανών και Μουσουλμάνων,  που άνοιξε τον δρόμο στους Τούρκους για τη διεκδίκηση του ελληνικού κόσμου (!!!!) ΕΔΩ

Επιστρέφοντας στους Ουϊγούρους, τους ακολουθεί βαρύς απολογισμός αίματος και θυσιών, απ' όταν παροτρύνθηκαν για την αυτονόμησή τους και για περισσότερα δικαιώματα. Η περιοχή τους ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη στις αρχές του 20ου αι., με ονομασία "Ανατολικό Τουρκεστάν", αλλά τέθηκε υπό πλήρη Κινεζικό έλεγχο επί Μάο το 1949.  Σήμερα εκ νέου επίσημα χαρακτηρίζεται (ημι)αυνόνομη περιοχή, όπως το Θιβέτ, όχι όμως έχοντας ιδιαίτερη αξία.  Ας θυμηθούμε επίσης τα ανάλογα αιματηρά επεισόδια, με τους μοναχούς του Θιβέτ.  Οι Ουιγούροι  είναι Τουρκικής καταγωγής και είναι το τελευταίο Τουρκο-κοζάκικο φύλο που υπέκυψε στην λαίλαπα του εξουσιαστικού Σουνιτικού Ισλάμ, από τους εισβολείς Άραβες, τρέφοντας μίσος όχι μόνον κατά των Χαν, αλλά και κατά των Περσο-Σιιτών.      
 
Πριν όμως απ' αυτό, είχαν αναπτύξει ισχυρό κράτος, το κράτος των Χιουγκ-νου, οι οποίοι πολέμησαν επανειλημμένα με τους Κινέζους. Κατεστράφησαν τον 3ο μ..Χ. αιώνα, με αποτέλεσμα να στραφούν στην Δύση με την επέλαση των Ούννων, απ' τους οποίους υποφέρει στις μέρες μας και όχι μόνον , η γηραιά ήπειρος.  Τον 8ο αι. κατέλαβαν την περιοχή της σημερινής Μογγολίας και ίδρυσαν ένα ισχυρό κράτος, η πρωτεύουσα του οποίου βρισκόταν στην περιοχή των σημερινών ερειπίων του Καρακόρουμ. Τον 9ο αι. εκδιώχθηκαν από τους Κιργισίους και ίδρυσαν δύο άλλα βασίλεια στη βορειοδυτική Κίνα, ένα στη σημερινή επαρχία Γκανσού και ένα άλλο στην περιοχή  Ξινγιάνγκ Ουιγκούρ, το οποίο κατέλαβαν οι Μογγόλοι τον 13ο αι. 
Οι Ουιγούροι  εξισλαμίστηκαν κυρίως κατά τον 15ο αι.   

Δύο φορές προσπάθησαν να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους (1930 & 1940) ανεπιτυχώς. Τα παιδιά των Χαν και τα παιδιά των Ουιγούρων, έπαιζαν σε διαφορετικές αυλές και διδάσκονταν σε διαφορετικές αίθουσες και σε διαφορετική γλώσσα διδασκαλίας.   Σήμερα, σύμφωνα με έκθεση της Οργάνωσης «Save the Children», τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Είναι πολύ δύσκολο για τους νεαρούς Ουιγούρους να μάθουν την πατρογονική τους γλώσσα, αφού από το 2005 τα κινεζικά, έχουν απομείνει η μοναδική γλώσσα που διδάσκεται στα σχολεία. (στο σημείο αυτό δυστυχώς κάνω τον παραλληλισμό με την "δια βίου μάθησις" Διαμαντοπούλου και την πρότασή της για την Αγγλική γλώσσα , καθώς και τον βιασμό της Ελληνικής γλώσσας μας)

Στην περιοχή ζουν 8,5 εκατ. Ουιγούροι. Η Κίνα κατηγορείται πως για να εδραιώσει την επιρροή της στην περιοχή, που είναι ιδιαίτερης στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας, αποτελώντας το 1/6 της συνολικής έκτασης, με πετρέλαιο - φυσικό αέριο - άνθρακα - βαμβάκι (που το εξάγει ως έτοιμο ρούχο ανά τον κόσμο) και πολύτιμα μέταλλα, ενορχηστρώνει την μετανάστευση Κινέζων, της φυλής Χαν.  Για τους λόγους αυτούς, η χώρα αρνήθηκε στην Shell και στην ΒΡ να εμπλακούν στην κατασκευή του πολυαναμενόμενου αγωγού Δύσης- Ανατολής και για τον οποίον ανησυχεί ευνοήτως, σε ενδεχόμενο σαμποτάζ από μουσουλμάνους Ουιγούρους αυτονομιστές. Ανακοπή αυτών των διόδων θα ήταν σαν να φράζονταν οι αεραγωγοί στους οποίους στηρίζεται ένας οργανισμός για να αναπνεύσει.
Σήμερα οι Χαν στην περιοχή, αποτελούν πάνω απ' το 40% του πληθυσμού (47% οι Ο.), με άνθηση στην γεωργία και το εμπόριο, με την συμβολή των Κινεζικών αναπτυξιακών σχεδιασμών, αλλά εις βάρος των Ο. και υπέρ των έποικων Χαν.

Πέραν της επαρχίας Ξινγιάνγκ στην Κίνα, υπάρχουν μικρές κοινότητες Ουιγούρων στο Πακιστάν, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Μογγολία, το Ουζμπεκιστάν, την Τουρκία, αλλά και στην κεντρική επαρχία Χιουνάν της Κίνας.

Κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, οι Ουιγούροι προσπάθησαν να αναδείξουν το πρόβλημα τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την καταστολή των Κινεζικών αρχών με αρκετά θύματα. Όχι πάντως υπό την σκέψη τόσο για την ανεξαρτησία τους, αφού έχουν αποδεχθεί την Κινεζική κυριαρχία σύμφωνα με λεγόμενα αντιπροσώπων τους, αλλά τουλάχιστον για μια ουσιαστική και πραγματική αυτονόμηση, όταν η πολιτική ηγεσία νέμεται τον πλούτο της περιοχής, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Η Κίνα τους κατηγορεί πως έχουν σχέση με την περιβόητη Αλ Κάιντα {ενώ υποτίθεται πως βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, συνεργάζεται σήμερα με τους μισθοφόρους αντικαθεστωτικούς στα γεγονότα της Συρίας (!!) }, η οποία τους εκπαιδεύει στο Αφγανιστάν, χωρίς όμως να έχει δημοσιοποιήσει ανάλογα στοιχεία η ηγεσία του κράτους.  Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ καταχωρούν το κίνημα των Ουγ. στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Στον πόλεμο του Αφγανιστάν όσοι συνελήφθησαν απ' τους Αμερικανούς εστάλησαν στο γνωστό Γκουαντάναμο και εν συνεχεία μετά πάροδο έξη ετών και ελλείψει στοιχείων, τους έστειλαν σε τρίτες χώρες που τους δέχθηκαν.   Παρ' όλο που οι θρησκευτικές, εμπορικές και πολιτιστικές τους δραστηριότητες περιορίστηκαν σημαντικά, παρ' όλα αυτά αρκετά απ' τα πλούσια λογοτεχνικά έργα τους έχουν μεταφραστεί σε Δυτικές γλώσσες.  Σημειωτέον πως οι Ουιγούροι τύπωναν τα βιβλία τους, για εκατοντάδες χρόνια πριν εφευρεθεί η τυπογραφία απ' τον Γουτεμβέργιο. (Από που είχαν λάβει την τεχνογνωσία, όταν βρέθηκαν στην περιοχή ως κατακτητές και μεταγενέστεροι άλλων πολιτισμών ;; όντας φυλές των δασών και όχι των στεπών ;;)

Μετά από πάνω από τρία χρόνια, η Διεθνής αμνηστία καταγγέλλει την Κίνα για την καταστολή των Ουιγούρων στα επεισόδια του 2009, με την Κάθριν Μπέιμπερ, διευθύντρια του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού της οργάνωσης να δηλώνει ότι "η γενική τάση καταστολής που παρατηρείται σε ολόκληρη την Κίνα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Ξινγιάνγκ.
Οι κινεζικές αρχές θα πρέπει να αποκαλύψουν που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε υποχρεωτική εξαφάνιση και να σταματήσει τις διώξεις των μελών των οικογενειών τους που αναζητούν απαντήσεις"

Τον Απρίλιο του 2012, ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Κίνα προκειμένου να συνάψει αμυντικές και επιχειρηματικές συμφωνίες. Προκάλεσε όμως έντονες αντιδράσεις στην Κινεζική ηγεσία, όταν ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε την επίσκεψή του απ' την επίμαχη περιοχή των Ουιγούρων, όταν κατά το παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει "πως συντελείται μορφή γενοκτονίας" από πλευράς των Κινεζικών αρχών, (για δες ποιός μίλησε...) , αναγγέλλοντας ταυτόχρονα κατά την διάρκεια του ταξιδιού, την δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή, ως μέσον ενσωμάτωσής τους. Η τότε αναγγελία του Τούρκου προέδρου είχε δυναμιτίσει ταραχές και θύματα εις βάρος και των δύο πλευρών (Ο. και Χαν).  Από πλευράς της, η Κινεζική ηγεσία την εποχή εκείνη, είχε σοβαρές ενδείξεις, για παρείσφρηση Τούρκων υπηκόων στα εδάφη, από παρακείμενες χώρες της πρώην Σοβιετικής ένωσης, κουβαλώντας μαζί τους προπαγανδιστικό υλικό, προξενώντας σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών !
Εν τούτοις, η πρόσφατη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με πολλές εμπορικές συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων σε διάφορους τομείς, με σημαντικότερη την συμφωνία ανάθεσης πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην Σινώπη, σε Κινέζους. 
Το 1990 ο Οζάλ δήλωνε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πως  "το τουρκικό έθνος εκτείνεται από το Σινικό Τείχος μέχρι την Αδριατική", πολιτική που συνεχίζει και ο Ερντογάν.

Στην φετινή περίοδο του ραμαζανιού (αλλά και σε προηγούμενα χρόνια), η ηγεσία του τύποις Κομμουνιστικού κόμματος, εξέδωσε οδηγίες περιορισμού των δραστηριοτήτων των μουσουλμάνων Ουιγούρων, όπως η νηστεία και οι προσευχές στα τζαμιά της περιοχής, με το αιτιολογικό της διατήρησις "της κοινωνικής ασφάλειας".
Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στο "Παγκόσμιο Συμβούλιο των Ουιγούρων Μουσουλμάνων", που εδρεύει στο Λονδίνο !, προειδοποιώντας για νέο ξέσπασμα επεισοδίων και βίας.
Επίσης τον Μάιο του 2011 ξεσπά διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, εξ αιτίας της μεταφοράς Ουιγούρων στην Αλβανία από το Γκουαντάναμο. Η Αλβανία από πλευράς της, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να έχουν σχέση οι φιλοξενούμενοι με τρομοκρατικές οργανώσεις εις βάρος της Κίνας, ειδάλλως δεν θα είχαν αφεθεί ελεύθεροι απ' τους Αμερικανούς και πως η μεταφορά τους είχε σχέση με την ασφάλειά τους και όχι να προστατευθούν για πράξεις τους κατά της Κίνας.

Ερευνώντας τα ιστορικά και διπλωματικά γεγονότα, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε πως κάποιοι υποθάλπουν αποσχιστικά σχέδια εις βάρος της Κίνας (κοινή τους πρακτική σε όλες τις περιπτώσεις), με στόχο την διάσπαση της εδαφικής κτήσης της. Στην σύνοδο κορυφής των G8 στην Ιταλία το 2009, ο πρόεδρος Χου Ζιντάο φέρθηκε συνετά εγκαταλείποντας τη Σύνοδο επιστρέφοντας στο Πεκίνο. Ένας κακός χειρισμός της κατάστασης στο Ουρούμτσι σε εκείνη την χρονική στιγμή, θα μπορούσε να αποβεί καταστρεπτικός για τη μελλοντική σταθερότητα τόσο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όσο και της χώρας.
Το Πακιστάν έχει δηλώσει την απόλυτη υποστήριξή του στο συγκεκριμένο θέμα και την αμέριστη συνεργασία του, για την πάταξη της "τρομοκρατίας" (!!), στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον του προς στο Πεκίνο.
Παράλληλα δραστηριοποιούνται διάφορες ΜΚΟ διεθνώς όπως : National Endowment for Democracy(NED), η οποία παρεμβαίνει δυναμικά στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.
Η βασική οργάνωση που κινητοποιεί διεθνώς διαδηλωτές έξω από τις κινεζικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, είναι το World Uyghur Congress(Παγκόσμιο Κογκρέσο των Ουιγούρων), που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με εκθέσεις που δημοσίευσε η ίδια η NED, το WUC επιχορηγείται με 215.000 δολάρια ετησίως από την NED για “έρευνα περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προγράμματα υπεράσπισής τους”.
Οι φυλετικό-θρησκευτικές ταραχές στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της απόμακρης επαρχίας Ξινγιάνγκ, πολλούς προβληματίζουν γιατί αποκαλύπτουν άγνωστα κέντρα έντασης στην παγκόσμια κοινότητα.

Είναι απλή σύμπτωση ότι τα επεισόδια με τους Ουιγούρους το '09, συνέβησαν μερικές μέρες μετά την ιστορική συνάντηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης ;;; αγκάθι για τους Δυτικούς ;;
Ισλάμ και εθνικισμός συνθέτουν από μόνα τους ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που φθάνει μέχρι την καρδιά της χώρας, στο Πεκίνο.

Από την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2011 επί διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της εν λόγω φυλής που εξετάζουμε (διαβάστε τα πρακτικά ΕΔΩ ),   επέλεξα από όλους τους ομιλητές την ακόλουθη παράγραφο του ομιλητή Bernd Posselt, εξ ονόματος της Ομάδας PPE, η οποία συμφωνεί με τους περισσότερους εισηγητές : 
"Οι Ουιγούροι υποστηρίζονται ιδιαίτερα από την Παγκόσμια Διάσκεψη των Ουιγούρων με έδρα το Μόναχο και η πολιτιστική κληρονομιά υποστηρίζεται από την κίνηση Blue Shield, της οποίας ο πρόεδρος, Karl von Habsburg, ήταν εδώ στο Στρασβούργο αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να μας ενημερώσει."

Καθώς επίσης και ολόκληρη την τοποθέτηση της Corina Creţu, εξ ονόματος της Ομάδας S&D. – (RO):
"Κύριε Πρόεδρε, προσωπική μου άποψη είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να προσέχουμε να μην διατυπώνουμε μονόπλευρες κρίσεις. Υπάρχει κίνδυνος προκαταλήψεων που φέρνουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε σχέση τόσο με την κατάσταση επιτόπου όσο και με την εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας. Η αιματηρή βία τα περασμένα χρόνια στο Ξινγιάνγκ αποδεικνύει σαφώς ότι η καταφυγή στη βία είναι η λιγότερο ικανοποιητική επιλογή. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι είναι καθήκον μας να ενθαρρύνουμε τον διεθνοτικό διάλογο.
Άποψή μου είναι ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρέπει να επηρεάσει το δικαίωμα των κινεζικών αρχών να υπερασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας τους και την ασφάλεια όλων των πολιτών τους, ιδίως κατά τρομοκρατικών απειλών σε μια περιοχή όπου η Αλ Κάιντα επιχειρεί να εδραιώσει την παρουσία της. Πρέπει να ενθαρρύνουμε ξεκάθαρα μια ισορροπημένη εθνική ανάπτυξη τόσο από οικονομική όσο και από δημογραφική σκοπιά".   (Χειροκροτήματα)

Όμως αν η Ounesco ενδιαφέρεται τόσο ένθερμα για την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα της περιοχής και δη της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής του Kashgar, πως δεν ενδιαφέρεται για άλλες περιπτώσεις ανά τον κόσμο ;; (πχ. Μικρασιατικά παράλια με αμύθητους Ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανενδοίαστα εκμεταλλευόμενοι , διαφημιζόμενοι και οικιοποιημένοι από πλευράς Τουρκίας, ως δική τους κληρονομιά ; Άπειρα τέτοια παραδείγματα κατάφωρης πολιτισμικής αδικίας ανά τον κόσμο...Πως επέτρεψαν μια γενοκτονία, αγνοώντας την εθνοκάθαρση, παραδίδοντας την ηγεσία στον Κεμάλ να ιδρύσει το νέο Οθωμανικό κράτος, μετά την καταστροφή της Σμύρνης ;; με έντονες τάσεις, μέσω πολιτικών διαύλων, στην διαγραφή της ιστορικής μνήμης ;;) ή πως δεν ενδιαφέρεται για άλλα σημαντικότερα ευρήματα στην επίμαχη περιοχή του Kashgar, προγενέστερων πολιτισμών ;;
Το κουμπί όμως βρίσκεται στα λόγια άλλου ομιλητή, του Paul Rübig (PPE), ο οποίος μεταξύ άλλων και αφού επισημαίνει πως η Κίνα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις συνεχίζει "Για παράδειγμα, πρόσφατα συνάψαμε συμφωνία με την πόλη Wenzhou που δίνει τη δυνατότητα να γίνονται μελλοντικά σε δολάρια οι άμεσες επενδύσεις μας.  Διακρίνω εδώ μια ευκαιρία για εστίαση και σε αυτήν την περιοχή και για ίσα δικαιώματα για τους ανθρώπους στις διάφορες πόλεις και περιφέρειες της Κίνας. Οι διεθνείς σχέσεις μπορούν πραγματικά να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια ως προς αυτό". 
(τα πάντα για το χρήμα, αλλά οι λαοί το δόλωμα !!)

Η αλήθεια λοιπόν μπορεί να είναι σε σημαντικά σημεία και αιτίες εντελώς διαφορετική, αφού την τελευταία τετραετία δυτικοτραφείς (και όχι μόνον), εκπαιδευμένοι στο Πακιστάν έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των Ουϊγούρων της Κίνας προσπαθώντας να δημιουργήσουν εστίες αναφλέξεων και εσωτερικά προβλήματα στην Κινεζική επικράτεια, με συντονιστικό κέντρο δράσεων των 100 περίπου ολιγομελών αυτονομιστικών ομάδων, στην Ουάσινγκτον .  Με γνώμονα την ακριβοδικία, οι Κινέζοι, ιδιαίτερα οι Χαν τρέφουν μακραίωνη απέχθεια για τη φυλή των Ουϊγκούρων που τη θεωρούν υπεύθυνη για την καταστροφή του Κινεζικού πολιτισμού (Ο Τζέγκινγκς καταχρηστικά ονομάστηκε “Χαν” αφού διέλυσε τη γνωστή δυναστεία). Απέχθεια που εντάθηκε μετά την επαναφορά διδαχής της Κινεζικής ιστορίας την τελευταία 15ετία, στις βασικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αυτές οι ομάδες δράσεις χωρίζονται σε τρία σκέλη: Τους οργανωτές ένοπλων ομάδων με ειδικότητα στον ανταρτοπόλεμο, τους υποκινητές θρησκευτικού μίσους στις τάξεις των Μουσουλμάνων και τέλος αυτούς που απεργάζονται την απόσχιση συγκεκριμένων περιοχών βάσει στρατηγικής και όχι πληθυσμιακής σύνθεσης. Οι τελευταίοι φέρονται να παίρνουν εντολές από Ευρωπαϊκό έδαφος, συγκεκριμένα τη Σουηδία όπου ενεργοποιείται ο Dilxat Raxit, ηγέτης του “Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουϊγκούρων”.

Όμως αν στρέψουμε την προσοχή μας κοντινότερα προς την γειτονιά μας, ανάλογου είδους υποκινούμενα σχέδια κάνουν, οι δυνάμεις κατοχής και επικυριαρχίας, για την Κρήτη. Δεν είναι μόνον μία χώρα που το υποκινεί. Είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Αγγλία και οι Η.Π.Α. Ένα μικρό παράδειγμα αφορά δημοσίευμα το 1975 της αθηναϊκής εφημερίδας «Αθηναϊκή» (26-6-1975) όπου απεκάλυπτε στο δημοσίευμα της, ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.   Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.  Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα,
η δική τους "Δημοκρατία", στο όνομα του Θεού των "σοφών" υπήρξαν ιστορικά αποδεδειγμένα, τα προσχήματα για τις κατά περιόδους αιματοχυσίες της ανθρωπότητας.  Οι προδιαγεγραμμένες και κατευθυνόμενες κυβερνήσεις απ' τα συγκεκριμένα κέντρα της χθόνιας εξουσίας, κατάφεραν να λυγίσουν την Αμερική υπό το βάρος της υπερεπέκτασής της και την κατασπατάληση χρημάτων, υποστηρίζοντας αυτήν την στρατηγική καθιστώντας την, τον πρώτο στην λίστα παγκόσμιο οφειλέτη*  η Ευρώπη παρακμάζει, όπερ σημαίνει πως η εξουσία μεταναστεύει απ' την Δύση προς την Ανατολή.  Ο "εγκέφαλος" όμως που σχεδίασε και πέτυχε στην ουσία το εμφανές σύγχρονο φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε και που η μετάβαση δεν προμηνύεται αναίμακτη, έχει ήδη προετοιμάσει την νέα του αποικιοκρατική κατοικία. 

Η Δύση απέδειξε την αλαφρότητα του είναι της, την ανωριμότητά της που διογκώνεται υποδαυλιζόμενη, στην υπεροψία και την αλαζονεία της. Τα όργανα που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί μόνιμα για τα υπερφίαλα σχέδιά της, δεν απέχουν από παρόμοια μειονεκτήματα (πχ. Τουρκία, που έχει απλώσει τους σπαστούς καραγκιόζηδες βραχίονες της σε όλα τα μέτωπα, όπερ σημαίνει ευάλωτη από όλα τα σημεία του ορίζοντα), με τον  "εγκέφαλο" να χασκογελά υπογείως.  Το γεγονός ότι ο Ομπάμα προτίμησε να απουσιάσει από την εορτή της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, για να μεταβεί στους δύο μεγάλους πιστωτές του, Ιαπωνία και Κίνα, μας λέει πολλά. Ο Μελαμψός πρόεδρος τάχθηκε για να σηματοδοτήσει την πτώση της κυριαρχίας του λευκού ανθρώπου.  Οι γνωστοί "οίκοι αξιολόγησις" προξενούν περισσότερο θυμηδία, παρά φόβο για όσους το αντιλαμβάνονται.

Η σοβαρότερη απειλή της Δύσης δεν είναι τα πεδία των μαχών στις άνυδρες και αφιλόξενες ερήμους της Ανατολής, αλλά στα φωτεινά λαμπιόνια του κλιμακούμενου τζόγου τους (Wall street).  Ανίκανοι χαρτογιακάδες και Νομπελίστες οικονομολόγοι να εφεύρουν ένα νέο κοινωνικό οικονομικό μοντέλο για την μετά κατάρρευση του φιλελεύθερου καπιταλισμού, στρέφει τον Ομπάμα στην επιστροφή προς το κοινωνικό και ισχυροποιημένο κράτος, την βελτίωση της παιδείας, την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στο χρηματιστικό κεφάλαιο. Μήπως είναι αυτό που θα τον καθαιρέσει, όταν ο αντίπαλός του εναγκαλίζεται το ισχυρότερο λόμπι των ΗΠΑ ;; Ενώ παράλληλα προσπαθεί ο καπιταλισμός να σωθεί με την φούσκα της οικολογίας, όντας ο ίδιος ο πρώτος υπαίτιος της όποιας πάθησής της. Δηλαδή σαν να προσπαθεί παιδαριωδώς να σβήσει τη λάβα του ηφαιστείου ή να αποφύγει την σκιά του.

Σε όλα τα επίπεδα των δομών της ζωής μας, κυριαρχεί η διπροσωπία. Δηλαδή οι "καθαρές τεχνολογίες"  που ρυπαίνουν το περιβάλλον, κερδοφορούν ταυτόχρονα θησαυρίζοντας κι απ΄ τον "πράσινο" εαυτό τους. Οι πολιτικοί μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά οι συνάψεις συμφωνιών δις δολαρίων με τους φερόμενους ως καταπατητές αυτών, ουδόλως πτοούνται ή μειώνονται (πχ. Τουρκία - Κίνα).
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μπλόκαρε "πρόγραμμα δράσης" μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, επειδή......θα μείωνε την διεθνή τιμή .....του διοξειδίου του άνθρακα. Δηλαδή, μια εταιρεία που ρυπαίνει λιγότερο, το περιθώριο που απομένει το χρυσοπουλά σε άλλη που το υπερβαίνει, ως Καθολικά συγχωροχάρτια. Δηλαδή ο πράσινος καπιταλισμός, για να επιτρέπει να εκπέμπει η Ινδία και η Κίνα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα - αφού πληρώνουν τα συγχωροχάρτια - προσέθεσε ακόμα ένα εμπορεύσιμο χρηματιστηριακό προϊόν, τον άνθρακα, ζητώντας τους από πάνω να πληρώσουν, ενώ η Δύση είναι αυτή που εξήγαγε τους ρύπους της στις χώρες τους !!!!  Εεε ρε όχι μόνον ξύλο που τους χρειάζεται !!!!
Ο ρύπος του βιοκαύσιμου (οξείδιο του αζώτου), που παράγεται σε δεσμευμένες πρώην αγροτικές εκτάσεις, έφερε έκρηξη στην τιμή των τροφίμων και την αποδεκάτιση του Τρίτου κόσμου, λόγω υποσιτισμού. Πολλαπλό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Διάφορα φαντάσματα ηγέρθησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Όπως ο "παγκόσμιος πόλεμος κατά του Ισλαμικού φονταμεταλισμού" που παραδόξως οι ίδιοι πυροδοτούν,  οι εσωτερικές κοινωνικές αναταραχές με πιθανά αντάρτικα πόλεων (κάτι ξέρουν απ' αυτά οι του Πασοκ της Πακ), μαζί με τον οικονομικό φιλελευθερισμό, συνοδεύονται απ' τον "συγκεκαλυμμένο" πολιτικό απολυταρχισμό !!
Οι πρώην "αυτοκρατορίες" και οι του αμέσως μέλλοντος φθίνουσες παρούσες, κατέστησαν τους λαούς και τα Έθνη τους ως "Έθνη υπόπτων" και έχουν την υπεροψία, πως οι ηγεσίες τους θα καταφέρουν να επιβιώσουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Γιατί είναι να μην ξυπνήσει ο κοιμώμενος υπνωτισμένος, γιατί έτσι και ξυπνήσει, κανείς δεν τους γλυτώνει, ειδικά όταν παίρνονται αποφάσεις ερήμην του.

Με τα σημερινά γνωστά δεδομένα διαφαίνεται όμως, πως δεν θα προσαρμοστεί η Ανατολή (Κίνα) στην Δύση, αλλά η Δύση στην Ανατολή, συνδυάζοντας ένα χειρότερο κοινωνικό μοντέλο με μείξη στοιχείων αμφοτέρων των συστημάτων.  Αν όχι, τότε ίσως να θρέψει το μίσος ανάμεσα στις Εθνότητες, προβάλλοντας και διαχωρίζοντας τους προνομιούχους και τους δουλοπάροικους.  Επί των ημερών μας, αναθερμαίνονται οι αντιαμερικανικές αντιδράσεις με την προσπάθεια επιβολής της μονοκρατορίας τους και η αναθέρμανση των Εθνικών κυριαρχιών και συγκρούσεων.  Το Εβραιοκρατούμενο Χόλιγουντ, γύρισε μια ταινία για να εξάρει τα πάθη, με πρώτο θύμα τον άτυχο Αμερικανό πρέσβη στην Λιβύη, μάλλον μια "αναγκαία" παράπλευρη απώλεια, βρίσκοντας πάτημα να πλέουν ήδη δύο πολεμικά πλοία στα ύδατά της, μετά από 100 χρόνια, μόνον που ο Καντάφι δεν επιστρέφει πίσω ως αιτιολογικό ...!!!   Η Κίνα να απαιτεί εντός των συνόρων των ΗΠΑ μέσω αντιπροσώπου της, την ασφάλεια των όσων έχει "επενδύσει" με την αγορά των επισφαλών Αμερικανικών ομολόγων και οι ΗΠΑ από πλευράς τους, νοιώθοντας μειονεκτικά για την εξάρτησή τους, να υπόσχονται την μείωση των ελλειμμάτων τους. Πρόσφατα πάντως ανακοινώθηκε πως θα τυπωθούν εκ νέου χαρτοδολάρια για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας !!
Το λιοντάρι όμως που αργοπεθαίνει, έπρεπε να βρει τρόπο προσωρινής επιβίωσης και αυτό ήταν η καταπολέμηση της "τρομοκρατίας", τρόπος διείσδυσης και εμπλοκής σε κυρίαρχα κράτη.

Στην αντίπερα όχθη, η Κίνα που παράγει τα προϊόντα της Δύσης, κατατάσσεται στις αναπτυσσόμενες χώρες και όχι στις αναπτυγμένες, που εύλογα μπορεί να προβληματίσει κάποιον, μήπως πρόκειται για μία ακόμα φούσκα που θα σκάσει, όπως της Αμερικής, όταν ένα μεγάλο μέρος των εξαγωγών της έχουν μειωθεί, λόγω του μακρόχρονου υφεσιακού δυτικού κλίματος.  Με το 50% του πληθυσμού της Κινεζικής υπαίθρου να βρίσκεται καθηλωμένος στην εποχή του αρότρου και της βοϊδάμαξας, με κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω του ενός ευρώ ημερησίως, με τις κοινωνικές ανισότητες να αμβλύνονται.  Αδυναμία παίδευσις στα σχολεία, αφού οι φτωχοί γονείς αδυνατούν να πληρώνουν δίδακτρα και οι περισσότεροι (80%) να είναι ανασφάλιστοι, στοιχεία που κινδυνολογούν πυροδότηση κοινωνικών αναφλέξεων στο εσωτερικό της χώρας και αποσταθεροποίηση του υπάρχοντος πολιτεύματος.  Υπαρχούσης της πιθανότητας απαγκίστρωσις της Ιαπωνίας από την Αμερικανική εξάρτησή της, ενδέχεται να ακολουθήσει συνένωση της Ανατολικής Ασίας ως αντίπαλο δέος απέναντι στην Αμερική και την Ε.Ε., με τον Ιάπωνα ηγέτη να έχει προτείνει, κοινό Ασιατικό νόμισμα. Πόσο μακριά βρίσκεται το προφητικό σενάριο του Όργουελ ανάμεσα σε Ωκεανία και Ευρασία ;;

Σε κάθε περίπτωση, κανένα υπάρχον πολιτικό κόμμα δεν είναι σε θέση να βρει την οποιαδήποτε λύση, ει μη μόνον η αφύπνιση της παγκόσμιας κοινότητας, εξαιρουμένων των "σοφών" που κινούν τα νήματα κατά το δοκούν τους. Ο καπιταλισμός μπορεί να αποσαθρώνει τις μάζες, όμως δεν ενσωματώνει την ανθρώπινη φύση που υπερέχει και είναι απρόβλεπτη, ικανή για επαναπροσδιορισμό και αναστοχασμό. "Η έφοδος των πεινασμένων είναι η μόνη ελπίδα να σωθούν οι χορτάτοι απ' την πλήξη" αναφέρει ο Μπαντιού.
Οι κοινωνίες θα επιτύχουν όταν αρχίσουν να οργανώνονται εκτός του καταστροφικού αρρωστημένου συστημικού πλέγματος και την απεμπλοκή του τρόπου σκέπτεσθαι απ' αυτό, αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη και την πειθαρχημένη οργανωτική κοινή διάθεση, την στιγμή της σύγκρουσης. Την προσπάθεια  ωρίμανσης μιας ιστορικής συμμαχίας μεταξύ των λαών και των διανοούμενων, όταν και αυτοί με την σειρά τους θα έχουν απελευθερωθεί απ' τα δεσμά τους με το κατεστημένο.

Ας γίνουμε το αλάτι της γης και το φως του κόσμου, αποφεύγοντας τους υποκινούμενους επίδοξους θρησκευτικούς πολέμους και ας γίνουμε αποτελεσματικοί ενάντια στα σκοτεινά κέντρα των διαφόρων πρακτόρων που στρώνουν το έδαφος για τα απάνθρωπα σχέδια των αφεντικών τους.

Νάγια

Στοιχεία πάρθηκαν από τις παρακάτω πηγές :

1 σχόλιο: