a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Eπτά θέματα, ορισμένα από τα οποία αρκούντως "καυτά" σε πολιτικό, ενεργειακό και γεωστρατηγικό επίπεδο αποτέλεσαν την αντζέντα των δύο κοινών ελληνοαμερικανικών συνεδριάσεων, της άτυπης χθεσινοβραδυνής και της επίσημα ανακοινωθείσας σήμερινής, μεταξύ του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, ομάδας υπουργών (Π.Παναγιωτόπουλος, Δ.Αβραμόπουλος κλπ) και της ομάδας των ελληνοαμερικανών και αμερικανοεβραίων επιχειρηματιών με επικεφαλή τον Andrew Limberis.

Τα θέματα τα οποία αποτέλεσαν τον κύριο κορμό των συζητήσεων ήταν τα εξής:


- Συνεκμετάλλευση από μια τριεθνή συμμαχία των δύο ελληνικών κρατών (Ελλάδας, Κύπρου), του Ισραήλ και των ΗΠΑ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα εγγυηθούν την ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου έναντι τυχόν τουρκικής απειλής. Κατ'αυτό τον τρόπο ομολογείται από ελληνικής πλευράς (δηλαδή από την πλευρά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας) ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης "κατά μόνας" της τουρκικής απειλής. Αυτή είναι μία μειζονα στρατηγική υποχώρηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την θέση ότι βιώνουμε ελληνική γεωστρατηγική έκλειψη ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθηθηκε από το 2009, αλλά και της μη προθυμίας της νυν πολιτικής ηγεσίας να διεκδικήσει τον χαμένο ρόλο της χώρας.

-Επάνδρωση και φύλαξη των εξεδρών από ιδιωτική ασφάλεια για να μην υπάρχει εμπλοκή κρατικών αρχών, αλλά αυτό έχει πεπερασμένα όρια: Αν εμφανιστούν οι "κακοί", η ιδιωτική ασφάλεια ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει.


-Άρνηση παροχής ακόμα και τυπικών λιμενικών διευκολύνσεων στο ρωσικό Ναυτικό όσο διαρκεί η κρίση στην Συρία. Είναι ένα θέμα το οποίο θα αποτελέσει "αγκάθι", καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει έτι περαιτέρω τις ήδη διαταραγμένες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου σχέσεις με την Μόσχα. Είναι, πάντως οπωσδήποτε εντυπωσιακό το ότι μια ομάδα επιχειρηματιών, έστω, υπό την καθοδήγηση ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ θέτει τέτοια ζητήματα.


-Εισαγωγή περισσότερων ελληνιακών ναυτιλιακών εταιρειών στο αμερικανικό Χρηματιστήριο. Είναι κρίσιμο αίτημα των εφοπλιστών που στήριξαν "με νύχια και με δόντια" τη ΝΔ κατά την προεκλογική μάχη του Ιουνίου.


-Οι Αμερικανοί ανησυχούν για την αναβίωση τρομοκρατικών κτυπημάτων κατά αμερικανικών στόχων και ζητούν να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες ένοπλης ασφαλείας για να απελευθερωθεί η ΕΛΑΣ από τέτοια καθήκοντα.


-Εισαγωγή φθηνών φαρμάκων από τις ΗΠΑ για να αποκατασταθεί η "ρευστότητα" φαρμάκων της ελληνικής αγοράς. Το θέμα είνια ότι πολλά απο αυτά χωρίς να είναι επικίνδυνα, αντίθετα δεν είνει εγκεκριμένα από τις ευρωπαϊκές αρχές που βέβαια υποστηρίζουν τις ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες..


-Τρόποι επένδυσης των 100.000.000 δολ. ΗΠΑ που θέλει να επενδύσει το συγκεκριμένο ελληνοαμερικανικό fund. Το ποσό είναι βέβαια ασήμαντο, αλλά αποτελεί το "τυράκι" για όλα τα παραπάνω.


Ιδού λοιπόν που φτάσαμε: Η παροιμιώδης ανικανότητα (επιεικώς) της ελληνικής πολιτικής ελίτ να οδηγεί σε προτάσεις τύποις στρατηγικής συμμαχίας, επί της ουσίας δορυφοροποίησης της χώρας από ομάδες επιχειρηματιών μικρομεσαίου βεληνεκούς. Πάντως, το όλο σκηνικό δεν αποκλείεται να κρύβει και έναρξη διαδικασιών "απαγκίστρωσης" από την Ευρώπη σε περίπτωση που την ολική, πλην ελεγχόμενη, πτώχευση της χώρας την διαδεχθεί η μη ελεγχόμενη. Και η ανησυχία καθόδου των ρωσικών κεφαλαίων -και όχι μονο- νοτιότερα...


Τμήμα ειδήσεων
defencenet

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
Η "ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ", ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
http://isxys.blogspot.com/2012/06/debka.html

http://isxys.blogspot.com/2012/06/business-as-usual.html

http://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_2355.html


ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...

"ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ. 
- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΕΥΡΩ. 
- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) ΣΕ ΕΥΡΩ. 
- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΟΣΤΗ ΣΕ ΕΥΡΩ. 
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ...ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ."
http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_4014.html

Υ.Γ: ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΧΘΗΣΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΣΩΤΗΡΩΝ" ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...
 
Ν : αν και κατά την άποψή μου, λίγη διαφορά έχουν οι μεν με τους δε, για ένα προτεκτοράτο από την ημέρα της γέννησής του. Στην πραγματικότητα ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη έχει τον πρώτο λόγο. Τον πρώτο λόγο τον έχει η Αγγλία. Ναι η Αγγλία. Μην ξεχνάμε πως βουλευτής της αντιπολίτευσης, προφανώς όχι της διπολικής,  δηλώνει πως πάει να βρει στο κογκρέσο μέλη της κυβέρνησης και δεν υπάρχουν, βρίσκονται στην Αγγλία ...!!  Η Αγγλία λύνει και δένει εντός ζώνης, κρατά όμως το νόμισμά της  ανέπαφο.  Πάντως αυτός που κρατά το χρυσό λίγο ενδιαφέρεται για τα νομίσματα. Μπορεί να παίζει απ' το "περίσσευμά του"  για να του περνά η ώρα του πρωϊνού καφέ, κερδοσκοπώντας υπό τύπο πόκας, αλλά μέχρι εκεί.  Πάντως ο "πολύπαθος" Στρος δεν τον βρήκε στην Αμερική όταν τον έψαχνε, είχε κάνει φτεράααα.... Τυχαίο άλλωστε που οι πρόεδροι του ΔΝΤ είναι ευρωπαίοι, μάλιστα όχι εκλεγμένοι, άρα δοτοί ;;

Όσο για την περίπτωση δολαρίου - ευρώ υπάρχει το σενάριο της αδελφοσύνης, προς στο οποίο κλείνω. Δημιουργήθηκε από αυτούς που έβαλαν τα "θεμέλια" του Αμερικανικού κράτους, αυτοί που τα συγκρατούν τόσο καιρό, παράδειγμα το 2008 !!  Μέχρι πότε είναι το ερώτημα... Οι ίδιοι είχαν βάλει τα θεμέλια του αντίπαλου δέους. Αφού με τον καιρό οι πολιτικές ξέφτισαν και τείνουν πια να ομαδοποιηθούν, εφ όσον δεν μπορούν να κρύψουν άλλο το πραγματικό τους πρόσωπο, έτοιμο το αντίπαλο δέος, το "δέος" των νομισμάτων.  Τυχαίο ;; Τώρα ποιός έβαλε την Γερμανία και την συρμένη Γαλλία να παίξει το παιχνίδι του ευρώ με το Ιράκ, είναι μια άλλη ιστορία, πιο περίπλοκη.  Ίσως όμως να άρεσε στην Γερμανία το παιχνίδι, νοιώθοντας έντονα την ενεργειακή εξάρτηση, που προς το παρόν την λύνει με την σχέση της με την Ρωσία, πρόβλημα που θα ενταθεί όταν θα έλθει η ώρα να κρατήσει την υπόσχεση του κλεισίματος των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας. Απ' αυτό το σημείο ξεκινά το σενάριο απόσχισης της Γερμανίας απ' το ευρώ, κοιτώντας ανατολικότερα.  Δεν πήρε μέρος στον πόλεμο της Λιβύης και δεν την βλέπω να κινείται προς την Μεσόγειο. Μάλλον έφαγε πόρτα απ΄τον Χριστόφια που έτρεξε να συναντήσει πρώτη και καλλίτερη, αλλά ο ίδιος είχε άλλες βλέψεις που ταιριάζουν με το κυρίως αναρτημένο κείμενο.  Μπορεί όμως να είπε η Μέρκελ και το άλλο «άσε να παίξουν τα παιδιά στην Μεσόγειο, δικά μας παιδιά είναι και αυτά.... , σε καλές τιμές θα μας το δώσουν..».

Όσο για την Τουρκία, δεν την βλέπω στα καλλίτερά της για να υποθέσω πως προορίζεται για μια μίνι ( περιφερειακή θα σας άρεσε καλλίτερα) δύναμη στην περιοχή.  Ας το ξανασκεφτούμε πάλι αυτό.  Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, δεν χωρούν περιφερειακές δυνάμεις, μόνον μικρά κρατίδια ή ζώνες όπως τα έχουν βαπτίσει πρόσφατα.

Όσο για μας τι να λέμε συνεχώς, πως οι άνθρωποι που επιλέγουμε ακολουθούν ξένα συμφέροντα ;; Τι άλλο θα έκαναν οι κυβερνήσεις ενός προτεκτοράτου ;; 
Θα "κοτζαμπάσευαν" (δική μου λέξη, sorry), ει μη μόνον αν ο λαός είχε επιδείξει σοφία και σύνεση, αν ήταν διαφορετικός. Δεν μιλώ για τις τελευταίες εκλογές και ούτε θέλω να πάω πολύ πίσω στην ιστορία. Αλλά δεν φρόντισε να κερδίσει τον πόλεμο (εξ αιτίας των Άγγλων) που έγινε εντός της χώρας του μετά την απελευθέρωση και που μπορούσε να αντιστρέψει τους όρους, έναν πόλεμο που είχε στο τσεπάκι* Παρά προτίμησε, άλλοτε να προδώσει τον αγώνα και το αίμα των πολεμιστών την πιο καίρια στιγμή όταν τους είχε συγκεντρωμένους στην Μεγάλη Βρετάνια, άλλοτε να «εχθροπραγεί» κατά του αδελφού του, του γείτονα, του φίλου.....ενώ  άλλοτε δεν φρόντιζε για το παιδομάζωμα εκείνων των καιρών.  

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, θέλω όμως να προσθέσω κάτι όσον αφορά τους ΕλληνοΑμερικανομπίζνες μεν που ήλθαν στην χώρα να μας πουν πως προτίθενται να επενδύσουν "αν βρουν ευκαιρίες"...  Μην μου το λέτε, έτσι κατάμουτρα και είσαστε και ομογενείς. Τέτοιους ομογενείς να έχει μία χώρα, τι άλλο θέλει.... Δηλαδή τι είδους ευκαιρίες ψάχνετε, για κανά μπλουζάκι σε πανέρι ή καμιά λου-λου σε βιτρίνα στο Άμστερνταμ ;;  Ξέρω θα πείτε "μα καλά τα λεφτά τους θα επενδύσουν"..  Ναι βέβαια, άρα δεν ήλθαν σαν ομογενείς, ήλθαν όπως ήλθαν οι Εβραίοι να συναντήσουν τον Γιωργάκη, όπως ήλθε ο Ερντογάν με τους δικούς του και τις δικές του προτάσεις ποιός ξέρει ποιές και πάει λέγοντας.  Οι τελευταίοι επισκέπτες δεν μπορώ να παραλείψω, έφεραν και το πεσκέσι τους, πιο σίγουροι πως δεν θα πάει χαμένο, ενώ οι άλλοι ήλθαν με άδεια χέρια. Δεν θα κράταγαν ψιλά φαίνεται επάνω τους. 
Άμα κύριοι εσείς οι ομογενείς,  ενδιαφερόσασταν ειλικρινά για την Ελλάδα, θα είχατε φροντίσει να κάνετε άλλες κινήσεις εδώ και πολύ καιρό, για να ξεμπλέξετε την κατάσταση, όταν οι Αμερικανοί στέλνουν τους δικούς τους στο σκαμνί !! Άντε γεια χαρά και καλή επάνοδο στην μακρινή πατρίδα ή πάτε και πουθενά αλλού, γιατί δεν το έψαξα.....


ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ...

Eπτά θέματα, ορισμένα από τα οποία αρκούντως "καυτά" σε πολιτικό, ενεργειακό και γεωστρατηγικό επίπεδο αποτέλεσαν την αντζέντα των δύο κοινών ελληνοαμερικανικών συνεδριάσεων, της άτυπης χθεσινοβραδυνής και της επίσημα ανακοινωθείσας σήμερινής, μεταξύ του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, ομάδας υπουργών (Π.Παναγιωτόπουλος, Δ.Αβραμόπουλος κλπ) και της ομάδας των ελληνοαμερικανών και αμερικανοεβραίων επιχειρηματιών με επικεφαλή τον Andrew Limberis.

Τα θέματα τα οποία αποτέλεσαν τον κύριο κορμό των συζητήσεων ήταν τα εξής:


- Συνεκμετάλλευση από μια τριεθνή συμμαχία των δύο ελληνικών κρατών (Ελλάδας, Κύπρου), του Ισραήλ και των ΗΠΑ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα εγγυηθούν την ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου έναντι τυχόν τουρκικής απειλής. Κατ'αυτό τον τρόπο ομολογείται από ελληνικής πλευράς (δηλαδή από την πλευρά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας) ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης "κατά μόνας" της τουρκικής απειλής. Αυτή είναι μία μειζονα στρατηγική υποχώρηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την θέση ότι βιώνουμε ελληνική γεωστρατηγική έκλειψη ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθηθηκε από το 2009, αλλά και της μη προθυμίας της νυν πολιτικής ηγεσίας να διεκδικήσει τον χαμένο ρόλο της χώρας.

-Επάνδρωση και φύλαξη των εξεδρών από ιδιωτική ασφάλεια για να μην υπάρχει εμπλοκή κρατικών αρχών, αλλά αυτό έχει πεπερασμένα όρια: Αν εμφανιστούν οι "κακοί", η ιδιωτική ασφάλεια ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει.


-Άρνηση παροχής ακόμα και τυπικών λιμενικών διευκολύνσεων στο ρωσικό Ναυτικό όσο διαρκεί η κρίση στην Συρία. Είναι ένα θέμα το οποίο θα αποτελέσει "αγκάθι", καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαλάσει έτι περαιτέρω τις ήδη διαταραγμένες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου σχέσεις με την Μόσχα. Είναι, πάντως οπωσδήποτε εντυπωσιακό το ότι μια ομάδα επιχειρηματιών, έστω, υπό την καθοδήγηση ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ θέτει τέτοια ζητήματα.


-Εισαγωγή περισσότερων ελληνιακών ναυτιλιακών εταιρειών στο αμερικανικό Χρηματιστήριο. Είναι κρίσιμο αίτημα των εφοπλιστών που στήριξαν "με νύχια και με δόντια" τη ΝΔ κατά την προεκλογική μάχη του Ιουνίου.


-Οι Αμερικανοί ανησυχούν για την αναβίωση τρομοκρατικών κτυπημάτων κατά αμερικανικών στόχων και ζητούν να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες ένοπλης ασφαλείας για να απελευθερωθεί η ΕΛΑΣ από τέτοια καθήκοντα.


-Εισαγωγή φθηνών φαρμάκων από τις ΗΠΑ για να αποκατασταθεί η "ρευστότητα" φαρμάκων της ελληνικής αγοράς. Το θέμα είνια ότι πολλά απο αυτά χωρίς να είναι επικίνδυνα, αντίθετα δεν είνει εγκεκριμένα από τις ευρωπαϊκές αρχές που βέβαια υποστηρίζουν τις ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες..


-Τρόποι επένδυσης των 100.000.000 δολ. ΗΠΑ που θέλει να επενδύσει το συγκεκριμένο ελληνοαμερικανικό fund. Το ποσό είναι βέβαια ασήμαντο, αλλά αποτελεί το "τυράκι" για όλα τα παραπάνω.


Ιδού λοιπόν που φτάσαμε: Η παροιμιώδης ανικανότητα (επιεικώς) της ελληνικής πολιτικής ελίτ να οδηγεί σε προτάσεις τύποις στρατηγικής συμμαχίας, επί της ουσίας δορυφοροποίησης της χώρας από ομάδες επιχειρηματιών μικρομεσαίου βεληνεκούς. Πάντως, το όλο σκηνικό δεν αποκλείεται να κρύβει και έναρξη διαδικασιών "απαγκίστρωσης" από την Ευρώπη σε περίπτωση που την ολική, πλην ελεγχόμενη, πτώχευση της χώρας την διαδεχθεί η μη ελεγχόμενη. Και η ανησυχία καθόδου των ρωσικών κεφαλαίων -και όχι μονο- νοτιότερα...


Τμήμα ειδήσεων
defencenet

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
Η "ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ", ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
http://isxys.blogspot.com/2012/06/debka.html

http://isxys.blogspot.com/2012/06/business-as-usual.html

http://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_2355.html


ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...

"ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ. 
- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΕΥΡΩ. 
- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) ΣΕ ΕΥΡΩ. 
- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΟΣΤΗ ΣΕ ΕΥΡΩ. 
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ...ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ."
http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_4014.html

Υ.Γ: ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΧΘΗΣΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΣΩΤΗΡΩΝ" ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...
 
Ν : αν και κατά την άποψή μου, λίγη διαφορά έχουν οι μεν με τους δε, για ένα προτεκτοράτο από την ημέρα της γέννησής του. Στην πραγματικότητα ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη έχει τον πρώτο λόγο. Τον πρώτο λόγο τον έχει η Αγγλία. Ναι η Αγγλία. Μην ξεχνάμε πως βουλευτής της αντιπολίτευσης, προφανώς όχι της διπολικής,  δηλώνει πως πάει να βρει στο κογκρέσο μέλη της κυβέρνησης και δεν υπάρχουν, βρίσκονται στην Αγγλία ...!!  Η Αγγλία λύνει και δένει εντός ζώνης, κρατά όμως το νόμισμά της  ανέπαφο.  Πάντως αυτός που κρατά το χρυσό λίγο ενδιαφέρεται για τα νομίσματα. Μπορεί να παίζει απ' το "περίσσευμά του"  για να του περνά η ώρα του πρωϊνού καφέ, κερδοσκοπώντας υπό τύπο πόκας, αλλά μέχρι εκεί.  Πάντως ο "πολύπαθος" Στρος δεν τον βρήκε στην Αμερική όταν τον έψαχνε, είχε κάνει φτεράααα.... Τυχαίο άλλωστε που οι πρόεδροι του ΔΝΤ είναι ευρωπαίοι, μάλιστα όχι εκλεγμένοι, άρα δοτοί ;;

Όσο για την περίπτωση δολαρίου - ευρώ υπάρχει το σενάριο της αδελφοσύνης, προς στο οποίο κλείνω. Δημιουργήθηκε από αυτούς που έβαλαν τα "θεμέλια" του Αμερικανικού κράτους, αυτοί που τα συγκρατούν τόσο καιρό, παράδειγμα το 2008 !!  Μέχρι πότε είναι το ερώτημα... Οι ίδιοι είχαν βάλει τα θεμέλια του αντίπαλου δέους. Αφού με τον καιρό οι πολιτικές ξέφτισαν και τείνουν πια να ομαδοποιηθούν, εφ όσον δεν μπορούν να κρύψουν άλλο το πραγματικό τους πρόσωπο, έτοιμο το αντίπαλο δέος, το "δέος" των νομισμάτων.  Τυχαίο ;; Τώρα ποιός έβαλε την Γερμανία και την συρμένη Γαλλία να παίξει το παιχνίδι του ευρώ με το Ιράκ, είναι μια άλλη ιστορία, πιο περίπλοκη.  Ίσως όμως να άρεσε στην Γερμανία το παιχνίδι, νοιώθοντας έντονα την ενεργειακή εξάρτηση, που προς το παρόν την λύνει με την σχέση της με την Ρωσία, πρόβλημα που θα ενταθεί όταν θα έλθει η ώρα να κρατήσει την υπόσχεση του κλεισίματος των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας. Απ' αυτό το σημείο ξεκινά το σενάριο απόσχισης της Γερμανίας απ' το ευρώ, κοιτώντας ανατολικότερα.  Δεν πήρε μέρος στον πόλεμο της Λιβύης και δεν την βλέπω να κινείται προς την Μεσόγειο. Μάλλον έφαγε πόρτα απ΄τον Χριστόφια που έτρεξε να συναντήσει πρώτη και καλλίτερη, αλλά ο ίδιος είχε άλλες βλέψεις που ταιριάζουν με το κυρίως αναρτημένο κείμενο.  Μπορεί όμως να είπε η Μέρκελ και το άλλο «άσε να παίξουν τα παιδιά στην Μεσόγειο, δικά μας παιδιά είναι και αυτά.... , σε καλές τιμές θα μας το δώσουν..».

Όσο για την Τουρκία, δεν την βλέπω στα καλλίτερά της για να υποθέσω πως προορίζεται για μια μίνι ( περιφερειακή θα σας άρεσε καλλίτερα) δύναμη στην περιοχή.  Ας το ξανασκεφτούμε πάλι αυτό.  Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, δεν χωρούν περιφερειακές δυνάμεις, μόνον μικρά κρατίδια ή ζώνες όπως τα έχουν βαπτίσει πρόσφατα.

Όσο για μας τι να λέμε συνεχώς, πως οι άνθρωποι που επιλέγουμε ακολουθούν ξένα συμφέροντα ;; Τι άλλο θα έκαναν οι κυβερνήσεις ενός προτεκτοράτου ;; 
Θα "κοτζαμπάσευαν" (δική μου λέξη, sorry), ει μη μόνον αν ο λαός είχε επιδείξει σοφία και σύνεση, αν ήταν διαφορετικός. Δεν μιλώ για τις τελευταίες εκλογές και ούτε θέλω να πάω πολύ πίσω στην ιστορία. Αλλά δεν φρόντισε να κερδίσει τον πόλεμο (εξ αιτίας των Άγγλων) που έγινε εντός της χώρας του μετά την απελευθέρωση και που μπορούσε να αντιστρέψει τους όρους, έναν πόλεμο που είχε στο τσεπάκι* Παρά προτίμησε, άλλοτε να προδώσει τον αγώνα και το αίμα των πολεμιστών την πιο καίρια στιγμή όταν τους είχε συγκεντρωμένους στην Μεγάλη Βρετάνια, άλλοτε να «εχθροπραγεί» κατά του αδελφού του, του γείτονα, του φίλου.....ενώ  άλλοτε δεν φρόντιζε για το παιδομάζωμα εκείνων των καιρών.  

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, θέλω όμως να προσθέσω κάτι όσον αφορά τους ΕλληνοΑμερικανομπίζνες μεν που ήλθαν στην χώρα να μας πουν πως προτίθενται να επενδύσουν "αν βρουν ευκαιρίες"...  Μην μου το λέτε, έτσι κατάμουτρα και είσαστε και ομογενείς. Τέτοιους ομογενείς να έχει μία χώρα, τι άλλο θέλει.... Δηλαδή τι είδους ευκαιρίες ψάχνετε, για κανά μπλουζάκι σε πανέρι ή καμιά λου-λου σε βιτρίνα στο Άμστερνταμ ;;  Ξέρω θα πείτε "μα καλά τα λεφτά τους θα επενδύσουν"..  Ναι βέβαια, άρα δεν ήλθαν σαν ομογενείς, ήλθαν όπως ήλθαν οι Εβραίοι να συναντήσουν τον Γιωργάκη, όπως ήλθε ο Ερντογάν με τους δικούς του και τις δικές του προτάσεις ποιός ξέρει ποιές και πάει λέγοντας.  Οι τελευταίοι επισκέπτες δεν μπορώ να παραλείψω, έφεραν και το πεσκέσι τους, πιο σίγουροι πως δεν θα πάει χαμένο, ενώ οι άλλοι ήλθαν με άδεια χέρια. Δεν θα κράταγαν ψιλά φαίνεται επάνω τους. 
Άμα κύριοι εσείς οι ομογενείς,  ενδιαφερόσασταν ειλικρινά για την Ελλάδα, θα είχατε φροντίσει να κάνετε άλλες κινήσεις εδώ και πολύ καιρό, για να ξεμπλέξετε την κατάσταση, όταν οι Αμερικανοί στέλνουν τους δικούς τους στο σκαμνί !! Άντε γεια χαρά και καλή επάνοδο στην μακρινή πατρίδα ή πάτε και πουθενά αλλού, γιατί δεν το έψαξα.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου