a.readmore { /* CSS properties go here */ }
Καλώς ορίσατε στην μάχη της Αναζήτησης.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η χώρα μας ζει στον χορό του οικονομικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις των αριθμών. Ο ιδιότυπος αυτός πόλεμος ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητός από την ευρεία κοινή γνώμη, ούτε στην χώρα μας ούτε και στα υπόλοιπα κράτη. Διαπιστώνεται αυτό όταν ακούει κανείς να λένε αυτά τα μυαλά "πως θα μας σώσουν κάποιοι και πως σύντομα θα βγούμε στο ξέφωτο".  Αρκετοί προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη, αφελώς και πρόσκαιρα. Είτε βρίσκονται σε πολύ ψηλά κλιμάκια είτε λίγο χαμηλότερα. Με αποτέλεσμα να μην έχει επιτευχθεί ακόμα η πολυπόθητη ομογλωσσία, μεταξύ των ομοεθνών μας και των υπολοίπων λαών. Αν υποθέσουμε πως η ένταξή μας στην Ε.Ε μας έσωσε από ροζ επαναστάσεις ή Νατοϊκές αερο-επιδρομές, δεν σημαίνει πως μας έσωσε από τον ιδιότυπο πόλεμο, με τα αντίστοιχα τραγικά αποτελέσματα.  Δηλαδή εκτός της τραγικότητας των αυτοκτονιών, την υπολειτουργία των νοσοκομείων, την αδυναμία αγοράς φαρμάκων, εν γένει την επιβίωση, το ότι δεν βλέπει κανείς βομβαρδισμένα σπίτια, τι διαφορά έχει να χάνονται σε ξένα χέρια ;;

Όποιος ακόμα δεν το αντιλαμβάνεται δυστυχώς είναι μακάριος της απέραντης βλακείας και ηλιθιότητάς του.  Σαρκαστικό είναι να ακούγεται πως η Αμερική μας υποστηρίζει.  Αν πραγματικά η Αμερική υποστήριζε την χώρα μας, τότε θα ανακαλούσε τις δυνάμεις των αριθμών.  Αντίθετα σε συνέντευξη της Χίλαρι στον Παπαχελά που παρακολούθησα σε βίντεο προ καιρού, υποστήριξε "πως η Ελλάδα έχει δρόμο μέχρι να επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις".  Μόνον που δεν εξήγησε, πως οι μεταρρυθμίσεις που εννοεί, επιβάλλονται από τις δυνάμεις που εκείνη υποστηρίζει. Από τις δυνάμεις που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας στην οποία διαβιεί, χωρίς όμως να λαμβάνει ανάλογα μέτρα, ούτε να δείχνει ενδιαφέρον για τον Αμερικανικό λαό.
Στο ίδιο μήκος κύματος όμως βρίσκονται και οι απόψεις της στο θέμα της Συρίας. Διακαώς επιθυμεί την πτώση της αριστοκρατικής ευγενούς ηγεσίας, να αντικατασταθεί με κάποια Ισλαμιστική φονταμενταλιστική εξουσία, που θα ενεργήσει έρμαιη και υπό το κράτος των αδυναμιών της και των παθών της, υποχείριο στα ανεξέλεγκτα πάθη των μονοκρατόρων. 

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ζήσαμε την διάλυση της Αιγύπτου και την καταστροφή της Λιβύης. Τα κράτη όμως δεν καταστρέφονται από έξωθεν, αλλά από έσωθεν δυνάμεις, συνήθως αφελών αλλά και συνειδητά προδοτών-εφιαλτών.

Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Συρία.  Αύριο θα συμβεί στο Ιράν κ. ο. κ. , γιατί όχι και στο ίδιο το Ισραήλ, τουλάχιστον όχι όπως το γνωρίζουμε σήμερα.  Στόχος είναι ένας, η διάλυση των κρατών, σε μικρότερα πιο ανίσχυρα κρατίδια, που δεν θα μπορούν να αντισταθούν σε κραταιές δυνάμεις , ευρισκόμενα σε πολύ πιθανές προστριβές με τα γειτονικά τους κρατίδια, προς όφελος των επικυρίαρχων -μη ανήκοντες οι ίδιοι στην ουσία ή μη επιθυμούντες να ανήκουν κάπου, εκτός αυτού που επιθυμούν και όπως το επιθυμούν. Όταν το σκεπτικό είναι ένας πλανήτης - ένα υπερκράτος, πως έχει την ψευδαίσθηση ο οποιοσδήποτε να σκέπτεται πως ενδιαφέρονται για λαούς ή για ανθρώπινα δικαιώματα ή για οτιδήποτε άλλο σχετικό (!!)

Το πρόβλημα είναι πως οι Αραβικές χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, εαυτούς που διαμορφώθηκαν από επιβολές κάποιων άλλων, που δεξιοτεχνικά τους επέβαλαν μοντέλα θρησκευτικού χαρακτήρα κυρίως, εν πολλοίς πολλαπλώς διχασμένα, με αποτέλεσμα οι διάφορες ομάδες να επιτρέπουν να μεταχειρίζονται από μυστικές υπηρεσίες ή καμουφλαρισμένες προπαγάνδες, κατά των συμφερόντων όχι μόνον του ίδιου τους του κράτους (όπως συνέβη στο Ιράκ), αλλά και εναντίον του λαού τους, των ομοειδών φυλών τους και τέλος του ίδιου τους του εαυτού.  Το μάθημα σκληρό και δυστυχώς αιματηρό. 

Άμα κανείς συγκρίνει τους δυτικούς λαούς με τους ανατολικούς, μέχρι την καρδιά του προβλήματος, θα αντιληφθεί αντικειμενικά πως δεν υπάρχει διαφορά.  Μόνον οι εξωτερικοί τρόποι και μορφές αλλάζουν.  Οι λαοί εκατέρωθεν παρουσιάζουν ακριβώς τα ίδια μειονεκτικά λάθη, τους ίδιους διχασμούς με άλλους τρόπους, όσο και την ανάλογη βλακώδη αντίληψη, άρα κατ' επέκταση την αδυναμία αντιμετώπισης του χορού των "φαντασμάτων". 

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε την συνέντευξη που έδωσε στο press TV ο Δρ Webster Griffin Tarpley , συγγραφέας και ιστορικός από την Ουάσιγκτον, που βρήκα στο http://heilgapormindthegap.blogspot.gr/ , και επέλεξα από το συνολικό κείμενο .  Ν.

Το Press TV πραγματοποιήσε μια συνέντευξη με τον Dr. Webster Griffin Tarpley , έναν ιστορικό και συγγραφέα από την Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα. Το παρακάτω είναι μια πρόχειρη μεταγραφή της συνέντευξης. 


Press TV: Κοιτάζοντας το φάκελο των συμμετασχόντων της συνεδρίασης στη Γενεύη, ιδιαίτερα εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι κάπως δύσκολο να πιστέψουμε ότι μόνο μέλημα τους είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μπορείτε να μας πείτε πώς μια αλλαγή καθεστώτος στη Συρία μπορεί να ωφελήσει τα συμμετέχοντα μέλη σε αυτή τη διάσκεψη;

Tarpley: Η σημερινή πολιτική των ΗΠΑ υπό τον Ομπάμα με την Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ως στόχο την καταστροφή όλων των κυρίαρχων κρατών σε αυτόν τον πλανήτη.
Είναι πραγματικά σαν να κυλούν την παγκόσμια κατάσταση πίσω στην εποχή πριν από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 που ιδρύθηκε το καθεστώς των σύγχρονων ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών. 


Η απόγνωση των ΗΠΑ και της Βρετάνιας προέρχεται από την οικονομική χρεοκοπία τους, και αυτό που τους μένει να κάνουν είναι να αυξήσουν το ποσοστό εκμετάλλευσης και λεηλασίας και λεηλασία της παγκόσμιας οικονομίας.
Κατά την πορεία τους αυτή λοιπόν,  θεωρούν ότι η κάθε εθνική κυβέρνηση είναι και ένα απαράδεκτη εμπόδιο. 
Τις κυριεύουν με τον τρόπο τους. Δεν μπορούν να πουν όχι, όπως σε πολλές περιπτώσεις τους είπε όχι ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι που ... σχεδόν πάντα τους έλεγε όχι .... και έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν αυτές τις δυο χώρες. 



Να σημειωθεί όμως ο στόχος τους δεν είναι μόνο η αλλαγή καθεστώτος: τώρα είναι τα « Μικροκράτη » "Ministates", για να χρησιμοποιήσω τους όρους του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι , "Διχοτόμηση", ο αγαπημένος όρος του George Soros . Βαλκανιοποίηση , τα αποτυχημένα κράτη , τους πολέμαρχους που βλέπουμε για παράδειγμα στη Λιβύη.

Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε μια κατάσταση όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ΝΑΤΟ κατά κανόνα «ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ» τον κόσμο από ψηλά, και στη συνέχεια, με την αιτιολογία των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων θα δημιουργηθούν ανίσχυρες μικρές οντότητες που δεν θα μπορούν ποτέ να αντισταθούν στις Exxon Mobile ή JP Morgan Chase και Halliburton ή σε οτιδήποτε του είδους
αυτού των εταιριών , κάτι που γινεται και πάλι σήμερα στη Λιβύη.
Εκεί αποσκοπούν . Να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ  τη Συρία και να αποσυνδέσουν από την χώρα αυτή τις περιοχές των Κούρδων, να αποσπαστούν τα μέρη που θα μπορούσαν να διεκδικηθούν από την Τουρκία, ίσως την έναρξη ενός νέου λιβανικού εμφυλίου πολέμου , ίσως να υπάρξει ένας ακατάπαυστος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία , ίσως το Ισραήλ να αρχίσει να επωφελείται από τα διάφορα κομμάτια εδάφους, και ούτω καθεξής .
Έτσι ώστε εκεί φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα . 
Είναι πολύ σκοτεινό. 

 
Press TV: Ρίχνοντας μια ματιά στην κατάσταση της περιοχή, για πόσο καιρό νομίζετε ότι η διοίκηση Άσαντ και ο Άσαντ εν γένει θα είναι σε θέση να απορροφήσουν μια τέτοια τεράστια πίεση και να παραμείνουν στην εξουσία;
Tarpley: Νομίζω ότι επ 'αόριστον.
Νομίζω ότι ο έλεγχος του Άσυντ μπορεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .... να αποδειχθεί μεγαλύτερος από την δύναμη του συνασπισμού, που είναι εναντίον του.
Αυτό βέβαια εξαρτάται από τη Ρωσία και την Κίνα και την διατήρηση της σημερινής εμπλοκής τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Χίλαρι Κλίντον, στο βίαιο ξέσπασμα της , μετά το υβρεολόγιο , την ακούσαμε και στο υστερικό της σχέδιο .... να της επιτρέψουμε να προσπαθήσει να πάρει και πάλι  ένα ψήφισμα του κεφαλαίου 7 μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα περιλαμβάνει δρακόντεια οικονομικές κυρώσεις και θα οδηγήσει τελικά σε μια ένοπλη επίθεση, μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων - βομβαρδισμούς, ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ζώνες και ούτω καθεξής.
Αυτό θα συνεπάγεται μια μαζική επίθεση ενάντια στην Συρία.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία θα συμφωνήσει.
Ο Λαβρόφ, οδηγώντας τη διαδικασία σήμερα, είπε το σημαντικό πράγμα είναι ότι τίποτα δεν έχει επιβληθεί. 


Από τη μία πλευρά, ο Άσαντ και η κυβέρνησή του έχουν πει ότι δεν θα δεχθούν μια λύση που υπαγορεύεται από τους ξένους .
Στη συνέχεια, έχουμε το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, που λέει ότι ποτέ δεν θα διαπραγματευτεί με Άσαντ Άσαντ επειδή έχει αίμα στα χέρια του.
Καθώς όμως αποκαλύπτεται τώραχάρη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στη Γερμανία , μια μεγάλη συντηρητική εφημερίδα στη Φρανκφούρτη , αυτός που πραγματοποίησε την σφαγή στη Χούλα δεν ήταν ο Συριακός στρατός  ..... αλλά ο Ελεύθερος στρατός της Συρίας ..... τα αιματηρές τάγματα θανάτου του ΝΑΤΟ που έχουν σταλεί εκεί και στηρίζονται και στηρίζονται  από την Hillary Clinton και τους Laurent Fabius - William Hague αλλά και από τους υπόλοιπους εξ αυτών των ανθρώπων. 

Πράγματι , ο υποκριτής Κόφι Ανάν ,δεν είναι ουσιαστικά τίποτα άλλο παρά ο αχυράνθρωπος αυτών των ταγμάτων του θανάτου. 


Press TV : Γίνεται λόγος για μια κυβέρνηση συνασπισμού, μπορείτε να μας πείτε εν συντομία, πόσο πιθανό είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού και κατά πόσο ο Άσαντ θα συμφωνούσε με αυτήν ;

Tarpley: Υπήρξαν εκλογές, αλλα αυτό είναι άλλο ένα ... από τα Όργουελ-ικα χαρακτηριστικά σε αυτές τις διαδικασίες.
Μόλις έγιναν οι εκλογές στη Συρία, στις οποίες συμμετειχαν  περισσότεροι από το 50 τοις εκατό , δεν είμαι σίγουρος πόσοι ακριβώς , αλλά συμφωνα με όλες τις ενδείξεις ψήφισαν περισσότεροι από το ήμισυ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους , ενώ υπήρχαν φυσικα και οι αντιπολιτευόμενοι 

Ετσι ο καθένας που εκλέχθηκε σε αυτές τις εκλογές , δεν ήταν αναγκαστικά και από το κόμμα Μπάαθ  !

Φυσικά, το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, η ομάδα των τυχοδιωκτών που τους αρέσει να ζουν σε ακριβά ξενοδοχεία και οι προφορές τους έρχονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, πάντα λένε ότι δεν θα διαπραγματευτούν .

Γιατί άλλωστε ;  Ήδη ζουν τόσο καλά !
Νομίζω ότι ο Άσαντ μπορεί να κρατήσει για αρκετό διάστημα ....

ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ"

Η χώρα μας ζει στον χορό του οικονομικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις των αριθμών. Ο ιδιότυπος αυτός πόλεμος ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητός από την ευρεία κοινή γνώμη, ούτε στην χώρα μας ούτε και στα υπόλοιπα κράτη. Διαπιστώνεται αυτό όταν ακούει κανείς να λένε αυτά τα μυαλά "πως θα μας σώσουν κάποιοι και πως σύντομα θα βγούμε στο ξέφωτο".  Αρκετοί προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη, αφελώς και πρόσκαιρα. Είτε βρίσκονται σε πολύ ψηλά κλιμάκια είτε λίγο χαμηλότερα. Με αποτέλεσμα να μην έχει επιτευχθεί ακόμα η πολυπόθητη ομογλωσσία, μεταξύ των ομοεθνών μας και των υπολοίπων λαών. Αν υποθέσουμε πως η ένταξή μας στην Ε.Ε μας έσωσε από ροζ επαναστάσεις ή Νατοϊκές αερο-επιδρομές, δεν σημαίνει πως μας έσωσε από τον ιδιότυπο πόλεμο, με τα αντίστοιχα τραγικά αποτελέσματα.  Δηλαδή εκτός της τραγικότητας των αυτοκτονιών, την υπολειτουργία των νοσοκομείων, την αδυναμία αγοράς φαρμάκων, εν γένει την επιβίωση, το ότι δεν βλέπει κανείς βομβαρδισμένα σπίτια, τι διαφορά έχει να χάνονται σε ξένα χέρια ;;

Όποιος ακόμα δεν το αντιλαμβάνεται δυστυχώς είναι μακάριος της απέραντης βλακείας και ηλιθιότητάς του.  Σαρκαστικό είναι να ακούγεται πως η Αμερική μας υποστηρίζει.  Αν πραγματικά η Αμερική υποστήριζε την χώρα μας, τότε θα ανακαλούσε τις δυνάμεις των αριθμών.  Αντίθετα σε συνέντευξη της Χίλαρι στον Παπαχελά που παρακολούθησα σε βίντεο προ καιρού, υποστήριξε "πως η Ελλάδα έχει δρόμο μέχρι να επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις".  Μόνον που δεν εξήγησε, πως οι μεταρρυθμίσεις που εννοεί, επιβάλλονται από τις δυνάμεις που εκείνη υποστηρίζει. Από τις δυνάμεις που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας στην οποία διαβιεί, χωρίς όμως να λαμβάνει ανάλογα μέτρα, ούτε να δείχνει ενδιαφέρον για τον Αμερικανικό λαό.
Στο ίδιο μήκος κύματος όμως βρίσκονται και οι απόψεις της στο θέμα της Συρίας. Διακαώς επιθυμεί την πτώση της αριστοκρατικής ευγενούς ηγεσίας, να αντικατασταθεί με κάποια Ισλαμιστική φονταμενταλιστική εξουσία, που θα ενεργήσει έρμαιη και υπό το κράτος των αδυναμιών της και των παθών της, υποχείριο στα ανεξέλεγκτα πάθη των μονοκρατόρων. 

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ζήσαμε την διάλυση της Αιγύπτου και την καταστροφή της Λιβύης. Τα κράτη όμως δεν καταστρέφονται από έξωθεν, αλλά από έσωθεν δυνάμεις, συνήθως αφελών αλλά και συνειδητά προδοτών-εφιαλτών.

Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Συρία.  Αύριο θα συμβεί στο Ιράν κ. ο. κ. , γιατί όχι και στο ίδιο το Ισραήλ, τουλάχιστον όχι όπως το γνωρίζουμε σήμερα.  Στόχος είναι ένας, η διάλυση των κρατών, σε μικρότερα πιο ανίσχυρα κρατίδια, που δεν θα μπορούν να αντισταθούν σε κραταιές δυνάμεις , ευρισκόμενα σε πολύ πιθανές προστριβές με τα γειτονικά τους κρατίδια, προς όφελος των επικυρίαρχων -μη ανήκοντες οι ίδιοι στην ουσία ή μη επιθυμούντες να ανήκουν κάπου, εκτός αυτού που επιθυμούν και όπως το επιθυμούν. Όταν το σκεπτικό είναι ένας πλανήτης - ένα υπερκράτος, πως έχει την ψευδαίσθηση ο οποιοσδήποτε να σκέπτεται πως ενδιαφέρονται για λαούς ή για ανθρώπινα δικαιώματα ή για οτιδήποτε άλλο σχετικό (!!)

Το πρόβλημα είναι πως οι Αραβικές χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, εαυτούς που διαμορφώθηκαν από επιβολές κάποιων άλλων, που δεξιοτεχνικά τους επέβαλαν μοντέλα θρησκευτικού χαρακτήρα κυρίως, εν πολλοίς πολλαπλώς διχασμένα, με αποτέλεσμα οι διάφορες ομάδες να επιτρέπουν να μεταχειρίζονται από μυστικές υπηρεσίες ή καμουφλαρισμένες προπαγάνδες, κατά των συμφερόντων όχι μόνον του ίδιου τους του κράτους (όπως συνέβη στο Ιράκ), αλλά και εναντίον του λαού τους, των ομοειδών φυλών τους και τέλος του ίδιου τους του εαυτού.  Το μάθημα σκληρό και δυστυχώς αιματηρό. 

Άμα κανείς συγκρίνει τους δυτικούς λαούς με τους ανατολικούς, μέχρι την καρδιά του προβλήματος, θα αντιληφθεί αντικειμενικά πως δεν υπάρχει διαφορά.  Μόνον οι εξωτερικοί τρόποι και μορφές αλλάζουν.  Οι λαοί εκατέρωθεν παρουσιάζουν ακριβώς τα ίδια μειονεκτικά λάθη, τους ίδιους διχασμούς με άλλους τρόπους, όσο και την ανάλογη βλακώδη αντίληψη, άρα κατ' επέκταση την αδυναμία αντιμετώπισης του χορού των "φαντασμάτων". 

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε την συνέντευξη που έδωσε στο press TV ο Δρ Webster Griffin Tarpley , συγγραφέας και ιστορικός από την Ουάσιγκτον, που βρήκα στο http://heilgapormindthegap.blogspot.gr/ , και επέλεξα από το συνολικό κείμενο .  Ν.

Το Press TV πραγματοποιήσε μια συνέντευξη με τον Dr. Webster Griffin Tarpley , έναν ιστορικό και συγγραφέα από την Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν περαιτέρω το θέμα. Το παρακάτω είναι μια πρόχειρη μεταγραφή της συνέντευξης. 


Press TV: Κοιτάζοντας το φάκελο των συμμετασχόντων της συνεδρίασης στη Γενεύη, ιδιαίτερα εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι κάπως δύσκολο να πιστέψουμε ότι μόνο μέλημα τους είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μπορείτε να μας πείτε πώς μια αλλαγή καθεστώτος στη Συρία μπορεί να ωφελήσει τα συμμετέχοντα μέλη σε αυτή τη διάσκεψη;

Tarpley: Η σημερινή πολιτική των ΗΠΑ υπό τον Ομπάμα με την Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ως στόχο την καταστροφή όλων των κυρίαρχων κρατών σε αυτόν τον πλανήτη.
Είναι πραγματικά σαν να κυλούν την παγκόσμια κατάσταση πίσω στην εποχή πριν από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 που ιδρύθηκε το καθεστώς των σύγχρονων ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών. 


Η απόγνωση των ΗΠΑ και της Βρετάνιας προέρχεται από την οικονομική χρεοκοπία τους, και αυτό που τους μένει να κάνουν είναι να αυξήσουν το ποσοστό εκμετάλλευσης και λεηλασίας και λεηλασία της παγκόσμιας οικονομίας.
Κατά την πορεία τους αυτή λοιπόν,  θεωρούν ότι η κάθε εθνική κυβέρνηση είναι και ένα απαράδεκτη εμπόδιο. 
Τις κυριεύουν με τον τρόπο τους. Δεν μπορούν να πουν όχι, όπως σε πολλές περιπτώσεις τους είπε όχι ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι που ... σχεδόν πάντα τους έλεγε όχι .... και έτσι αποφάσισαν να διαλύσουν αυτές τις δυο χώρες. 



Να σημειωθεί όμως ο στόχος τους δεν είναι μόνο η αλλαγή καθεστώτος: τώρα είναι τα « Μικροκράτη » "Ministates", για να χρησιμοποιήσω τους όρους του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι , "Διχοτόμηση", ο αγαπημένος όρος του George Soros . Βαλκανιοποίηση , τα αποτυχημένα κράτη , τους πολέμαρχους που βλέπουμε για παράδειγμα στη Λιβύη.

Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε μια κατάσταση όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ΝΑΤΟ κατά κανόνα «ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ» τον κόσμο από ψηλά, και στη συνέχεια, με την αιτιολογία των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων θα δημιουργηθούν ανίσχυρες μικρές οντότητες που δεν θα μπορούν ποτέ να αντισταθούν στις Exxon Mobile ή JP Morgan Chase και Halliburton ή σε οτιδήποτε του είδους
αυτού των εταιριών , κάτι που γινεται και πάλι σήμερα στη Λιβύη.
Εκεί αποσκοπούν . Να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ  τη Συρία και να αποσυνδέσουν από την χώρα αυτή τις περιοχές των Κούρδων, να αποσπαστούν τα μέρη που θα μπορούσαν να διεκδικηθούν από την Τουρκία, ίσως την έναρξη ενός νέου λιβανικού εμφυλίου πολέμου , ίσως να υπάρξει ένας ακατάπαυστος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία , ίσως το Ισραήλ να αρχίσει να επωφελείται από τα διάφορα κομμάτια εδάφους, και ούτω καθεξής .
Έτσι ώστε εκεί φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα . 
Είναι πολύ σκοτεινό. 

 
Press TV: Ρίχνοντας μια ματιά στην κατάσταση της περιοχή, για πόσο καιρό νομίζετε ότι η διοίκηση Άσαντ και ο Άσαντ εν γένει θα είναι σε θέση να απορροφήσουν μια τέτοια τεράστια πίεση και να παραμείνουν στην εξουσία;
Tarpley: Νομίζω ότι επ 'αόριστον.
Νομίζω ότι ο έλεγχος του Άσυντ μπορεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .... να αποδειχθεί μεγαλύτερος από την δύναμη του συνασπισμού, που είναι εναντίον του.
Αυτό βέβαια εξαρτάται από τη Ρωσία και την Κίνα και την διατήρηση της σημερινής εμπλοκής τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Χίλαρι Κλίντον, στο βίαιο ξέσπασμα της , μετά το υβρεολόγιο , την ακούσαμε και στο υστερικό της σχέδιο .... να της επιτρέψουμε να προσπαθήσει να πάρει και πάλι  ένα ψήφισμα του κεφαλαίου 7 μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα περιλαμβάνει δρακόντεια οικονομικές κυρώσεις και θα οδηγήσει τελικά σε μια ένοπλη επίθεση, μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων - βομβαρδισμούς, ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ζώνες και ούτω καθεξής.
Αυτό θα συνεπάγεται μια μαζική επίθεση ενάντια στην Συρία.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία θα συμφωνήσει.
Ο Λαβρόφ, οδηγώντας τη διαδικασία σήμερα, είπε το σημαντικό πράγμα είναι ότι τίποτα δεν έχει επιβληθεί. 


Από τη μία πλευρά, ο Άσαντ και η κυβέρνησή του έχουν πει ότι δεν θα δεχθούν μια λύση που υπαγορεύεται από τους ξένους .
Στη συνέχεια, έχουμε το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, που λέει ότι ποτέ δεν θα διαπραγματευτεί με Άσαντ Άσαντ επειδή έχει αίμα στα χέρια του.
Καθώς όμως αποκαλύπτεται τώραχάρη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στη Γερμανία , μια μεγάλη συντηρητική εφημερίδα στη Φρανκφούρτη , αυτός που πραγματοποίησε την σφαγή στη Χούλα δεν ήταν ο Συριακός στρατός  ..... αλλά ο Ελεύθερος στρατός της Συρίας ..... τα αιματηρές τάγματα θανάτου του ΝΑΤΟ που έχουν σταλεί εκεί και στηρίζονται και στηρίζονται  από την Hillary Clinton και τους Laurent Fabius - William Hague αλλά και από τους υπόλοιπους εξ αυτών των ανθρώπων. 

Πράγματι , ο υποκριτής Κόφι Ανάν ,δεν είναι ουσιαστικά τίποτα άλλο παρά ο αχυράνθρωπος αυτών των ταγμάτων του θανάτου. 


Press TV : Γίνεται λόγος για μια κυβέρνηση συνασπισμού, μπορείτε να μας πείτε εν συντομία, πόσο πιθανό είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού και κατά πόσο ο Άσαντ θα συμφωνούσε με αυτήν ;

Tarpley: Υπήρξαν εκλογές, αλλα αυτό είναι άλλο ένα ... από τα Όργουελ-ικα χαρακτηριστικά σε αυτές τις διαδικασίες.
Μόλις έγιναν οι εκλογές στη Συρία, στις οποίες συμμετειχαν  περισσότεροι από το 50 τοις εκατό , δεν είμαι σίγουρος πόσοι ακριβώς , αλλά συμφωνα με όλες τις ενδείξεις ψήφισαν περισσότεροι από το ήμισυ των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους , ενώ υπήρχαν φυσικα και οι αντιπολιτευόμενοι 

Ετσι ο καθένας που εκλέχθηκε σε αυτές τις εκλογές , δεν ήταν αναγκαστικά και από το κόμμα Μπάαθ  !

Φυσικά, το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, η ομάδα των τυχοδιωκτών που τους αρέσει να ζουν σε ακριβά ξενοδοχεία και οι προφορές τους έρχονται από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, πάντα λένε ότι δεν θα διαπραγματευτούν .

Γιατί άλλωστε ;  Ήδη ζουν τόσο καλά !
Νομίζω ότι ο Άσαντ μπορεί να κρατήσει για αρκετό διάστημα ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου